Registrace partnerství: pokrok, nebo nezodpovědné riziko?

Registrace partnerství: pokrok, nebo nezodpovědné riziko? https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25129/registrace-partnerstvi-pokrok-nebo-nezodpovedne-riziko-25129.jpg 3 9 3

Publikace "Registrace partnerství: pokrok, nebo nezodpovědné riziko?" obsahuje v první části stanovisko prezidenta Václava Klause k tomuto zákonu prostřednictvím prohlášení na mimořádné tiskové konferenci, dopisu předsedovi Poslanecké sněmovny a podrobného zdůvodnění vrácení zákona. Do druhé části byly zahrnuty právní a politické argumenty proti tomuto zákonu od poradců prezidenta republiky - Michala Petříka, Jiřího Payna, Tomáše Haase, Petra Macha a Miroslava Macka, od tajemníka prezidenta republiky - Ladislava Jakla, od konzultantů a bývalých poslanců - Oldřicha Kužílka a Pavla Bratinky a nakonec od ekonoma Jiřího Zahrádky. Třetí část obsahuje úplné znění zákona a důvodovou zprávu předkladatelů.... celý text

Přidat komentář

Garik
12.05.2014 5 z 5

Podvoliť sa nátlaku Únie v otázke registrovaných partnerstiev, či sa mu vzoprieť? Než si odpovieme áno alebo nie, mali by sme sa najprv pýtať: prečo?
Každý, kto by sa chcel účastniť diskusie na túto zdanlivo ošemetnú tému, či si aspoň utvoriť vlastný názor, skôr, než mu začnú navierať žily, tvár chytí bordovú a oči sa podlejú krvou, mal by danej problematike najprv porozumieť, teda uchopiť ju rozumom. Táto publikácia je práve k tomuto skutočne vhodná, keďže nie je výlevom emócií, lež hlasom vecne argumentujúceho rozumu. Autori príspevkov v nej obsiahnutých neútočia na homosexuálov, ani sa im nesnažia upierať nejaké práva, nezaoberajú sa homosexualitou ako takou, zaoberajú sa v tej dobe (r. 2005 – 2006) diskutovaným Zákonom o registrovanom partnerstve a o zmene niektorých súvisiacich zákonov. Niektoré uvádzané argumenty sú rýdzo pragmatické, iné vychádzajú z pozícií pravicového konzervativizmu či liberalizmu, všetky sú však čisto sekulárne. Teda, ak sa človek dokáže aspoň na chvíľu oprostiť od vášní a emócií, niet racionálneho dôvodu, prečo by sa nemal s týmito argumentmi oboznámiť, nech už je akejkoľvek sexuálnej orientácie, akýchkoľvek politických preferencií, akéhokoľvek vierovyznania či bez neho.
Odporúčam.

Dooma
06.01.2012 5 z 5

Uvedenou argumentaci by si měl přečíst každý, kdo kritizuje autory za kritiku registrovaného partnerství, neboť zde nejde vůbec o kritiku homosexuálů a vůbec ne homosexuality, ale o kritiku nesmyslnosti tohoto zákona a jeho nepovedeném obsahu.

Co se týká komentáře uživatele WEIL, pak si myslím, že témata, o kterých prezident V. Klaus píše, mají spolu jedno společné - a to ekonomii, což je věda o účelném lidském jednání v reálném světě omezených zdrojů a neomezených potřeb (nikoli tedy primárně o penězích, jak se mnozí domnívají). Pohledem ekonomie se můžeme tedy dívat na téměř jakékoli lidské jednání a snažit se ho pomocí ekonomie pochopit a popsat. Jako ukázka toho, k čemu všemu může přistoupit ekonomie a pokusit se to vysvětlit, může být kniha Špekonomie od Stephena Levitta. Podobný přístup dělá i V. Klaus, kdy z ekonomického pohledu rozebírá otázku globálního oteplování a především snahu mu zabránit - nejde ani tak o to, zda se otepluje nebo ne, ale zda je racionální se snažit za každou cenu tomu zabránit (obzvlášť pokud existují spory, zda za to vůbec může člověk).


WEIL
31.08.2011

Není snad téma, kterému by se prezident V. Klaus vyhýbal.
Napíše klidně něco stejně erudovaně něco k porodnosti ale i něco k ekologii či náboženství.

Kniha Registrace partnerství: pokrok, nebo nezodpovědné riziko? je v

Přečtených7x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x