Slyším tě všude

Slyším tě všude https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347622/bmid_slysim-te-vsude-0tn-347622.jpg 4 133 46

Svižně napsaný příběh se odehrává se v blízké budoucnosti, kdy bude možné, k nepřetržité komunikaci a dostupnosti přes sociální sítě, i neustálému vylepšování technologií, podstoupit operativní zákrok, který propojí partnery tak, aby vnímali pocity a myšlenky druhého. Právě to nabídne Briddey Flanniganové její přítel Trent namísto zásnubního prstenu. Briddey je nadšená, vždyť EED zákrok prohloubí jejich vzájemnou lásku a umožní jim dokonalé souznění. K zasnoubení má dojít po úspěšném navázání spojení po operaci. Briddey navíc doufá, že se tím konečně dostane z dosahu přílišné péče a starostlivosti své irské rodiny. Jenomže věci se nakonec nevyvinou přesně podle plánu. Po probuzení z narkózy čeká Briddey překvapení: k propojení sice došlo, ale zcela jinému, než předpokládala. Od té chvíle se rozjíždí napínavý a vtipný příběh, který převrátí Briddeyin dosavadní život naruby a dovede ji k zásadnímu přehodnocení pohledu na lidi kolem sebe.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Crosstalk , 2016


více info...

Belanna
Belanna
22.12.2023 4 z 5

Osobně jsem s knížkou spokojená.
Příběh z budoucnosti, který se zabývá telepatií, mírně potřeštěné hlavní postavy, vše podáno v humorném duchu.
Četlo se mi dobře.

petr_
petr_
15.10.2023 3 z 5

Ukecaný příběh se zašmodrchanou zápletkou, který má do romantiky daleko o zrzce (nic proti zrzkám) s duší blondýny, která se zamotá do intrik svého zaměstnavatele . Dokonce i konec je předvídatelný. Zkrátka nic moc, ale četl jsem i horší.


maličkán
maličkán
15.09.2023 2 z 5

Knihu jsem dostala k narozeninám, sama bych si takový žánr nekoupila. I když obálka vypadá moc dobře. Nebyl to vůbec můj šálek kávy, ale snažila jsem se dočíst, i když jsem ji měla chuť několikrát odložit a pustit se do smyslplnější knihy. Dávám 2 hvězdičky proto, že jsem ji nakonec dočetla.

Petronela16
Petronela16
16.01.2022

(SPOILER) Neviem, ci mam pravo hodnotit, kedze som to nedocitala, ale tak aspon v skratke moj skromny nazor .Jednou vetou, ci jednym slovom : Hrôza.Nikdy viac , nic podobne.Strasne roztahane, o nicom, stale sa to naťahuje v jednej a tej istej rovine EED.Z postav mi nebol sympaticky vobec nikto a po polovici precitania som to vzdala.Neuveritelna hlavna hrdinka a jej rodinu by som aj s nou najradsej vystrelila na Mesiac, alebo radsej na Neptun, ten je dalej.Katastrofa ako sa jej montujú do života, ale sama si je na chybe, kedze im dala kluc od svojho bytu- dalsi nonsens.Skratka blbost na n-tu, skoda casu.

Madi
Madi
16.11.2021 1 z 5

Tak to ne tohle. Anotace mě fakt nalákala, myslela jsem že to bude pěkné, čtivé scifi. Ale byla to jedno dlouhá, rozvleklá, ukecaná nuda. Není tam skoro žádný děj, pořád jenom dokola mektají o EED, o telepatii, o tom jak to blokovat...Ta nekonečná pasáž v knihovně mě málem zabila.
Postavy jsou hrozné, málo uvěřitelné. Briddey chodí s Trentem 6 týdnů a souhlasí s jeho návrhem, že si budou moct číst emoce?? A když jí pak ještě řekne o zásnubách je z toho happy?? Já bych zdrhala o sto péro. Ten spratek Maeve byla nesnestitelná.
No od Conie willis už snad ani radši nic...

