Q je O s ocáskem

Q je O s ocáskem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498082/q-je-o-s-ocaskemLANEzy-tDb-.jpg 4 8 1

Kam zmizelo písmenko z abecedy? Pátrejte s prvňáčky! V 1. A se ztratilo jedno písmeno abecedy. To je nadělení, vždyť se brzy chystá písmenková slavnost! Odhodlaná šestice prvňáčků se rozhodne písmenko vypátrat, i když si vlastně nikdo nepamatuje, jak vypadá. A kde se nejlíp takové písmeno hledá? Přece v knihách a v knihovně. Ale snadné to nebude!... celý text

Přidat komentář

Litocha
21.10.2023 3 z 5

Autorčin Chobot se mi hodně líbil, a tak jsem pro začínajícího čtenáře vybrala její další knížku. Ale výsledek není nic moc. Ocenění zaslouží opravdu krátké kapitoly, které předem neodrazují od čtení, a velké množství obrázků (zaujalo mě hlavně, co všechno připomíná písmenko Q). Zápletka je ale nenápaditá, děj skoro žádný (dal by se pohodlně shrnout třemi větami), vyústění nijaké. Těžko jsem skousávala nelogičnosti. V první třídě se děti neučí odříkávat abecedu. Na konci první třídy jen málokdo čte plynule. A hlavně, když už umí tu abecedu a přijdou na název chybějícího písmenka, jak mohla celou třídu postihnout kolektivní amnézie? To si fakt nikdo nevybaví, jak Q vypadá? Ona i samotná výchozí situace je neskutečně přitažená za vlasy.
Celkově si myslím, že kdyby právě tahle knížka nevznikla, vůbec nic by se nestalo. Ani u syna se nedočkala vřelé reakce. Zatímco skoro všechny knížky hodnotí na pět, případně čtyři hvězdičky, tady byl sice ze začátku nadšený, ale po dočtení svůj dojem shrnul: hm, tak na tři.