Sliby chyby

Sliby chyby https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483119/bmid_sliby-chyby-qRv-483119.png 3 191 43

Když mi bylo šestnáct, přísahala jsem, že jeho si nikdy nevezmu. Plácli jsme si na to. Dokonce jsme slib sepsali a podepsali vlastní krví. Bylo to to jediné, na čem jsme se kdy shodli. Svět ho zná jako prince Juliana, vévodu z Montcroix, prvního v nástupnictví na chamontský trůn. Má přízvuk, z něhož se ženám tají dech. Královskou noblesu. Oslnivý vzhled. Je to neskutečný krasavec. A má dlouhatánský seznam dívek po celém světě, které by obětovaly své prvorozené dítě za svatbu s ním. Je nejžádanějším mládencem svobodného světa. Ale pro mě je to jen syn otcova nejlepšího přítele – otravný kluk, který mi každé léto dělal ze života peklo. Rodiče si našeho vzájemného opovrhování nevšimli a vtipkovali o našich zásnubách…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Marriage Pact , 2019


více info...

Přidat komentář

cerna7151
07.02.2023 3 z 5

Oddechovka, od které jsem očekávala sladký šťastný konec :) a proto jsem to četla.

Radka1727
26.11.2022 2 z 5

Pohádka každým coulem .... bohužel zklamání, i některé harlequinky mají lepší tah na branku.


Terez9119
10.11.2022 2 z 5

Ze začátku dobré, ale docela brzy to sjelo k přeslazené nudě. Styl psaní není moc kvalitní, krátké kapitolky v tomto případě neznamenají větší dynamičnost děje, spíš autorka potřebovala vytvořit určité situace, ale pak nevěděla, co se zbytkem. Na konci mě hrdinka hrozně rozčilovala, chovala se jako největší nána. Julian se na ni měl vykašlat, dokud měl příležitost, ale on se choval jako patetický idiot. A ten konec...no comment. Prostě...Odehrávat se to v zimě, je to námět pro vánoční film na Hallmarku. Celé je to plytké a v rámci romantiky ani ne průměr.

lenka8617
14.10.2022 3 z 5

První půlka se vyvíjela slibně, ale pak to začalo být takové až moc sladké. Nevím, prostě to nemělo ty správné grády. Ale jo, číst se to dalo. Romantická pohádka. :) Četla jsem lepší, ale i horší knihy, takže zlatý střed.

MAU256
28.08.2022 4 z 5

Jednoduchý příběh o první lásce, která dokáže zranit. Jemu bylo 18 a jí 16, stala se jedna chyba, o které ani jeden neví, že nebyla taková, jak si myslí a celých osm let jsou srdce zlomená a plná nenávisti. Letní oddechové čtení, nad kterým člověk nemusí nijak přemýšlet.

Silvisek
13.07.2022 3 z 5

Zacatek teda nic moc, pak se to nejak rozjelo. Ale je to takovy slabi pribeh. Ale pribeh opravdu neurazi. Takova oddechovka

moma08
22.05.2022 3 z 5

Musím se přiznat, že pořádně ani nevím, co k tomu napsat. Jako během odpoledne jsem to měla přečtené, taková ta jednohubka.
No něco mi říká, že si už ani příští týden nevzpomenu o čem byl vlastně děj v téhle knize a to mluví za vše.

johana3160
18.04.2022 3 z 5

Lepsi prumer. Pribeh mi pripadal jak z harlequinky, jen propracovanejsi. Tady se hodi: neoslni, neurazi.

magdalena2377
17.04.2022 1 z 5

Ačkoli nejsem zvyklá knihy odkládat nedočtené, tady jsem musela udělat vyjimku . Postavy byly nudné, ploché, nedotažené. Nikoho jsem si tam neoblíbila. Hlavní hrdinka mi přišla až hloupá. Ztráta času. 1 hvězda z 5. Dokázala jsem číst do strany 257. :D

petulkapeta
30.03.2022 4 z 5

,,Dokud budu naživu, nikdy nebudu chtít nikoho jiného než tebe," řekne, když se nade mnou po chvíli sklání v posteli. ,,A nedovolím nikomu, aby ti ublížil."

Před nějakou dobou jsme složili nový slib - nemluvíme o minulosti a nebojíme se budoucnosti. Zjistili jsme, že nejšť'astnější jsme, když si naplno užíváme přítomný okamžik.

Mě se příběh libil, takova oddechovka mila to byla.

kacenka6144
29.03.2022 3 z 5

Lehká romanťárna - neurazí, nenadchne. Oddechovka po dni plném stresu.

petraLI
27.03.2022 4 z 5

I když se nejedná o knihu, která by Vás naprosto okouzlila, tak je pěkně napsaná, hlavní postavy jsou sympatické. Sice se žádné velké překvapení nekonalo, ale jako pohodová knížka do postele je ideální.

oresvo
26.02.2022

Takové lehké čtení. Neurazí ale ani nenadchne.
Romantika tak k bazénu .

wielka
24.02.2022 2 z 5

Napriek nizsiemu hodnoteniu knihy som jej dala sancu. Pribeh nie je zly, ale bolo to cele nejake neprepracovane, motiv fiktivneho kralovstva bol nie prilis uveritelny, konflikt som v podstate ani nepochopila a uz vobec nie konecne rozhodnutie princa - jedinacika. Bola to prilis velka fikcia na to, aby tato kniha mohla byt dobrou knihou.

