Skok do neznáma

Skok do neznáma https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502986/bmid_skok-do-neznama-naN-502986.jpg 4 50 17

Rok 1920 – Thatcher Hutton, válkou znavený voják, je na cestě zpět ke svému kovbojskému životu. Když vyskočí z jedoucího nákladního vlaku, aby se vyhnul potížím, netuší, že skončí v ještě větším průšvihu. Zrovna v den jeho příjezdu do texaského Foley se ztratí jedna z místních žen. Zničehonic je hlavním podezřelým. Situaci mu neulehčuje zkorumpovaný starosta, nepoctivý šerif ani znepřátelení lihovarníci. A do cesty se mu navíc připlete mladá vdova, která se zrovna rozhodla vrhnout se do lukrativního regionálního průmyslu a vyrábět pálenku.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Blind Tiger , 2021


více info...

Přidat komentář

Slunečnice322
včera 5 z 5

Opět skvělá Sandra Brown a promyšlený příběh do nejmenších detailů. Doporučuji!

orinka3
24.04.2024 4 z 5

Dala bych raději 3 a půl hvězdičky, ale protože se mi zdají 3 málo, radši přimhouřím oko. Čte se to skutečně jedna báseň. Když člověk nezačne uvažovat nad tím, že ta Laurel je zřejmě superžena podle toho, co všecko dokáže. Asi jako Cecílie z písničky co "nohou seje rukou pleje hubou mele". A ještě k tomu je krásná. Co mi trochu vadilo, tak její jméno. Laurel...no, po každé, když jsem na ně narazila, hned jsem pomyslila na Hardyho. Thatcher byl natolik dokonalý ve všech směrech, až jsem vzpomínala na Limonádového Joea. Děj byl napínavý a o pašerácích alkoholu jsem zatím moc nečetla. Nezbytné milostné scény jsem spíš přeskakovala, protože mi šlo především o stíhání pachatelů a odkrývání zločinů. Všeobjímající typický americký patos vygradoval v závěru knihy, kdy se mi z přeslazené ušlechtilosti všech udělalo trochu mdlo. Ale pak jsem si řekla: no bóže, beztak je to všecko vymyšlené, tak co se budu vzrušovat. Knížka je na rychlé přečtení, poskytne dobrou zábavu, ale jedenkrát stačilo.


ctenarTanDa
30.03.2024 5 z 5

Skok do neznáma, který za to všechno stál. Téma prohibice v Americe roku 1920 a příběhy, ať už komické či tragické, mohly být částečně i pravdivé.

absa2611
02.03.2024 5 z 5

Se Sandrou Brown jsem se prostřednictvím této knihy setkala poprvé. A přestože vím, že autorka píše převážně thrillery z jiné doby, její způsob vyprávění příběhu mě nadchnul.
Těším se na další setkání.

ikul
26.02.2024 5 z 5

Příběh z dvacátých let v Americe z doby prohibice mě u Sandry Brown překvapil. Přece jen jsem zvyklá na náměty z jiného prostředí. Tato doba musela být hodně drsná. Hlavní postavy Thatcher a Laurel mi byly okamžitě sympatické. Kniha byla napínavá až do konce. Rozhodně doporučuji.

raty
14.02.2024 5 z 5

Moc jsem se těšila na "jinou" Sandru Brown. Tentokrát totiž zasadila děj svého příběhu do nelehkých časů prohibice v Americe. Historický příběh ale měl všechno, co do autorky čekám, takže trochu guláš - romantika, napětí, detektivní zápletka a místy to celé dost připomínalo starý dobrý western. Kladné postavy je celkem snadné si oblíbit a padouchové byli prostě padouchové. Krásné odpočinkové čtení a já zůstávám věrnou čtenářkou všeho, co od této autorky vychází.

helenkan
09.02.2024 5 z 5

Moc pěkný příběh. Nemohla jsem se odtrhnout, tak moc mě to bavilo. Přečteno za dvě odpoledne.

jeny-v
14.01.2024 4 z 5

Jestli Sandru Brown bavilo psát tento román, pak mě ho bavilo číst. Je to taková oddechovka, která mě přenesla do časů amerických událostí před sto lety. Příjemná texaská kovbojka situovaná do období prohibice, kdy proti sobě stojí dva nesmiřitelné tábory. Jeden z těch nevtíravých čtivých příběhů, v němž nechybí nespočet padouchů, neochvějný hrdina, šerif, pašeráci, krásná žena, láska, risk i napětí. Jojo, Thatchera, Laurel, Irva, Erniho s Corrine i Billa mi fakt nešlo si neoblíbit.

Valentin08
13.01.2024 2 z 5

Stručně......80% je moc. Takový dívčí román. Mě moc nezaujal. Snad jen vykreslení tehdejší doby. Příběh?....... Za mě 2 hvězdičky.

čef
27.11.2023 5 z 5

V době po první WW se v USA nesměl pít alkohol a tak se pil o to více a spousta lidí na tom profitovala včetně policie. Příběh jedné lásky z té doby je vynikající, i když v některých momentech možná až příliš detailní. Nesmírně zajímavý popis doby a místa, velmi odlišný od současných, nejvíce frekventovaných thrillerů. V tomto typu románů je autorka určitě jednička.

ArwenAragorn
14.11.2023 3 z 5

50%

Tak já jsem tentokrát u této knížky sáhla trošku vedle a půjdu proti kladným hodnocením čtenářů tady na databázi. Pro mě to byl průměr.

