Schovej mě v dešti

Schovej mě v dešti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476292/bmid_schovej-me-v-desti-jQY-476292.jpg 4 637 183

Tři generace žen, jeden příběh… Když Kate jako mladá utekla z domova, nezanechala za sebou žádné stopy. Toužila začít nový život daleko od rodiny a především od matky, ke které necítila takové pouto, jaké by dcera zřejmě cítit měla. I proto se Kate později zapřísáhla, že ona sama tu pro svou milovanou dcerku Sabine vždycky bude… Jenomže čím je Sabine starší, tím víc ji nejasná minulost její matky zajímá – a jednoho dne se prostě rozhodne svou babičku Joy na irském venkově navštívit. Splněný sen o shledání vnučky a babičky se však záhy změní v horlivé pátrání po tajemství minulých let, která doteď zůstávala pohřbena…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Sheltering Rain , 2002


více info...

Přidat komentář

Petronelka123
17.03.2024 5 z 5

Četla jsem už více knih od Jojo Moyesové a tahle se mi líbila o něco méně. Ale vzhledem k tomu, že právě prožívám pubertální období v roli matky, tak mě příběh Sabine a Kate oslovil a četla jsem jej ve správný čas :).

Ulrika
23.02.2024 5 z 5

Další výborná kniha od Jojo. Až dojemné trigeneracni vyprávění. A na to že je to autorcina prvotina opravdu klobouk dolů!


EmillyT
19.02.2024 3 z 5

Toto je zatím první kniha od Jojo Moyes, která mi vůbec nesedla. Z anotace knihy jsem měla pocit, že se bude jednat o zajímavý příběh, ale bohužel se mi vůbec nedařilo se do příběhu začíst. Místy mi přišlo, že se vyprávění příliš vleče, bez nějakého děje a ani postavy mi nijak nepřirostly k srdci.

Marcela52
04.02.2024 5 z 5

Nenáročné, oddechové čtení, které vám zpříjemní dlouhé zimní večery. Od této autorky jsem už pár knížek četla, takže se žádné velké překvapení nekonalo. Čtivý rodinný příběh, ve kterém vztahy mezi matkou a dcerou nejsou ideální, se četl velmi dobře, jen mi některé situace připadaly trochu přitažené za vlasy. I tak jsem si početla, takže mohu doporučit pro odreagování od vlastních problémů.

Holly.W
12.12.2023 4 z 5

Milá knížečka z pera mojí oblíbené Jojo. Sledujeme osudy tří žen - babičky, dcery a vnučky.
Příběh babičky se odehrává v přítomnosti v Irsku a v minulosti v Hongkongu, kde vyrůstala a kde potkala svoji osudovou lásku.
Dcera - Kate zažívá vztahové trable.
Vnučka - Sabine je poslána do Irska k prarodičům, kde byla naposledy hodně dávno. Nejprve je naštvaná a nenávidí celý svět, postupně ale zjišťuje, že život s prarodiči není vůbec tak špatný, jak čekala.
Příběhy všech tří žen jsou zajímavé a hezky se prolínají. Celkově je to příjemné počteníčko.

Allena24
21.11.2023 5 z 5

U prvotiny jsem se připravila na shovívavost. Byla jsem mile překvapena, že jsem se spletla. Čtení jsem si užila stejně jako jiná autorčina díla. 5*

Plativa
04.11.2023 5 z 5

Knížka se mi velmi líbila hlavně proto, že to není obyčejná romantika, postavy a jejich chování jsou velmi reálné vzhledem k situaci a okolnostem z minulosti. Hrozně se mi líbily části příběhu odehrávané v Hongkongu, to jsem slova naprosto hltala a četla jedním dechem. Není to nijak idealizované ani příliš sladké, naopak se mi líbí právě ta nedokonalost všech postav.

Alethea_k
09.10.2023 4 z 5

Knihu jsem si přečetla v době, kdy jsem netoužila po žádném náročném příběhu, takže mi knížka přišla vhod. V prvních kapitolách mi přišla otravná Sabine i její matka, už dlouho mě takhle hl. postavy nikde nevytáčely. Joy se mi líbila jak v minulosti, tak v přítomnosti. Nebyla to rozhodně nejlepší kniha od autorky, přece jen je to její prvotina. Ale za mě na odpočinek dobrý!
Líbily se mi flashbacky do kolonie, minulost prarodičů byla velmi zajímavá. Původně jsem doufala, že se děj bude odehrávat hlavně v minulosti. Děj ale nabral trošku jiný směr. Některé věci se tam daly v ději očekávat, na druhou stranu mi závěr přišel strašně rychle utnutý. Klidně bych snesla pár stran navíc.
Zatím u mě vede Než jsem tě poznala a Dívka, již jsi tu zanechal.
Tohle tak 3,5* :-)

Pajina68
26.09.2023 2 z 5

Tahle kniha mne opravdu moc nenadchla. Hrozně moc se táhla a konec také nebyl nikterak úžasný. Kniha od J.M, která se mi líbila nejméně ze všech, které do té doby byly u nás vydány (ještě mi chybí přečíst 2 další knihy, které následují).

