Rodina odvedle

Rodina odvedle https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466665/mid_rodina-odvedle-H6W-466665.jpeg 4 460 149

Milující manžel, krásný dům v dobré čtvrti, skvělá babička, která se ve svých vnoučátkách vidí. Essie má prostě perfektní život. Co vše se ale odehrává za na první pohled bezchybnou fasádou…? Jednoho dne se do sousedství přistěhuje Isabelle a okamžitě vzbudí zvědavost celého okolí. Proč je svobodná? Proč si dům jen pronajala, proč si ho nekoupila jako všichni ostatní? Kde vlastně pracuje? Essie a Isabelle se velice sblíží a začíná být jasné, že Isabellino přistěhování nebylo jen pouhou náhodou. Na světlo se postupně dere šokující tajemství.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Family Next Door , 2018


více info...

Přidat komentář

Madi
03.01.2024 3 z 5

Dávám o jednu hvězdičku méně za ten strašně sladkobolný konec, ten mi zážitek ze čtení dost kazil. Ale i přesto vám můžu jen doporučit a posledních cca 10 stran ignorujte.

Kristy.Seb
31.12.2023 4 z 5

Lži jsou takové - plazí se jako plevel až jednoho nakonec zardousí.

K čemu jinému by ale koneckonců myšlenky byly, když ne ke zpracování všech ohavností, které člověk nesmí vyslovit nahlas.

Nečinnost mozku neprospívá. Hrozí pak, že budeš o věcech až moc přemýšlet.

Začátek knihy nic moc, ale nakonec se z toho vyklubal dost zajímavý příběh.


Pichoval
30.11.2023 5 z 5

Zábavné a oddychové čtení. Kniha se mi líbila, skvělá na odreagování.

Jessica007
16.11.2023 4 z 5

Moje třetí kniha od autorky. Jako první jsem četla knihu Hodná sestra, ta byla naprosto skvělá, nedávno jsem přečetla knihu Tchyně, ta se mi také hodně líbila (i když Hodná sestra je TOP) a nyní jsem si přečetla tuto knihu. Líbila se mi, ale méně než předchozí dvě, které jsem četla. Nicméně mě čtení bavilo, tato kniha je také fajn, jen prostě nedosahuje výšin Hodné sestry.

zdenaR
12.11.2023 3 z 5

Jedná se spíše o společenský román se zápletkou, čtivé, ale takové jednoduché čtení ve stylu červené knihovny.

archivářka115
26.08.2023 3 z 5

Celkem se dobře četla. Zklamal mě konec. Byl takový divně zmatený. Děj se podobal knihám Shari Lapeny, ovšem na ní nemá.

maryska09
30.07.2023 4 z 5

Dobře napsaná kniha plná poměrně nečekaných zvratů a překvapení. Doporučuji

lenkaabooks
26.07.2023 3 z 5

Co my víme jaká trápení mají naši sousedé, jaké kostlivce skrývají. Je to příběh několika rodin, zdánlivě spokojených, když se přistěhuje tajemná Isabelle a klid je rázem tentam.
HODNÁ SESTRA se mi od autorky líbila mnohem více.

Myš007
18.07.2023 4 z 5

Od autorky jsem četla knihy Tchýně a Hodná sestra a ty se mi líbily opravdu hodně. Proto dávám této knize o hvězdičku méně. Ne, že by se mi nelíbila, ale líbila se mi prostě o něco méně. Ze začátku jsem měla problém se začíst, bylo tam moc postav a moc jmen, pletlo se mi, kdo je čí manžel a úplný guláš jsem měla v té spoustě dětí. Zápletka zajímavá a zjištění, kdo je vlastně Isabella překvapivé, myslela jsem, že to bude trochu jinak. Ale ten konec ? Zbytečně sladké, příliš ideální a nereálné. Myslím, že právě to knihu sráží na úroveň červené knihovny.

vendul_
16.07.2023 3 z 5

Zajímavá zápletka. Kniha se dobře čte, ale musím říct, ze v první polovině se to táhlo. U každé rodiny jsem si musela chvilku připomínat, co se tam vlastně děje, abych se vrátila zpět do děje. Ale jinak oddechovka. Nenáročná, odpočinková

Bakana
18.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Moc dobře se to čte. Sice přitažené za vlasy a konec je sladký až hrůza, ale jako brakové čtení super :-).

