Stejná jako ona

Stejná jako ona https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490689/bmid_stejna-jako-ona-qHH-490689.jpg 4 70 21

Adriana je bývalou dětskou hvězdou videí o fitness, jimiž se proslavila její matka. O deset let později se konečně podaří i jí prosadit se s vlastní sérií. V pozadí ale číhá hrozba. Už několik let dostává Adriana dopisy, z nichž mrazí. Že by měly něco společného s tragickou nehodou, při níž kdysi zemřel Adria- nin otec? Matka bere nebezpečí na lehkou váhu, ale výhrůžky přejdou od slov k činům…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Legacy , 2021


více info...

Přidat komentář

georginaa
26.06.2023 5 z 5

Myslela jsem, že to bude pouze romantika a nakonec po Adrianě šel sériový vrah, což bylo na příběhu asi to nejakčnější. Vztah mámy a dcery mě docela štval, ale bohužel to někdy tak bývá, nakonec jsou mezi sebou pochopeny až v dospělosti. Co se mi vlastně líbilo, bylo to, že příběh začal od malé Adriany až po dospělost, takže plno let vyprávění, jak se prodírala životem.

Havrnka
03.06.2023 5 z 5

Taková oddechová, jemná detektivka s nádechem romantiky.


ropotamo
18.05.2023 2 z 5

Žádný literární skvost to tedy není. Naprostá oddechovka, kterou jsem četla na odreagování mezi knihami s těžkými tématy k zamyšlení. Děj knihy po čase úplně zapomenu, ale svůj účel (odreagování) splnila, proto 2 hvězdy.

Litocha
29.04.2023 3 z 5

Ono je to těžké. Pokud autorka napsala přes 200 knih, logicky už nemůže ničím překvapit. Ano, píše zručně a čtivě, dokáže svůj svět zalidnit sympatickými postavami, ale knížky jsou podle jednoho z několika mustrů (tady "silná hrdinka čelící zloduchovi za podpory svého psa, rodiny a přátel, to vše v komunitně žijícím maloměstě"). Kolikrát to tady už bylo, jen s jinými rekvizitami?
Tentokrát mě navíc ty rekvizity moc neupoutaly, fitness svět je mi vzdálený a docela jsem pochybovala o tom zázračném úspěchu, osobně neznám nikoho, kdo si (navíc opakovaně) kupuje DVD o cvičení (nebo to může fungovat jen v Americe?). (Když už jsme u těch pochybností, nějak se mi nezdá, že by díky restauraci na malém městě byli Adrianini prarodiče milionáři. A něco mi haprovalo i na jednání vraha, je ale fakt, že do zločinecké mysli nevidím. A geniální čtyřletý nebo pětiletý vědec byl taky celkem úlet.)
Poslední dobou mám problém i s hrdinkami (ale i dalšími postavami), připadají mi všechny volně zaměnitelné, odlišující se vlastně jenom svou profesí. Adrian mě navíc lehce dráždila (podobně jako zahradní architektka v jiné knize, i když tam to bylo přece jen výraznější) svým přesvědčením, že sama ví nejlíp, co je pro ostatní nejlepší. Tím, jak jsou si postavy podobné, mi navíc dost splývaly a docela špatně se mi rozlišovalo, kdo je kdo.
Ke všemu se mi hlavní hrdina mnohem víc zamlouval se svou první láskou, s Adrian mě o vzájemném hlubokém citu nepřesvědčili.
Ve výsledku to tedy není špatná volba na odreagování, zároveň to ale není nic, co bych nečetla už mnohokrát.

lucie3944
08.03.2023 5 z 5

Já jsem prostě spokojená. Tohle se, aspoň pro mě, četlo samo. Celá kniha směřovala k jednomu okamžiku, který se vlastně za chvíli vyřešil. Ale ta cesta! Ta byla moc pěkně popsaná.
Je tedy pravda, že jsem měla občas problém se zorientovat ve jménech, kdo je kdo, protože přátel kolem bylo opravdu dost, ale hlavní je, že jsem vždycky věděla, kdo jsou hlavní hrdinové...
Jak už jsem napsala, za mě spokojenost a i když jsou knihy Nory Roberts psané jako přes kopírák, stejně se do každé další pustím ráda.
Nora to má za ty roky v malíku a já se stejně pořád nadšeně vrhám do dalších a dalších knih.

