Slovensko - Krimi

Slovensko - Krimi https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506883/mid_slovensko-krimi-6389e0c0a6d40.jpg 4 5 2

Prešporské divadlo v spolupráci s Vydavateľstvom SLOVART prináša v zbierke poviedok Slovensko KRIMI devätnásť originálnych textov slovenských aj dvoch českých renomovaných autorov. Od príbehov klasického detektívneho vyšetrovania cez nebezpečné akčné cudzokrajné dobrodružstvá až po zločin z pohľadu psychopatického vraha s dovetkom súdneho znalca. Každú poviedku sprevádza ilustrácia významného slovenského výtvarníka.Súčasťou projektu je aj audiokniha, poviedky nahovorili poprední slovenskí a českí herci.... celý text

Přidat komentář

eraserhead
18.08.2023 4 z 5

Na této knize byl odveden fakt kus hodně dobré práce. Nejen, co se týče (žánrového) výběru jsou tu klasické krimi, akčnější krimi, až dojemně smutné příběhy, drsnější thrillery a v několika případech příběhy zabíhají až k pomezí mrazivého/temného horroru. Nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, že krimi může být tak pestré. Kniha je však opravdu nádherná už svým provedením barevné ilustrace, sazba, úvody k povídkám, autorské medailonky. V tom úplně nejlepším provedení nabízí komplexní box, v němž kromě klasické knihy najdete 3CD a flash audio zpracování s originálním hudebním podkresem. Slovenský výběr uzavírají povídkou dvou českých autorů. Tohle je kniha dělaná fakt s nadšením a radostí.

mirec88
08.03.2023 5 z 5

Kniha obsahuje fakt rôznorodú zmes žánrov, zápletiek, autorov, kvality. Väčšinou vhodné vybraté poviedky, možno 2-3 boli priemerné, ale to mi nebráni dať plný počet, lebo tu si nájde fakt každý to svoje. Či je to klasická kriminálka alebo niečo mysteriózne (tu odporúčam Hladný les od Ivana Kučeru), alebo niečo akčnejšie alebo len pomaly plynúci na prvý pohľad nič neriešiaci príbeh so šokujúcim vyvrcholením. Jednoznačne výborná zbierka poviedok a odporúčam. Bavil som sa.