Smrt místostarosty

Smrt místostarosty https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438895/bmid_smrt-mistostarosty-fZs-438895.jpg 3 18 5

Detektiv Berka série

< 13. díl >

Standa Berka, mimořádně povýšený na podplukovníka, je rozhodnutý podruhé opustit řady policie. Jenže zmizí jeho známý, místostarosta na Úřadu městské části Brno-Bystrc, tedy brněnské čtvrti, která je Berkovým domovem. O pomoc jej žádá místostarostova manželka, Berkova spolužačka. A tak se Berka rozhodne svoji druhou kariéru na brněnské mordpartě prodloužit, zvlášť když o to stojí i jeho přítel, šéf mordparty plukovník Motl. Oba se dají energicky do pátrání po zmizelém politikovi, i když tuší, že to, co najdou, nebude rozhodně nic příjemného…... celý text

Přidat komentář

Dandulka
12.11.2022 5 z 5

Opět skvěle zpracovaná detektivka. Mám moc ráda autorův styl psaní, moc dobře se to čte.

Lumír23
23.07.2021 3 z 5

Knihu jsem přelousknul, protože jsem se těšil na českou, tedy pardon, moravskou, detektivku, ale... anžto jsem se těšil, nechci svým rýpání jej (autora) nějak podrývat. Ne, ta zachycená mluva je mimo realitu - na moravě znám pár lidí, žádný z nich takto nemluví. Možná to je autorovo přání, možná to je jeho image. Nevím, pro mě to asi byla jeho prvá kniha. Šanci mu ještě dám, anžto jsem přející... jej... :-)


ivoiro
01.05.2021 5 z 5

Skvělá kniha, která rekapituluje skutečný případ židenického místostarosty Vytopila.

konicekbily
01.08.2020 3 z 5

Autor své knížky píše svým standardním způsobem: seznámí nás úvodem s předchozími akcemi svého hlavního hrdiny a potom ho sleduje krůček po krůčku až ke konečnému rozuzlení. Na závěr nám vysvětlí něco o námětu - napsal podle skutečného případu, který se stal před lety v Brně. Určeno pro Brňáky a okolí Brna. Podle mne pouze průměr.

moničina
19.05.2020 3 z 5

Celkom dobré, páčia sa mi miestami vtipné komentáre, avšak miestami dej trochu zbytočne rozvláčny. Ďalšie, čo mi vadilo bol fakt, že mi bolo jasné už v polovici knihy, kto je páchateľom a dej bol len zbytočne nafúknutý a natiahnutý. Chýbala tam taká nejaká rafinovanosť.