Rok delfínů

Rok delfínů https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414866/bmid_rok-delfinu-Jr8-414866.jpg 3 68 25

ÚŽASNÝ ROMÁN O LÁSCE A ŽIVOTNÍCH SNECH, ODEHRÁVAJÍCÍ SE V EXOTICKÉM PROSTŘEDÍ NOVÉHO ZÉLANDU Jak mám žít dál? ptá se sama sebe Laura. Poté co jsou její děti už víceméně samostatné a manžel se jí stále víc odcizuje, vrací se Laura v duchu často k svému někdejšímu snu stát se mořskou bioložkou. Když se jí náhle naskytne šance pracovat nějakou dobu na výzkumu života velryb a delfínů na Novém Zélandu, využívá ji přesto se smíšenými pocity. Na Novém Zélandu se jí však otevře zcela nový svět a nečekaně zde potká i novou lásku, Bena. Stojí však mezi nimi temné tajemství a Lauřina rodina…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Das Jahr der Delfine , 2016


více info...

Přidat komentář

Dandy1
16.07.2023 4 z 5

Je to letní odpočinkové čtení. Postava Laury mi jako matce přišla neuvěřitelná. Od autorky jsem už četla lepší knihy.

bábuška
04.12.2022 3 z 5

Plnit si své dětské sny, to se podaří hrdince knihy Lauře až v dospělosti, kdy má dvě odrostlé děti. První část knihy mě nijak nezaujala, až později začala být více zajímavá. Pobyt v krásné přírodě, mezi volně žijícími delfíny na Novém Zélandu, nakonec nabídka studia mořské biologie v Melbourne, to vše Lauru převědčí začít nový spokojenější život společně i s dětmi. Druhá část knihy byla rozhodně zajímavější a nakonec jsem byla velice spokojená.


Annkag
29.06.2022 2 z 5

Příběh, který pohladí na duši ne jenom ženy středního věku ale i ty, které milují moře-delfinov a velryby, které svou majestátnosti lákají k plavání s nimi.
Příběh který nám ukazuje že naše rozhodnutí může změnit nás život a vystřelit nás jiným směrem než jakým nás život směřoval předtím.
Avšak když potkáme ty správné lidi život nemusí pohlcovat temnota minulosti ale harmonicky osvětlovat láska přítomnosti s příslibem budoucnosti.

Petrasuvicka
19.04.2022 3 z 5

První polovina bylo jedno velké protočení očí a mraky nudných pasáží, které se jistě daly zredukovat. Laura je nicméně zářným příkladem lidí, kteří se vdávají, žení a mají děti příliš brzy, protože pak zjistí, že si nic neužili a najednou neví, kam zarazit a co se sebou. Takže mě její chování vlastně nijak nepřekvapuje.
Co se týká děje jako takového a čtivosti, druhá polovina byla lepší, třebaže zpárování Laury s mužským protějškem bylo průhledné od přesunu na Nový Zéland. Lauru chtěl vlastně každý, kdo se na ni podíval a těch chyb v textu... to se v jedné knize hned tak nevidí.
Jednou stačilo. Ještě si rozmyslím, jestli dám autorce šanci

Kniho_holka
18.12.2021 2 z 5

(SPOILER) Tak tohle nebylo pro mě a čtení této knihy pro mě byla opravdová výzva. Nesedla mi hlavní hrdinka a bohužel mi přišlo, že autorka na ni pohlíží někdy až přehnaně nekriticky. Když pominu fakt, že v podstatě na celý rok opustila manžela a děti, máme tu milostné eskapády s dalšími muži. Což je v případě hlavní hrdinky Laury popisováno jako něco, co je v pořádku, a ať si holka aspoň trochu užije. Zatímco Lauřin manžel je skoro upálen na hranici.

AlenaF
13.06.2021 4 z 5

Nebylo to špatné. Popis nádherné novozélandské přírody, trochu kostrbatý milostný příběh, trochu mi vadilo, že šla Laura za svým cílem a neohlížela se na děti, ale jinak čtivé.
Jednou přečíst stačilo.

zdenka1708
24.02.2021

Úplně pitomá kniha. Zbytečně vyhozené peníze.

