Kamenné obležení

Kamenné obležení https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481582/bmid_kamenne-oblezeni-RvU-481582.jpg 4 13 3

Důsledky rozplynutí rubáše věčnosti se projevují po celém Starém světě. Vznikající spojenectví, nebezpečná magie i mocní tvorové vytvoření temnou magií mají zachránit nebo naopak zničit legendarní Ildakar. Čarodějka Nicci, čaroděj Nathan Rahl a mladý šermíř Bannon zůstávají v neklidném městě. Krvavé povstání osvobodilo otroky a svrhlo mocnou radu čarodějů. Vrchní čaroděj Maxim při svém útěku zrušil zkameňující kouzlo, které o patnáct století dříve seslal na útočící armády generála Utrose. Před branami Ildakaru se probudily stovky tisíc napůl kamenných vojáků z dávné minulosti v čele s jedním z největších vojevůdců v historii. Nicci, Nathan i Bannon pomáhají za pomoci všech magických prostředků bránit Ildakar uvězněný v kamenném sevření. Zatímco generál Utros drží Ildakar v nepřátelském obležení a vysílá svou neuvěřitelnou armádu do nic netušícího Starého světa, z moře přichází stejně děsivé a osudné nebezpečí. Nicci si uvědomuje, že pokud hrozby nezastaví, dvě neporazitelné armády se proženou Starým světem a zničí samotnou D'Haru...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

Siege of Stone , 2018


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
14.11.2023 3 z 5

Klady a zápory jsou u Kamenného obležení shodné s předchozími knihami od stejného autora. Jestli se nemýlím, tak před svou smrtí stihl napsat ještě jeden díl, takže předpokládám, že se nějakého pořádného zakončení nedočkáme. Znovu je to na mnoha místech natahované, ale možná je to i můj problém s předkladem - u paní překladatelky si vždy říkám, že ta čeština je taková kostrbatá a amatérská. Ale to je třeba jen můj názor. Najdeme tu spoustu opakování, nelogičností... jenže mezi tím se vždy jednou za čas objeví originální nápad či zajímavé prostředí, které mě navnadí číst dál. A takhle to mám u Goodkinda vždy. A konec je prostě dějově připravený tak, že nutně potřebuji další díl.

Gilnien
07.09.2022 2 z 5

Tak tohle už opravdu ne. Na 487 stránkách jen boj a boj. Nejzajímavější linie se vyvrbí až na úplně samém konci. A kam se poděl charakter postav? Z Nicci je manická zlá mrcha, která si myslí, že vše dělá ve jménu dobra. Nathan, starý, moudrý a obávaný čaroděj? Starý senil. Nejlepší postavy umřou. Mno moc se to nepovedlo. Přečteno rychločetbou, protože tohle se bohužel nedalo. Autorovi asi došel dech.


neveralone
05.12.2021 3 z 5

Je to sice pořád tak nějak stejné, ale příběh je nový, takže proč ne. Nicci, Nathan a Bannon bojují za záchranu Ildakaru a my se díváme na nejen jejich osudy, ale třeba i krále norukajských pirátů nebo bývalé vládkyně Ildakaru Thory či čaroděje Maxima. Jen mě štve to neustálé opakovaní zřejmého a jasného všem, kdo má IQ větší než moje klávesnice. Někdy je to únavné, jak se autor snaží čtenáře moralizovat a vnucovat jim co je dobré a co ne.

Příběh graduje a graduje až najednou v tom nejlepším..upss, konec, počkejte si na další díl. OK, proč ne, ale jen bych nerad, aby se z toho stala druhá Neverending story jako s mečem pravdy a Richardem, o kterém je v knize několikrát zmínka, ale o Kahlan vůbec, proč? Ona snad nebojovala? a nebyla součástí vytvoření nového sjednoceného světa? Zřejmě nějaké kouzlo zapomnění. Já jsem nebyl vyložené fanoušek Kahlan, ale myslím, že svůj díl práce odvedla, no dobře, to byla jen vsuvka, pardon.

Nedávno jsem dočetl Kletbu Krkavců (Kevin Hearne) a také Černou píseň (Anthony Ryan), obě knihy jsou o poznání jinde než takhle, ale přesto všechno myslím, že je ke čtení. Potkáte zde staré známé a i přes jednodušší postavy a charaktery je prostě kniha zábavná, tedy aspoň z mého pohledu. Děj běží zvesela dál od prvního okamžiku a nezastaví se, což mám rád. Místy se děj odvíjí jinak než bych třeba chtěl a to se mi vlastně také docela líbí. Z 5 hvězd bych dal knize tak 3,5, to by asi bylo fér.