Lucif
20.09.2023 odpad!

Většinou se mi knihy této autorky čtou dobře, ale tahle ne. Nejdřív jsem se nemohla prokousat začátkem (vše mi přijde až moc zdlouhavé a jen chvilkami zajímavé), nakonec jsem to vzdala na straně 133, 134 - minulost, krvavé vyprávění.. chtěla jsem to nějak přeskákat a kousek jsem to i zkusila (přestože nic takového normálně nedělám), ale pak jsem si uvědomila, že mě to vlastně ani nezajímá. Zase tak dobrý příběh to není a určitě si ho v hlavě domyslím rychleji a možná i lépe :) .. Četla jsem už několik knih autorky a je to prostě podobný styl, podobné hlášky, podobné.., jen se to straaaašně táhne a je to hodně o starých časech a lidech a prostě mě to nějak nebere. Nicméně určitě si své čtenáře najde. Já chtěla nějakou pohodovou knihu a ne depkózní 0:). Tohle byl opravdu přehmat. Koupeno v sadě, ale jako jedinou jsem ji nedočetla = ostatní jsou zajímavé a vtáhnou člověka hned do děje = takže pokud se vám kniha nelíbí, nenechte se odradit od této autorky ;)

petulkakucerova
09.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Schovej mě v dešti je teprve druhá kniha, kterou jsem od autorky přečetla. Po Posledním dopise jsem čekala další změť pocitů, která se sice nedostavila, ale kniha se mi nakonec i tak líbila.
Přiznám tedy, že začíst se bylo ze začátku skoro nemožné, pohled Sabine mě po poutavém začátku nijak zvlášť nenadchl. Ke konci mi přišel děj trochu předvídatelný, ovšem bolest, kterou Joy prožívala, když se to dozvěděla, jsem prožívala jako svou vlastní a poslední stránky mě dohnaly skoro k slzám. Takže i přes těžký začátek, bych knihu doporučila jako oddechovku a těším se na další příběh od této autorky.

zuzu8480
09.09.2023 4 z 5

Hezká oddechovka,nic náročného

Mruskulka
18.08.2023 5 z 5

Mě se příběh moc líbil. Tři rozdílné ženy, přesto se pokusí najít k sobě cestu. Jako máma dcery doufám, že mě nečeká taková propast, jako probíhala v tomto románu. Za mě povedené.

knihovniceS
01.08.2023 3 z 5

Schovej mě v dešti
Toto je osmá kniha, kterou jsem přečetla od oblíbené autorky. Některé se mi líbily hodně, některé méně, ale tento příběh je slabý. Několikrát jsem chtěla knihu odložit, ale zvědavost mi nedala. Příběh tří žen v jedné rodině: babička, dcera, vnučka, které mezi sebou mají podivný vztah ... Nevadilo mi cestování do historie, ale chybí spád, napětí, romantika ... , vše co v ostatních románech autorka má. Tentokrát dávám jen 3 hvězdy. Zkuste si příběh přečíst, třeba zrovna vám se líbit bude.

katerina3368
24.07.2023 3 z 5

Květnatý a za mě velmi dobře stylisticky napsaný text, příběh však neurazí ani nenadchne.

MisaDud
17.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Moje první kniha od této autorky, která je velmi chválená. První více než polovinu knihy jsem se do čtení musela vysloveně nutit, potom se to trošku rozjelo. Bylo to takové, co se vleče, neuteče. Nemám ráda střídání - skákání z jednoho příběhu postavy na druhý. Sotva si jednu hrdinku oblíbím, šup už to skočí na druhou a někdy na třetí a někdy zase na tu první. Z toho se nejen vzpomíná na minulos, ale je zde i paralelní příběh matky a dcery. Je to zvláštní a nepředvídatelné, ani skok na jinou postavu nebyl mnohdy oddělený kapitolou. Kladně hodnotím, že děj nebyl až tak 100% předvídatelný.

Princezna22
10.06.2023 3 z 5

Trošku slabší, ale i tak krásná. Jen se mi slušne postavy pletli a nemohla jsem se začíst pořádně. Bylo to dobré čtení.

biairicia
06.06.2023 2 z 5

Přiznám, že mě tato kniha nějak nevzala. Musela jsem se do čtení celkem nutit a vůbec jsem si to neužila. Určitě jedna ze slabších knih této spisovatelky.

Pampelda
11.05.2023 4 z 5

Pěkný příběh.

Radka1911
02.05.2023 5 z 5

Další krásná kniha od mé oblíbené spisovatelky. Příběh jsem si užila, kniha se mi moc líbila, ostatně stejně jako její všechny ostatní. Jojo Moyesová psát umí, a dokázala to už v této její prvotině.