m.valova
02.03.2023 4 z 5

Taková pohádka, příjemné čtení,romantika a trochu detektivní zápletky... určitě by kniha šla zkrátit,ale postavy byly sympatické a milé, celkově to bylo fajn počtení.

aliza
26.02.2023 5 z 5

Po delší době jsem se pustila do čtení Nory. Opět nezklamala. Na jejích knihách se mi moc líbí, že to není jen romantický příběh, ale kombinace romantiky, lásky, napětí, krimi. Kniha se mi moc líbila.

raty
09.11.2022 5 z 5

Koukám, že musím své oblíbené Noře Robertsové trochu zvednout hodnocení :-)
První knihu od ní jsem četla na mateřské. Dcera už má po vysoké škole a pracuje, a Nora stále nachází místo v mém seznamu Chci si přečíst.
Knihy jako je tato, mám od ní nejraději. Mix romantiky a detektivní zápletky, klaďasové jako z pohádky, naprostá oddechovka. Žádné velké překvapení, takže jsem dostala, co jsem čekala. Velká spokojenost.

Alena1957
04.11.2022 4 z 5

Pěkná kniha, milostná i detektivní, Noru Roberts mám ráda, vřele doporučuji k přečtení.

alzbeta4340
22.10.2022 4 z 5

Milostná a hlavně detektivní linka je trochu upozaděná, spíše se, hlavně v první půlce děje, dozvídáme o všedním, rodinném a pracovním životě Adrian. A to se mi právě líbilo.
Román je napsaný v typickém stylu Nory Roberts, překvapená jsem nebyla, ale vůbec to nevadilo.

MirrorIsis
02.10.2022 5 z 5

Kniha nezklamala a přečetla jsem ji za jeden den. Jen se bez mučení přiznám, že některé odborné pasáže o točení videí jsem přeskakovala...

VasnivaCtenarka
25.09.2022 2 z 5

Jak krásné bylo číst první stránky knihy, kde autorka předvedla svůj spisovatelský um! Jak moc byly první stránky lákavé a slibovaly napětí, akci a krásný popis situací. A pak se všechno změnilo. Celý příběh přešel do zcela jiné, řekla bych snad i suché, energie! Je dobré vědět, jak funguje business, pokud byste se chtěli stát člověkem, který by rád natáčel cvičební videa, ale postavit na tom celý příběh, který je velmi zlehka okořeněný nějakým výhružným dopisem….?

Při čtení člověk usínal a jen tu a tam vás řádky o vrahovi probudily z této letargie. Nakonec jsem se přistihla, že přeskakuji odstavce, pak i kapitoly a nakonec jsem přeskočila až k posledním kapitolám, abych věděla, jaký to má závěr. Tohle se mi už opravdu dlouho nestalo, aby mne nějaká kniha takhle moc nebavila. Celé to bylo táhlé, jedno hluché místo střídalo druhé.

Je mi to moc líto, ale pokud máte rádi Noru Robertsovou, jistě by se našla jiná kniha, která by byla uspokojivější. Zkuste třeba její Evu Dallasovou, kterou napsala pod pseudonymem J. D. Robb. Ta, myslím, nezklame.

Ivetaa
19.09.2022 4 z 5

Jednu hvězdičku ubírám za snahu být "in" v dnešní době různých pohlaví a bezpohlaví a dalších "vymoženostech současnosti". Jinak román psaný tak, jak je zvykem od N.R. - předem víte, co vás čeká a nemine.

Maky806
13.09.2022

Opět úzasné čtení. Nora to prostě umí. Její knížky mám ráda a tahle se jí opět povedla.