Zomy
19.02.2022 3 z 5

Taková rychlovka o tom, jak se dvě rozmazlená děcka celý život hluboce milují, ačkoliv se tady do hloubky nešlo ani náhodou.
Takhle - pokud ležíte doma s Covidem, bolí vás hlava a budete si chtít přece jen něco přečíst, tak tohle je ideální. Bolest hlavy se vám z toho nezhorší.
Přečteno máte obratem, žádných velkých zvratů se bát nemusíte, trochu sladkosti do sebe dostanete.
Jinak je to slabota, nelíbil se mi ani závěr.
Nevadí mi ta pohádková naitivita, to žere ve filmových verzích mnoho z nás. Mrzí mě ale ta nedotaženost, povrchnost příběhu.... Uz se těším, až se zas dokážu začíst do pořádné romance, kde jsou hrdinové trochu propracovaní a jejich lásku jim budu věřit a prožívat s nimi.

Ralemo
17.02.2022 5 z 5

Sladká jednohubka se šťastným koncem. Dlouho jsem se přemlouvala do této knihy, podle hodnocení nic moc. Každopádně mě příjemně překvapila.

Julian chtěl zachránit monarchii a vybral si k tomu svoji starou lásku Emelii. Každopádně zápletka, která odhalovala tajemství z jejich puberty byla zajímavá a zamíchala kartami.

Miluju příběhy z obou pohledů hlavních hrdinů a tato kniha to potřebovala, znát pravdu od obou hrdinů. Každý měl jiný úhel pohledu, co se před osmi lety stalo.

Nakonec se mi líbilo, kam jejich vztah dospěl, postupem času si dokázali opustit a vlastně odvolání svatby mělo taky něco do sebe. Julian chtěl dokázat, že si ji nebere jen kvůli titulu, ale z lásky. Sice mu trvalo, ji opět přesvědčit o tom, že ji miluje. Každopádně i tato kniha má šťastný konec.

Moc hezky napsané, určitě doporučuji. :)

Knihy_nad_zlato
14.02.2022 4 z 5

Nějak si nevzpomínám, jestli jsem vůbec někdy četla romantiku z královského prostředí, ale filmy na to téma mám hrozně ráda. Takže prostředí super, přejděme dál.
Emelie i Juliana jsem si okamžitě zamilovala. O to víc si cením, že je knížka psaná z pohledu jich obou. Docela si dovedu představit, co bych si asi tak myslela o Julianovi, kdyby to bylo klasicky jen z pohledu hlavní ženské postavy, věřte mi, že by to nebylo nic pěknýho. Nejspíš bych mu nevěřila, ani když by mu začala věřit Emelie. Navíc ten jejich vztah! Bože! Kdo by tohle nechtěl? Navíc jsem si fakt chvílemi vůbec nebyla jistá, jestli budou na konci spolu, což je snad poprvé u romantické knížky, co se mi tohle stalo.
A zápletka? No to bylo tak výborný! Nebudeme hledět na to, jak šíleně nereálný, jo?
Hmm, tak bych asi mohla zmínit nejspíš jedinou výtku, co k tomu mám. Párkrát se oba chovali krapet nepochopitelně. Tak. Řekla jsem to. Ale je mi to jedno. Ať se klidně chovají občas divně, naprosto to přebíjí fakt, že většinu času jsou opravdu skvělí.

KarolínaKájink
30.01.2022 3 z 5

Jednoduchá romantická kniha, vhodná k odpočinku. Žádné velké překvapení se v ní nekoná.

silvinek
16.01.2022 4 z 5

Taková milá romantická pohádka pro dospělé o sympatickém princi a skoro-princezně, jejich lásce párkrát zkomplikované nedostatečnou komunikací a životu svázaném královskými pravidly. Hezká knížka na večerní odpočinek.

Dela90
06.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Knížku jsem si moc užila. Četlo se to moc dobře a ačkoliv to byla taková jednohubka. Přesně tenhle typ knížek mám ráda. Z nenávisti k lásce. Juliana jsem si okamžitě zamilovala, ten titul mu vyloženě slušel. Em měla svoje chyby, na můj vkus mu vyčítala věci, za které z části mohla i ona sama. Autorka píše výborné knížky, u kterých si člověk odpočine. Z těch tří, které jsem četla, mi tahle přišla nejlepší.

Úryvek z knížky:
"A mramor je věčný, nejprve je krásný a až po opracování se z něj stane vzácnost."

Tak nějak bych já definovala prince.