Maky806
03.11.2023 5 z 5

Jako vždy skvělá Sandra. Drobet něco jiného, ale stejně jako všechny ostatní knihy, dokonalé.

georginaa
27.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Píše se rok 1920 - čas prohibice, absolutní zákaz produkce a distribuce alkoholu v rámci boje proti alkoholismu, snížení ekonomických škod, či z bezpečnostních, náboženských nebo jiných důvodů.
Účinek byl ovšem přesně opačný; místo snížení zločinnosti a abstinence se začalo pít ještě víc a zločinnost narůstala nevídaným tempem. Laurel, žena bývalého vojáka, který se zastřelil před jejíma očima, musí čelit chudobě a bezmocnosti. Dokud ovšem nepřijde na to, že její tchán vyrábí potají whisky. Tím začne její nápad, že bude vyrábět a prodávat koláče, tím bude potřebovat více surovin a část bude vkládat do výroby alkoholu. Tak se rozjede tajné živobytí. Nelehká situace bude, když se zamiluje do neznámého vojáka, který chtěl jen projíždět a okolnosti ho donutí v městečku zůstat. Stane se pravou rukou náčelníka policie a též se zamiluje do Laury. Odkrývá velké tajemství nenávistného starosty a s Laurel přivírá oči, dokud se jednoho dne něco hrozného nestane.

Květi62
27.10.2023 5 z 5

Moje oblíbená Sandra Brown znovu překvapila. Její nová knížka, na kterou jsem se tolik těšila, je tak nějak jiná a přesto stejná. Prostě taková, jakou umí napsat jen Sandra Brown. Silná žena, přitažlivý, drsný a zároveň citlivý muž, kriminální zápletka, milostné okouzlení, láska, dobrý konec.
Tentokrát se píše rok 1920 – Thatcher Hutton se vrací z války a jak sám říká "Všechna ta smrt kolem nás mě jen utvrdila v mém cíli, a to je vrátit se domů a užít si zbytek života tak nejlépe, jak to jen dovedu".
Jenže, když vyskočí z rozjetého nákladního vlaku, aby si zachránil život, vše je najednou jiné. A tak se před námi rozvíjí příběh, který nás přivede doprostřed boje znepřátelených lihovarníků, boje o moc. A Thatcher je okolnostmi donucen bojovat za svoji čest, za lásku a za spravedlnost.

Jeanine8
22.10.2023 5 z 5

Taková ta poctivá “retro romantika z westernového prostředí. Kdo má tohle rád, těžko odloží. Rozhodně 5*.

mysterygirl
15.10.2023 4 z 5

Ta naše Brown se nám, po pár ne úplně skvělých knihách vrátila zpět.
Mělo to říz a četlo se to samo.

Dragon
10.10.2023 5 z 5

Mám prečítaných možno do 10 kníh od Sandry Brown, ale takmer všetky sú súčasné romantické trilery. Priznávam keď som si prečítal anotáciu, že ide takpovediac o historický triler, Texas v roku 1920, prohibícia, rančer, obchodovanie s whisky...nuž, chvíľku som zaváhal a pár dní som knihu odkladal.

Napokon som sa do nej pustil a bol som nadšený. Sandra Brown je úžasná autorka, perfektná rozprávačka a príbeh som si vychutnával od prvých strán, preniesol som sa do Texasu pred sto rokmi, prežíval som ťažké chvíle s bývalým rančerom Thatcherom, ale najmä s mladou vdovou a mamičkou Laurel. Úžasne vykreslené postavy nielen ich dvoch, ale aj ďalších obyvateľov mestečka, šerif Bill, samotár Ernie, mladučká Corrine, Laurelin svokor Irv, starosta... kniha má 500 strán, ale pokojne by som prijal aj viac.

Bolo to iné, ako bežne píše a o to lepšie. Evidentne si naštudovala vtedajšiu dobu, prohibíciu a paličov whisky, ako to vlastne prebiehalo a aké boli s tým spojené problémy a celé to výborne podala. Príbehu nechýba dobrodružstvo, napätie, prekvapenia, stále sa niečo deje, odsýpa to a je to veľmi živé, svieže. V štvrtine príde veľký šok, veľmi smutná a dojímavá pasáž.
V polovici zasa vyjde na povrch jedno veľké tajomstvo, ale len pre čitateľa a všeličo zapadne do seba. Je to smutné, nečakané až zvrátené.

Nesmierne sa mi páči, ako vie Sandra vystavať príbeh, pohráva sa s postavami, ale aj s čitateľmi. Dokonale opíše ľudské osudy, boj o holé prežitie, podvody, intrigy...nenudil som sa ani na chvíľu.
Čítavosti pridávajú dialógy, ktoré sú svižné, dynamické, majú šťavu a to hlavne medzi Thatcherom a Laurel. Neraz sa aj zasmejete a sú vám čoraz sympatickejší.

Sandra Brown odviedla parádnu robotu pútavé, šikovne napísané, autentické, funguje to a najmä vďaka postavám si knihu zamilujete. Nie sú čierno-biele, každý má niečo za ušami, ale v tom je to také ľudské.

Autorovy další knížky

Sandra Brown
americká, 1948
2016  87%Skryté zlo
2017  82%Pomsta
2018  77%Podraz
2007  85%Mrazivý chlad
2008  89%Skandál

Kniha Skok do neznáma je v

Právě čtených4x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce84x
Chystám se číst81x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x