Eliza562
Eliza562
02.09.2021 4 z 5

(SPOILER) Inu koupila jsem si to a cekala velky spatny. Nicmene nakonec to vlastne bylo fajn. Precetla jsem to za 3 dny a cetla jsem furt... takze jo bavilo me to. Nejvic ze vsech me bavil Schwarz. Byl mi sympaticky od zacatku. Hlavni hrdinka sama o sobe nebyla spatna ale nektery ty jeji uvahy a potazmo chovani mi silne lezlo na mozek. Prvich cca 100 stran jsem se dost ztracela v tom, kdo co rika a i ten dej mi prisel hrozne ukecanej ale od nemocnice uz to pak bylo fajn. Vlastne jde o dost predvidatelnou knihu nicmene mela jsem chut na trochu te fantazi romance a tohle bylo presne ono. Na dlouhe zimni/podzimmi/letni a defakto jakekoliv vecery idealni cetba.

Haduwig
Haduwig
26.03.2021 4 z 5

Celkově je to příjemný romantický příběh s nádechem sci-fi, hlavní dvojice je sympatická a občas se tam najde dobrý vtip. Jenže na druhou stranu je to celé takové zběsilé, hektické a pořád někdo někomu volá a píše - a chudák Briddyina asistentka, jejíž náplní práce je jen vyřizovat vzkazy od rodiny a přehazovat schůzky. Je to taková oddychovka, co se čte rychle, ale třeba Kniha posledního soudu se mi od Willisové líbila o něco víc.

Janadvorackova
Janadvorackova
13.10.2020 2 z 5

Ach jo, škoda času na poslech i zrychleným způsobem.
Chvílemi mě z obsahu vážně bolela hlava.
Koncentrovaná hysterie. Jestli někdo vážně žije stylem dvacet sms, tři hovory a schůzka do hodiny, upřímně ho lituju. A ještě o tom číst...
Námět dobrý.

Finn69
Finn69
05.10.2020 2 z 5

No, nebyl jsem zjevně cílovou skupinou a podle toho vypadá i hodnocení.
Mám rád Conniin humor a ten naštěstí najdete i tady, proto jsem to také dočetl až do konce. Hlavně je to ale bohužel docela ukecaná záležitost dost na hraně červené knihovny.

gabice4
gabice4
02.01.2020 4 z 5

Co mě na začátku zarazilo jako první, tak to bylo to, když Briddey žádá o deku a něco k jídlu, ani jedno přes dlouhou dobu neobdrží, nevím jestli je to reálné, každopádně bych se asi chovala jinak.....
Telepatie... No asi bych ji nechtěla, takové čekání ve frontě před Vánoci (četla jsem přes Vánoce), slyšet myšlenky těch lidí, asi by mě do toho blázince odvezli...
Kniha se mi četla dobře a určitě si přečtu dalsi knihy od této autorky

Šárušš
Šárušš
10.12.2019 3 z 5

Kniha mě původně nadchla jen svou obálkou a názvem.
První půlka možná o něco více knihy mě málem odradilo od čtení, ale držela jsem se zuby nehty, protože jsem to chtěla dočíst.
Poslední třetina knihy je plná napětí a zvratů, a možná kdyby to autorka trochu osekala, byla by to ještě skvělejší kniha, než je.

Opatov
Opatov
21.09.2019 2 z 5

Námět dobrý. Jinak mě z toho brni hlava, zpracování strašně zdlouhavé a konec, tak takhle si predstavuji červenou knihovnu pro děti. Za mě tedy obrovské zklamání.

