Smrtelné nebezpečí

Smrtelné nebezpečí https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188396/bmid_smrtelne-nebezpeci-RDK-188396.jpg 4 183 39

Lee Coburn série

1. díl

Strhující thriller začíná děsivým okamžikem, kdy čtyřletá dcerka mladé vdovy Honor objeví na zahradě ležícího muže, z kterého se vyklube Lee Coburn, obviněný ze zabití sedmi lidí. Je nebezpečný, zoufalý a ozbrojený. Tvrdí Honor, že její zesnulý manžel vlastnil něco nesmírně cenného, co pro ni nyní představuje smrtelné nebezpečí. Honor brzy zjišťuje, že nemůže věřit ani lidem, které zná celý život. S Coburnem utíká před neznámou hrozbou a společně se pokoušejí rozplést síť zločineckých machinací. První vydání.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Lethal , 2011


více info...

Přidat komentář

alekis
19.09.2023 5 z 5

Padouch nezná slitování, nepřipouští soucit...
Nezbývá, nežli si hýčkat tušení, jistotu, pocit,
že na každou svini se vaří v kotli voda...
Skončíš v pekle, bídná duše, Lucifer si tě podá!

Kniha byla velmi napínavá, mrtvola sem, mrtvola tam, některá zaslouženě, jiná - ve špatný čas na špatném místě... Tentokrát prověřená Sandra Brown rozhodně nezklamala!
Hlavní arcilotr (a že jich tam, ostatních jeho poskoků, bylo až až) byl teda opravdu echt! Ale kdo je horší? Ten hlavní? Spíš myslím, že horší je ten, kdo zlu napomáhá, přisluhuje, nechává se uplatit, vykonává za mrzký peníz příkazy, nad kterými zůstává rozum stát... A potom se ptáme: copak toto někdo dokáže udělat? Dokáže.
Jde o fiktivní příběh, postavy a děje jsou vymyšlené, ale jsem přesvědčená, že podobné a horší věci se dějí ve skutečnosti po celém světě...

Měla jsem vytipované dva padouchy a nebyl to ani jeden z nich :-). Nakonec to byl někdo úplně jiný, postava, do níž bych to nikdy neřekla, která se v jednu dobu rozhodla vydat cestou zla... a patřičně zle taky dopadla :-).
Je to dramatická kriminálka, křížená jako obvykle s romantickou linkou... Pobavila jsem se :-).

Ovecka_Saki
12.11.2022 2 z 5

Až na to, že to všechno působilo tak nějak Hollywoodsky (a hlavně ten konec), tak se to aspoň četlo dobře a utíkalo to.


smardice
25.11.2021 5 z 5

Sympatické hlavní postavy, čtivý příběh, nechybí romantika s kapkou erotiky, ale tentokrát, pro mě, nečekaný závěr.

georginaa
07.11.2021 2 z 5

Trochu odlišný příběh než jsme od Sandry zvyklý. Více akčního děje s detektivní zápletkou. Nikdy nevíte komu věřit, ani svým blízkým které znáte. Je to hra jak kočka s myší, záleží kdo zvítězí.

cukrovka
20.09.2020 5 z 5

Klasika od S. Brown. Autorka ví jak správně namíchat napětí s romantikou. I když mi některé situace připadají nereálné, vše se dobře čte a než se naději je konec.

janina66
02.11.2019 5 z 5

Četla jsem jako první od Sandry. Moc se mi líbila, jedna z nejlepších.

Han-nah
15.09.2019 4 z 5

Kniha má zajímavý napínavý detektivní děj, včetně romantické zápletky, ale s nečekaným koncem, který si má asi čtenář domyslet. Pro každou dobu dobře vystižená postava "'Účtaře", moc, drogy prostituce a hlavně peníze, které jsou vždy až na prvním místě, neodhalila jsem ji.

lifeoptimist
11.08.2019 5 z 5

Musím uznat, že vše co jsem zatím od autorky četla bylo hodně dobré, asi jako moje oblíbená Nora Roberts.....tady u tohoto románu jsem se i hodně bavila, prostě mělo to spád, žádná pomalá a ospalá místa pro natahování příběhu...za mě super a jedna malá ukázka:
........"A už vůbec nemůžeš čekat, že uvěřím, že ze všech lidí právě ty jsi vzal pod ochranná křídla vdovu s dítětem z čisté dobroty srdce, když mnohokrát přišlo na přetřes, jestli srdce vůbec máš."
"Tak teď jsi fakt zranil moje city."...... =)

