Není úniku

Není úniku https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428875/bmid_neni-uniku-2sA-428875.jpeg 4 354 98

Jeden z nejznepokojivějších případů, na kterém inspektor Fawley kdy pracoval Jsou Vánoce a z hořícího domu v severním Oxfordu byly právě vyneseny dvě děti. Tříletý Zachary je mrtvý a jeho starší bratr Mattie bojuje o život. Byli doma sami? Jejich otec je na konferenci v Londýně a nezvedá telefon, po matce není nikde ani stopy… Hasiči mají podezření na žhářství, brzy se však objeví nové důkazy a inspektor Adam Fawley se probudí do své nejhorší noční můry. Nejde totiž o nehodu, ale o vraždu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

No Way Out , 2019


více info...

Přidat komentář

WaN635
24.03.2024 5 z 5

Tak to bylo něco.... Po odhalení zápletky mi bylo těch obětí hrozně líto.
Čtivé, šokující.
Doporučuji, ale kvůli osobními životu hlavních postav, je lepší číst sérii postupně.

Honey0105
02.03.2024 3 z 5

Předchozí dva díly jsem četla nějaký ten pátek zpátky. Nemůžu říct, že bych byla úplně nadšená, ale na druhou stranu neurazilo. Stejně jsem přistupovala i k dalšímu dílu. Nevěděla jsem, co číst, tak jsem si říkala, proč ne.
Mohu říct, že třetí díl mě bavil asi nejvíce. Postupné odhalování, co se tedy vlastně stalo, neustálé podezírání někoho jiného.. A docela nečekaný konec. Nebylo to špatné. S hlavními postavami ale nejsem zžitá jako v jiných thrillerech či detektivkách. I když si prožili těžké chvilky a podobně, tak je to napsané tak, že s nimi vlastně nedokážu soucítit. V jistém ohledu mi tam prostě chybí jiskra. Když se ke mě zatoulá i další díl, tak dám sérii ale ráda ještě šanci.


eMKay86
18.01.2024 5 z 5

Jsem ráda, že jsem k našla cestu zpět k této sérii. V minulosti jsem přečetla první díl o Daisy, ale nebyl to žádný WOW efekt, ale teď rozhodně nelituji, že jsem si zopakovala první díl a pokračovala a tahle série je pro mě momentálně návyková a strašně čtivá.

Asi jsem se zamilovala do Adama, jak působí jako šéf oddělení, jeho osobní života, fandím mu.
Moc se mi líbí vykreslení všech vyšetřovatelů a to, že člověk si tolikrát myslí, že už na to přišel, ale pak autorka překvapí a děj se rozmotá úplně jiným směrem. "V temnotě" bylo zářným příkladem a mrzí mě smutný konec této knihy a jde se na další díl :)

Jiparis
16.12.2023 5 z 5

Skvělý příběh, kde se proplétá mnoho rodinných problémů, odhalených tajemství , které vyústí v obrovskou tragédii.

Zuzulinka
30.06.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila. Smutný konec. Napínavé a nepředvídatelné.

85098211
24.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Wow, tak tohle byla fakt pecka! Už od začátku je kniha neskutečně čtivá a až do konce se nedá odložit. Dozvídáme se, že při strašném požáru přišel o život malý chlapec Zachary a posléze je nalezená také jeho mrtvá matka Samantha. Starší Mattie sice přežije, ale v nemocnici svůj boj o život bohužel nakonec prohraje. Zbývá tedy vyřešit otázku, kam se poděl otec Michael a co nebo kdo byl původcem toho, že dům začal hořet. Do pátrání se tedy pouští inspektor Adam Fawley a postupně začne odkrývat skutečnosti ze života rodiny Esmondových, která se už od loňského léta chovala přinejmenším podivně. Co za tím vším stálo, už samozřejmě prozrazovat nebudu ;-).
Autorka ve svém vyprávění střídá dvě časové linky, jednu ze současnosti a druhou z doby před požárem. A právě v té druhé se postupně přibližuje oné osudné noci 4. ledna 2018. Kniha je napínavá a i když se mi jinak opravdu líbila, bylo mi zároveň nekonečně smutno z tragické smrti dvou malých chlapců...

Eva1693
26.05.2023 5 z 5

Cara Hunter se právě zařadila mezi mé oblíbené autorky.
První dva díly super, ale tento... Od první stránky vás děj tak vtáhne, že se od knížky nemůžete odpoutat. Dokonce i slzička ukápla :(
No a ten závěr. Prostě geniální!

moudivlacek
06.05.2023 5 z 5

Tomu říkám správná četba, alespoň pro milovníky detektivek a thrillerů.
Začátek příběhu začíná velmi smutnou scénou. Požár domu, z něhož hasiči vynesou mrtvé batole a téměř mrtvého staršího bratříčka. Rodiče zatím nenalezeni. A začíná se vyšetřovat. Detektiv Quinn byl degradován a svou velkou příležitost dostává detektiv Gislingham. Inspektor Adam Fawley "jen dohlíží". A hlavně bojuje v osobní rovině.
Každopádně velice brzy každý v týmu pochopí, že štěstí v téhle rodině rozhodně chybí...
Vyšetřování je proloženo úryvky života rodiny před požárem a reakcemi čtenářů na internetu. A i když se to nezdá, vše se točí okolo rodiny a lásky.
Skvělé a já se budu těšit na další díl.

