Srdcové záležitosti

Srdcové záležitosti https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82999/mid_srdcove-zalezitosti-64feb42331de3.png 4 27 6

Hope Dunnová si získala svetovú slávu ako fotografka, poznala radosti manželstva aj materstva i pocit straty. Žije v ateliérovom byte v newyorskej štvrti SoHo a je so svojím životom spokojná. Vďaka objektívu svojho fotoaparátu nachádza pokoj a krásu. Nehľadá si muža ani vzrušenie. Muž si však nájde ju, keď na poslednú chvíľu prijme zákazku, aby na Vianoce odletela do Londýna a urobila portrét jedného z najslávnejších svetových spisovateľov, známeho svojimi pochmúrnymi trilermi. Na jej veľké prekvapenie spisovateľ Finn O‘ Neill je veľmi srdečný muž s chlapčenským šarmom. Pokojná a pôvabná Hope ho očarí a na prvý pohľad sa do nej zaľúbi, dvorí jej ako nikto predtým a pozve ju do svojho osamelého panského sídla v Írsku. Hope sa Finn zdá neodolateľný. Priam magneticky ju priťahuje. Ale zakrátko sa začínajú na uhladenom povrchu zjavovať pukliny: zopár nevinných klamstiev a výbuchy žiarlivosti jej nedajú pokoj. Zrazu Hope zistí, že hoci ho ľúbi, zároveň ho podozrieva a pochybuje o ňom. A nakoniec sa ho začne báť. Je tisícky kilometrov od domova a hlavou jej víria myšlienky. Nie je paranoidná? Koľko klamstiev jej narozprával? Čakajú ju ďalšie tajomstvá? Je možné, že tento zbožňujúci, pozorný muž má v sebe čosi desivé, tak ako hrdinovia jeho románov? Alebo sa jej to všetko iba zdá? V nezabudnuteľnom príbehu o nebezpečenstve obsedantnej lásky Danielle Steel píše o temných tajomstvách, ktoré driemu pod povrchom na pohľad normálnych ľudí, ale aj o odvahe ženy postaviť sa zoči-voči zlu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Matters of the Heart , 2009


více info...

Přidat komentář

archivářka115
20.10.2021 4 z 5

Chtěla jsem si přečíst zase nějakou romantickou oddechovku. K tomu jsou knížky D. Steelové vhodné. Nic jsem od ní nečekala, ale také jsem nebyla zklamaná.

mariva
05.05.2017 4 z 5

Další román Steelové nijak nevybočuje z řady, najdeme tam vše, na co jsme u autorky zvyklí - láska, zklamání, smutek a naděje na nové štěstí. Dobře se čte, je to ideální oddechová četba.


zuzina88
11.07.2016 5 z 5

První kniha od Steelové, kterou jsem četla. Možná, že proto, že jsem moc neočekávala (brala jsem jako lehké letní čtení), byla jsem docela nadšená, knihu jsem "slupla" za jediný den... Velmi příjemné vyprávění, velmi uvěřitelné postavy - hlavně Finn. Trochu jsem něco podobného zažila, takže mi občas běhal mráz po zádech. Takže odpouštím autorce i drobné chybky a nelogičnosti (např. Finn byl opravdu Sir a dostal Národní cenu za beletrii - když psal, jak je na konci, takové sračky??? ) a dávám pět hvězd...

Selinute
03.10.2014 3 z 5

Tak nevím, nebylo to špatné, ale .... ne víc jak jednou.

sabca
04.11.2013 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Bylo v ní ukázáno, jak lehce lze podlehnout muži, který dovede s ženou manipulovat a postupně se snaží o vymývání mozku. Naštěstí Hope se včas vzpamatovala a to jí zachránilo. Řekla bych, že tento román je trochu jiný než ostatní od D. Steel.

ina77
06.06.2013 5 z 5

Tahle kniha je opravdu jedna z nejhezčích od této autorky a to jsem od ní přečetla všechny!
Má od všeho trochu a je nádherně lidsky napsaná a skvělá!

Štítky knihy

milostné romány americká literatura romány pro ženy

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino

Kniha Srdcové záležitosti je v

Právě čtených1x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce72x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x