_kadla_
_kadla_
24.04.2019 4 z 5

První polovina byla nudnější, šlo celkem snadno odhadnout děj a jednotlivé postavy.. Občas jsem se ztrácela v tom, kdo vlastně zrovna na koho mluví. Ale druhá polovina měla spád, byla akčnější a napínavější. Jako celek čtivé a zajímavé. Stála za přečtení. (Nenechte se odradit obálkou! :D )

Maitter
Maitter
19.03.2019 4 z 5

Obdivuji Briddeyinu trpělivost, neboť být na jejím místě, z takové rodiny by mě dávno kleplo. Třikrát. Kniha je nacpaná dialogy a na pocity nezbývá mnoho místa, ačkoli to člověk může svést na všelikými lidmi přetížené vnímání Briddey. Něco je předvídatelné, něco ne. 95 % knihy se četlo velmi svižně, humor hlavních postav mě bavil. Téma telepatie je zpracováno docela promyšleně, neslouží jen jako zesilovač „romantiky“. Pátou hvězdičku strhávám hlavně za řešení celého příběhu, které tristně nedává smysl a vyznačuje se divností přesahující pozitivní divnost celého díla. Na můj vkus je tento zásah seslaný příliš zhurta a nevěrohodně.
Ale! Přes to všechno knihu doporučuji, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
P. S. Obálku vůbec nechápu.

Hanjimka
Hanjimka
05.02.2019 4 z 5

Ta představa, že bych slyšela kdejakou ptákovinu co si kdo myslí, mě dost děsí. Ano slyšíš i potřeby přátel a blízkých, ale taky všech kolem sebe, pořád...děs. Jinak téma zajímavé.

DK197
DK197
01.11.2018 4 z 5

Z mého pohledu je očekávatelné, že knížka o čtení myšlenek bude plná vnitřních monologů a dialogů (co by se jinak potom četlo), ale koncept toho, jak to funguje mi přišel na konci už moc pohádkový a abstraktní.
Ale ústřední dvojice mě bavila, tudíž i děj a milostné aspekty. Za mě slušných 80 %, ačkoli se přiznám, že jsem očekávala mnohem víc.

micha-ella
micha-ella
10.06.2018 2 z 5

Dobrý námět, ale tak rozmělněný, že mě to prostě nebavilo a část už jsem přeskákala. Hlavně kvůli hloupým dialogům (a ještě hloupějším soukromým myšlenkám Briddey) .Teprve teď čtu anotaci - napsáno svižně a vtipně??

telileov
telileov
31.05.2018 4 z 5

Pokud si říkáte, že tohle není nic pro vás, protože prostě nepatříte mezi skalní fanoušky science fiction, prosím, pokračujte ve čtení. Já si to myslela, byla jsem vedle a vy budete také.

Místo toho se připravte na dávku humoru a romantiky. Rozhodně ale nejde jen o humornou romanťárnu - na tu je ostatně těch stránek trochu moc. Což může být pro některé čtenáře poněkud odrazující, zvlášť když se v prvních sto stranách vlastně nic zajímavého neděje, máte před sebou ještě slušné čtyři stovky a dumáte, čím ještě se dá tenhle příběh natáhnout do takových rozměrů. Vážně jsem myslela, že to nedočtu. Jsem ale ráda, že jsem vydržela, protože pak to stálo za to a já měla opačný problém - bylo to tak napínavé, tak zábavné, tak skvělé, hrdiny i příběh jsem si oblíbila a vůbec jsem se s nimi nechtěla rozloučit. Znáte to, dobrá knížka není nikdy dost dlouhá. (více viz má recenze :))

Mimo jiné... Schwartz *srdíčko*

Chloe12
Chloe12
28.05.2018 5 z 5

Původně jsem si příběh této knihy představila trošičku jinak, ale i přesto mě kniha nedchla a já ji dočetla, a šla jsem si od autorky půjčit další dílo. Moc čtivé.

muchomurka
muchomurka
03.05.2018 4 z 5

Knížku jsem zhltla na jeden zátah. Zajímavý nápad, čtivě napsaný. Je pravda, že Bridey byla občas na zabití, sebestředná - kdyby jen neřešila sebe, dávno by přišla na spoustu věcí, které jí unikly a musel ji tak zachraňovat někdo další.
Na to, jak byla kniha dlouhá, přišlo mi, že v některých scénách se příliš nimrala (knihovna) a některé věci by zasloužily více prostoru, vysvětlení.
A škoda, že nebylo více prostoru s Meave, bylo by to mohlo být zajímavé a vtipné.