Rubáš věčnosti

Rubáš věčnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425154/bmid_rubas-vecnosti-hFU-425154.jpg 4 22 7

Mocná čarodějka Nicci se spolu se svými společníky - čarodějem a bývalým prorokem Nathanem, který právě přišel o své schopnosti, a mladíkem Bannonem - vydává vstříc novým dobrodružstvím poté, co se jí podařilo vyhnat bezohledné norukajské otrokáře z Renda Bay. Hledají způsob jak vrátit Nathanovi čarodějnou moc a zachránit svět. Aniž by tři přátelé využili Richardovu podporu a záštítili se d´harskou armádou, zavádí je tajemné proroctví tajuplné čarodějnice Karmíny na jih Kol Adairu k podivuhodnému městu Ildakaru, kde se zastavil čas. Na cestě k Nathanově spáse objevují uříznuté hlavy Norukajů napíchnuté na kůlech, geneticky upravené monstrum a zkamenělou půlmilionovou armádu jako podivnou předzvěst nepředstavitelných hrůz, které je pod rubášem věčnosti čekají...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Classic
Originální název:

Shroud of Eternity


více info...

Přidat komentář

petr_
24.04.2022 3 z 5

Zaplať pánbůh alespoň ta změna, že hrdinou není Richard, ale Nicci jejíž postava je mi sympatická. Bohužel konstrukce příběhu je příliš podobná pilířům světa a dalším dílům Meče pravdy. Mám pocit, jako bych četl stále stejný příběh s různými obměnami postav.

Nevím, jestli mám ještě zkoušet číst další díly, ale asi to zkusím, třeba mezi nimi najdu nějakou čtenářskou perlu.

PS. Nepochopil jsem, proč na obálce knihy jsou draci, když v knize o nich není ani zmíňka, asi vypadají efektně.

pejty
16.02.2021 3 z 5

Tak to je teprve podruhé po Pilířích světla, co jsem měl problém s příběhem ze světa Meče pravdy. Opravdu mě tentokrát moc neoslovil a já se nemohl do knihy vůbec začíst. Paradoxně me více bavili pasáže vedlejších postav, kterých bylo po skromnu, než pasáže o Nicci a Nathanovi. Až posledních 150 stránek jsem se konečně s knihou začal opravdu bavit a tak přeci jen hodnotím trochu lépe než jsem původně chtěl.


lampernaqui
03.11.2020 3 z 5

Nechci se opakovat s každou další knihou tohoto autora. Mám od něj přečteno všechno ostatní a prostě je stále svůj. S jeho stylem vyprávění mám problém, ale na druhou stranu dokáže zaujmout různými scénami či výjevy. Jednoznačným plusem nové série je absence minulých uplakaných hlavních hrdinů a Nicci se svým týmem je mi sympatičtější. Tady si autor vystavěl vlastní fantaskní město se svým vlastním nefunkčním řádem, které je plné zloby a krve. Byl by to i dobrý úvod pro Conanovku. Ale závěrečný cliffhanger z poslední strany je zlo - jak dlouho teď mám čekat na pokračování, když se to všechno rozjíždí?

neveralone
30.07.2020 3 z 5

Myslím, že šlo o dobrý díl. Zaujalo mě především samotné město a jeho fungování. Souhlasím se zdejším komentářem, že už je to recyklace jednou přečteného, ale i tak mě to baví. Hezké čtení, pro fanoušky Terrryho nutnost a myslím, že i někdo, kdo dostane do rukou knihu samostatně si bude schopen dát příběh dohromady a zaujme jej.

kaplmartin
10.07.2020 5 z 5

Zatím nejlepší diíl meče pravdy.

michal3736
23.02.2020 4 z 5

Je pravda, že po všech prožitých dobrodružství, které mají za sebou Nicci a Nathan, tak bych asi nebyl tak naivní co se týče fungování Ildakaru. Nemohu se ubránit tomu, že kniha hodně kopíruje začátek celé serie Meče pravdy (Bannon ve výcviku, Mozarety, Agily...). Přesto je toto moje nejoblíbenější seie a vždy se těším na další díly. Vím, že někteří čtenáři si stěžují, že je stálé opakování, ale některé věci co se staly před 5000 stranami už postupně zapomínám. Toto je podstatně jednodušší čtení než MKP a přesto to miluju :)

Gilnien
06.01.2020 4 z 5

Mě to baví, i když tentokrát mě trochu vadila očividná naivita hlavních hrdinů.