KarolinaKačí
14.06.2023 2 z 5

Průměrná kniha, která se dobře čte. Četla jsem pro odlehčení po detektivce a kniha účel splnila. Připomínalo mi to knihy Liane Moriarty. Nenáročné, nijak hluboké čtení. Dost jsem se ztrácela v jednotlivých rodinách, musela jsem si vytvořil mnemotechnické pomůcky pro jednotlivé hrdinky.

adevis
26.04.2023 3 z 5

Rodina odvedla je první mnou přečtenou knihou od autorky. A za mě to bylo po všech načtených thrillerech takové průměrné čtení.

Anotace knihy zní jako taková klasická šablona. Milující manžel, krásný dům v dobré čtvrti, skvělá babička, která se svých vnoučat nemůže nabažit a Essie, hlavní postava knihy má prostě perfektní život, ale za každou dokonalou fasádou se skrývá nějaké tajemství.......

Jak jsem psala již nahoře, kniha za mě byla průměrná, ale dokonale čtivá. To bez debat. Krátké kapitoly, skvělé postavy. Téměř v půlce děj začínal nabírat na obrátkách a troufla bych si autorčin styl přirovnat ke knihám od Shari Lapeny.
Úryvky z minulosti mě ponoukaly k přemýšlení o tom, co se vlastně tehdy stalo a proč se zrovna dokonalá Isabell nastěhovala do této čtvrti.

V budoucnu určitě plánuji přečíst další autorčiny knihy, tento styl mě všeobecně baví. Není to žádná světoborná literatura, ale skvěle si u těchto knih odpočinu :)

krevetka79
04.04.2023 5 z 5

Já si čtení hodně užila...
Čtivě zpracovaný příběh , i když jsem se zpočátku hůř orientovala v jednotlivých rodinách.
Nechyběl moment překvapení a napětí.
Za mě povedené ,napínavé a oddechové čtení.

Rosana
23.02.2023 1 z 5

Tak toto bylo slapnuti vedle. Po cca 3 kapitolach knihu odkladam. Priserny styl psani nebo prekladu. A taky mi vadila ta vsudypritomna "americka dokonalost". Za me je tato kniha silny podprumer.

martineden
23.01.2023 1 z 5

Jsem ráda, že jsem knihu přečetla, udělala jsem si svůj úsudek, proto už vím, že tento druh literatury není nic pro mě. Četla jsem i Tchyni, tudíž už to do třetice pokoušet nebudu.

Kskaja
11.01.2023 4 z 5

Mne to bavilo. Klidně kniha mohla být delší. Víc rozvinout vztahy v rodinách. Čtivé.

Termaap
12.10.2022 4 z 5

Tak jsem si konečně přečetla RODINU ODVEDLE; knihu, díky níž se podle mého názoru autorka dostala do všeobecného podvědomí českých čtenářů a od té doby se zde myslím těší velké popularitě. Její “TCHYNĚ” a “HODNÁ SESTRA” byly skvělé a “RODINU ODVEDLE”, ačkoli má zde na databázi nižší hodnocení, můžu směle popsat stejným superlativem, i když, pravda, vnímám, že se autorka s každou další knihou vyvíjí. Asi tedy nepřekvapí, že se už nemůžu dočkat další její knihy.

aneta2901
06.10.2022 5 z 5

Tak tohle mě hodně bavilo. Poklidné předměstí s několika rodinami, kde každá z rodin, má své tajemství a řeší své problémy. Za mě super :)

Evule *
28.09.2022 4 z 5

Takový lepší průměr, celkem čtivé a i překvapující moment se konal.