Soukromý život rostlin

Soukromý život rostlin https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70663/soukromy-zivot-rostl-70663.jpg 5 18 5

Další kniha britského biologa, známého především z televizních přírodovědných filmů, seznamuje poutavě čtenáře s úžasným světem rostlin. Kniha je rozdělena do šesti částí – první z nich se zabývá způsoby rozšiřování semen, druhá růstem a různými způsoby výživy rostlin, třetí ukazuje, jak se přizpůsobily květy nejrůznějším druhům opylení, čtvrtá ukazuje konkurenční vztahy mezi rostlinami a dalšími organismy v různých společenstvech, pátá se zabývá symbiózou rostlin a živočichů i rostlin navzájem a šestá ukazuje, jak se rostliny dovedly přizpůsobit extrémním životním podmínkám. Kniha je doplněna nádhernými fotografiemi.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Přírodní vědy
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

The Private Life of Plants: A Natural History of Plant Behaviour , 1995


více info...

Přidat komentář

Lac
28.11.2020 5 z 5

Sir Attenborough správně tvrdí, že až se lidi sami vyhubí, život bude pokračovat dál.

Žlutotemenný
28.03.2019 5 z 5

Další naprosto úžasná kniha mistra biologa pana Davida Attenborougha. Spousty údajů, některé možná i pro mnohé šokující údaje ze světa rostlin a dokonce i hub. Všechno to začíná sexem, semeny a rozmnožováním a končí migrací, přesuny a dohody s okolním světem a jeho obyvateli..... Jsme rád, že mi tato kniha byla zapůjčena jedním místním uživatelem. Díky Groote! Sice to není jeho "nic" zde na knihách, ale říkám tomu Groot. Je to strom.


Ála11
24.05.2018 5 z 5

Je to zajímavé.

corvo
11.07.2013 5 z 5

Dobrodružná populárně naučná kniha ze života autotrofních primárních producentů, ale rovněž heterotrofních rostlin a také hub. Byl natočen i stejnojmenný vynikající dokumentární seriál z produkce BBC, kterým provází slavný D. Attenborough.

kattyV
18.02.2013 5 z 5

Jestlipak víte, že rostliny umí počítat, že umí cestovat - ne není to o trifidech, že "cítí"...
Pokud se jen trochu zajímáte o přírodu, tak si tuhle knihu určitě přečtěte. Neobvyklý pohled na svět rostlin.