Pája699
21.07.2019 4 z 5

Taková příjemná oddechovka, kde nechybí napětí, vřušení, různé zvraty. Taková klasika od Sandry :-)

ctenarkaEva
17.04.2019 3 z 5

Pěkná detektivka s velmi nečekaným závěrem. Stejně jako v jiných knihách Sandry Brown mi některé zápletky připadaly až moc nereálné, ale kniha se četla dobře a byla jsem zvědavá, jak vše dopadne

pingu1
02.03.2019 5 z 5

Moc pěkný detektivní román, četl se lehce a svižně, nechybí napětí ani romantika :-) Pro mě nečekaný závěr....

narisa
13.12.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila:). Tento typ knih od Sandry zbožňuju. Trochu to připomínalo knihu Podraz od této autorky. O Coburnovi jsem samozřejmě hned věděla, jinak by to ani nešlo, ale opět malé překvapení v závěru potěšilo. Já na Účtaře tipovala někoho jiného :)

SimonaP
19.05.2018 3 z 5

Takový těžko uvěřitelný příběh z pro mě neznámého prostředí tajných agentů. Brownová má rozhodně lepší knihy.

moudivlacek
26.03.2018 4 z 5

Tento příběh bych nenazvala přímo thrillerem, ale skvělou detektivkou určitě ano. Od začátku jsem cítila, že Coburn nebude ten, za koho ho ze začátku všichni mají. Ale Honor se zachovala přesně jako každá normální máma, která má strach o malou dcerku. A dokonce jsem chápala i drsného Stana. Skvěle vylíčen příběh snahy o zlikvidování korupce, cest drog a prostituce i nezákonného obchodování. Ale opravdu je to moc těžké, kde se zlo zničí, či potlačí, záhy někde vesele vybují.

cori
25.03.2018 3 z 5

Měla jsem dojem, že čtu knižně zpracovaný scénář akčního holywoodského béčka s krásnou ženou v nesnázích a drsným chlapákem, ze kterého se vyklube osudový muž. Jedná se o nenáročnou oddechovku s trochou sexu a akčními scénami. Totožnost hlavního padoucha mi přišla dost nepravděpodobná.

Laf
18.03.2018 4 z 5

Hodně zajímavý děj se spoustou zápletek a někdy nečekaných zvratů. Jenom mi na konci chybělo pár řádků, ale asi to je záměrně, aby si každý čtenář dotvořil závěr po svém.

shay
09.02.2018 5 z 5

Od začátku až do konce napínavý příběh. Za mě super! Knihu jsem měla za dva dny přečtenou. Jen na konci mohlo být o pár řádků víc, ale jinak doporučuji :)

konicekbily
04.02.2018 4 z 5

Opět velice dobrý thriller od mé oblíbené autorky. Vše jak má být: napětí, nečekané obraty a závěrečné překvapení. Jenom někdy se mi zdálo, že je příběh zbytečně natahován.

Litocha
24.12.2017 3 z 5

Jako strhující bych tuhle knížku neoznačila, místy jí trochu docházel dech. Lee byl sice sympatický, ale nevěrohodný, Honor se taky chovala v rozporu s tím, jak byla vykreslena na začátku. Zase se mi ale docela líbilo zakomponování vedlejších postav. Hlavního padoucha jsem tentokrát neodhadla hned na začátku, i když i tady je to dost přitažené za vlasy. Leccos mi připadalo podané dost naivně. Za mě plus za závěr, líbilo se mi, že není otřepaně doslovný. Je to zkrátka taková klasická Sandra Brown postupující podle osvědčeného schématu (s jednou osvěžující výjimkou).

oleg
20.06.2017 4 z 5

Dobré čtení,takový konec asi nikdo nečekal,jěště by to chtělo pár řádků na konci!!!!

Štítky knihy

thrillery

Autorovy další knížky

Sandra Brown
americká, 1948
2016  87%Skryté zlo
2017  82%Pomsta
2018  77%Podraz
2007  85%Mrazivý chlad
2008  89%Skandál

Kniha Smrtelné nebezpečí je v

Právě čtených2x
Přečtených283x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce124x
Chystám se číst56x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x