VAnna
30.10.2020 3 z 5

Kniha se mi docela líbila, ale štvaly mě časté chyby v textu a také mi přišlo až neuvěřitelné, že si každý z Laury "sedl na zadek". Ke konci mi to přišlo moc přeslazené a idealizované.

kika 13
25.08.2020 4 z 5

Šla si za svým snem.Oddychové čtení.

janik6969
12.06.2020

strašně mě kniha zklamala, souhlasím s "magic11"... nudné

kniha
18.05.2020 5 z 5

Výborná. Odpočinková knížka jak si jít za svým snem. Larkova já kvalitní spisovatelka. Každá její knížka je zážitek.

magic11
23.04.2020 3 z 5

neslaná, nemastná, dočetla jsem ji, ale celá taková bez nápadu...

VeronikaZ
31.03.2020 4 z 5

Narozdíl od ostatních, mně Laura byla sympatická. Je na zamyšlení každého, jestli by stejně “dvouhvězdičkově” odsuzovali i muže.
Jinak je to samozřejmě odpočinkové čtení, místy mě rozčiloval překlad (byl takový problém najít si, jak se jmenoval Gandalfův kůň?) a překlepy. Sáhla jsem po ní hlavně kvůli prostředí Nového Zélandu a z toho hlediska moje očekávání splnila. Kdybych jí nečetla v období zavřených hranic a karantény, už mám koupené letenky. :)

sarhaj
04.02.2020 2 z 5

V podstatě souhlasím s komentáři, které jsou zmíněny níže... co mi ještě hodně vadilo, a to si nepřipadám jako hnidopich, různé překlepy, které se hojně v knize vyskytovaly. Celé mi to přišlo, jak kdyby kniha byla ušitá horkou jehlou - jak samotný příběh (nemastný, neslaný), tak překlad (někdy příšerné dialogy, ale za to asi překladatel nemůže, křivdím mu :-) ) a nakonec to ani není vytištěné bez chyb... co dodat... kniha byla velikým zklamáním.

knihovnička007
08.01.2020 3 z 5

Upřímně... hned ze začátku mne Laura naštvala tím, že si šla za svým snem "přes mrtvoly".

Laura žije v Německu. V 18letech otěhotněla a ve 22letech již měla dvě děti. Nikdy ji však neopustil její sen-studovat mořskou biologii. Když se jí naskytne možnost pracovat rok u milovaných delfínů na Novém Zélandu, neváhá. Nebere ohled na manžela ani na dvě děti (12 a 9let) a odlétá na rok na druhý konec světa.
Když to budu brát z pohledu matky, nechápu to. Opustit dvě děti, z níž jedno je na hraně puberty a druhému ještě ani nebylo deset, mi přijde hodně sobecké.
Když od tohoto upustím, líbilo se mi, jak autorka psala o delfínech i velrybách, o ekologii na ostrovech. Nikdy jsem o 1080 neslyšela, stejně jako o některých dalších věcech. Docela mne to překvapilo a jsem ráda, že jsem si o tom mohla přečíst.
Ač mi Laura moc sympatická nebyla, nakonec jsem si k ní našla cestu. Jen mi vadilo, jak musela mít pořád pravdu...

Ála41
05.01.2020 2 z 5

Mořští savci, Nový Zéland... Výzkum, pozorování, ... Skutečnost, že nikdy není pozdě splnit si své sny a cíle.... Wau, to vše je super téma, kvůli kterému jsem si knihu koupila, jenže.... Preslazene love story ten dojem trochu kazí, ten konec je takový uhozeny a těžko uveritelny pro reálný život... Nicméně kniha nabízí i zajímavé pasáže a příjemné čtení. Jo a vadilo mi to neskutečné množství překlepů v textu. Ale krasny je obal knihy.

katerina5544
21.10.2019

Nebudu davat hvezdicky-odlozila jsem hodne brzy. Hlavni hrdinka byla dle meho tak sobecka ze me vubec nezajimalo co s ni bude dal. Opustit rodinu s detmi timto zpusobem....snad poprve me hlavni hrdinka znechutila takhle rychle

putpuda
03.10.2019 3 z 5

Komentář Marjory mě opravdu rozesmál :)
Přesně vystihla hlavní hrdinku knihy :D
Moje druhá kniha autorky a ani jedna mě nijak nezaujala. Tak třeba příště.

Marjory
26.09.2019 3 z 5

Tak nevím, hlavní hrdinka mi připomněla Angeliku, páč každý jí chtěl a ona by se rozdala. A stejně jako ona o děti moc nedbala (a to jsem v podstatě Herodes).

bookcase
25.08.2019 4 z 5

Prostředí Nového Zélandu, delfíni, velryby super. Ale hlavní hrdinka nemastná neslaná, promiskuitní, nevyzrálá. Tak 3,5 hvězdy. Autorce sluší spíše příběhy s historickým pozadím.