jfialova
22.03.2023 4 z 5

Třetí díl je taky velmi dobrý, styl autorky mi vyhovuje. Příběh byl o něco zamotanější než ty předchozí, některé kroky vyšetřovatelů mi přišly trochu nelogické (nechci spoilovat, tak se nebudu více rozepisovat), ale celkově mi to nějak zvlášť nevadilo. Baví mě, jak si autorka umí s čtenářem pohrávat. Zhruba v polovině knihy jsem si poprvé začala být jistá, že vím, jak se to stalo, pak se moje hypotéza zhroutila, načež jsem si byla jistá ještě asi pětkrát a nakonec to bylo všechno jinak :-) Ráda si přečtu i další díl.

March
19.02.2023 4 z 5

Ty vado....to bylo hrozný....ne ta kniha, ale ten konec! Celý děj, tak i návraty, skvěle autorka dávkuje, všechno je uvěřitelné, napětího je také slušná nálož. Moje třetí kniha od autorky a jedna knížka je lepší než druhá.

Kami33
21.01.2023 5 z 5

Hezké a čtivé

Jack Bauer
20.10.2022 1 z 5

Kdyby mě tato kniha minula o nic bych nepřišel, nedokázala mě vtáhnout do děje byť by byl příběh sebelepší, nesedl mě styl vyprávění, jsou lepší a napínavější knihy, zlákalo mě vysoké hodnocení což jak vidím není radno se dle toho řídit.

rumova_kulicka
13.10.2022 5 z 5

Taky hodnotím jako zatím nejlepší díl. Na některé věci jsem sice přišla i přes tu velkou zašmodrchanost příběhu, ale stejně jsem si jistá být nemohla. Možná by se dalo v tomto směru i ubrat. Každopádně téma a případ šílený.

shelma
11.10.2022 5 z 5

Bravo! Zatím nejlepší díl této série.

Januli
05.10.2022 4 z 5

No páni... Tak tento příběh mě dostal. Je mi úplně zle z toho, jak to vlastně bylo. Hlavně ty malé děti. Jinak super, kniha se četla dobře, postavy vyšetřovatelů sympatické. Jen tak dál...

musivila
25.09.2022 4 z 5

Má třetí kniha od autorky a mohu říct, že už mám prokouknutý její vzorec psaní, který uplatňuje ve všech knihách a mě stále moc baví. Prolínání časových rovin před a po, které postupně odkrývají děj, do toho diskuze na Twitteru, novinové články, výslechy podezřelých ... to vše dělá děj reálnější, napínavější, a i když mám vždy nějaký svůj osobní typ na viníka, který tedy v průběhu čtení měním, jak mě autorka krásně mate, stejně nikdy neodhalím celou zápletku a konec je vždy překvapením. A to je na tom skvělé. V tomto případě bylo čtení pro mě těžší, jelikož mám také dva syny ve stejném věku, jako byl Mattie a Zachary. A když v závěru došlo na rozuzlení osudného dne, nebylo mi dobře na duši. 
Jinak detektiv Fawley mě baví, jsem zvědavá na další jeho případy i střípky z jeho osobního života.

hlenicka
07.08.2022 5 z 5

WOW! Jedním slovem : šílený! Mne bylo nakonci normálně do breku. Jak je to popsané,co se stalo. Uplně jsem si to dokázala představit,co se v té osobě odehrávalo,když viděla,co videla. Nechci spoilerovat. Ale jeste taky šílené je,že takové věci se rozhodně dějí a je mi uplně špatně,když v nějakém hořícím domě je malé dítě. Knížka mě opravdu vzala,jak je výborná,zárověn tak i smutná,protože realitě to je tak blízko ...

zdendula31
02.08.2022 5 z 5

Čím dál tím víc lepší...

soukroma
26.07.2022 4 z 5

Čtivé, napínavé, trochu dlouhé a hodně rodinně zašmodrchané.
Líbí se mi autorčin styl, kdy románový text prokládá (fiktivními) výstřižky z novin, výpisy ze sledování, výslechů, e-mailů či protokolů (např. výsledky hasičského ohledání místa činu). Jinak konec zbytečně překombinovaný, a navíc některé věci pro mne zůstaly nejasné. Zato motiv byl lepší než v dalších autorčiných knihách (četla jsem 2. a 4. díl série), pěkně starý, žádní psychopati (i když na nervy jich bylo víc - i já z Alex a Fowleyho, klíďo píďo řešili své problémy v pracovní době, narušovalo to vyšetřování).

DericCaster
08.07.2022 3 z 5

Není pochyb o tom, že autorka umí psát zajímavě a čtivě. Když už si člověk myslí, že na něco přišel, vyvede vás z omylu. První dva díly se mi líbily, což u tohoto už není tak jednoznačné. První půlka knihy mne úplně nechytla a připadalo mi v ní moc kudrlinek - takových těch odboček, které člověku moc neřeknou a ani mne nijak netáhla ke čtení. Druhá půlka to už vylepšila a tak celkově bych řekl lepší průměr.