Danago
01.09.2022 3 z 5

Moje první setkání s autorkou, zajímalo mě jak píše, že má tolik fanynek.
Moje dojmy: je to rozhodně román pro ženy s detektivní zápletkou. Příběh se točí kolem fitness života a tím i fitness videí. Adriana se tak nějak automaticky vydává směrem své matky, je tak vedená , ale chce si vybudovat svůj život a svou kariéru a v podstatě se jí to i daří. Moc mě bavilo, jak si šla šikovně za svou vizí. Autorka nás nechá trochu nahlédnout do toho jak se dělá kariéra co je dobré pro reklamu a podobně. Ale taky zde máme vykreslený životní příběh Adriany a její hledání své cesty životem a to ve všech směrech.
Do toho tu máme dopisy , které Adriana už několik let dostává a z nichž mrazí, zpočátku jim nepřikládá žádnou důležitost , to se přece populárním lidem stává, ale dopisy začínají být příliš osobní a i čtenář si brzy domyslí, že mají něco společného s tragickou nehodou při, které zemřel Adrianin otec, kdysi dávno, když byla ještě malou holčičkou.
Příběh se čte dobře, je to ale román nečekejte žádná závratná překvapení ani zvraty. Určitě vás občas něco překvapí, ale pro čtenáře thrillerů toto určitě není.
Je to pěkné čtení pro ženy. Kdo má rád autorku toho kniha určitě nezklame.

Klaton
28.08.2022 4 z 5

Ja to typicka Nora, jsem rada, že opet vydala knihu ktera neni na dily. I když je dopředu jasne jak kniha skončí, je to čtivé a i přes to, že tušíte co bude chcete se k tomu dostat a dočíst

Kudík
08.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Je pravda, viz. předchozí komentáře, že v něčem se Nora opakuje, ale kdo má rád její detektivní romány, tomu se bude líbit i tento. Anotace je opět mírně zavádějící, např. "tragická nehoda" při které umřel "otec" Adrian? Nazvala bych to nutnou sebeobranou vůči dárci semene, a tím celý příběh pro 7letou Adrian začíná. Seznamujeme se s její matkou Linou, opatrovatelkou Mimi, managerem Harrym, prarodiči, a dále kupou přátel od Mayi, Raye, Teeshy, Hectora, Lorena ....., následně se v průběhu let propracujeme k jejich protějškům a potomkům. Postav je zde opravdu hodně a já se prvně bála, že básníkem je někdo z nerdů, ale toto podezření se mě drželo jen pár stránek. S Adrian následně procvičíme cca 13let, kdy jí chodí básně, a to z počátku pouze jako valentýnky, v posledních letech však četněji. Při stoupajícím počtu nebožtíků jsem se opravu obávala o novofundlanďanku Sadie, a to více jak o kteréhokoliv z přátel Adrian. No a vztah Sadie s Jasperem měl větší náboj a chemii než u hlavních hrdinů, ale ani mi to nevadilo. :) 3,5*

cherubinka
30.07.2022 3 z 5

Nora je má oblíbená autorka. Ale... Už to nějak není ono. Na knížku jsem se těšila, možná až moc. Takže zrecyklované 2-3 motivy z předchozích knih už mě místy nudily. Druhá polovina už byla čtivější a napínavější, takže to vylepšilo celkový dojem z knihy.

biki
24.07.2022 4 z 5

Je fakt, že jisté motivy N.R. použila již v některých starších knihách, ale stejně je umí osvěžit pár zajímavými nápady, takže i v tomto případě se kniha moc a moc dobře čte. V pozadí opravdu zvrácený padouch s věrohodným motivem pro své činy, který skrytě prochází většinou knihy. Jak jinak než opravdu sympatičtí hrdinové, samozřejmě nemůže chybět pospolitá rodina (dokonce i Lina se vzpamatuje), letitá pevná přátelství, dobré jídlo, zahrada, dojímavá romantická linka a psi.
Jistěže to není úplně špičkové, ale vůbec nelituji, že jsem si knihu koupila. (A taky bych se měla začít trochu více hejbat).

Arsi
18.07.2022 5 z 5

Moc pěkná kniha, romantika i napětí.