Hadí princ

Hadí princ https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87303/mid_hadi-princ-DgV-87303.jpg 4 78 17

Princové série

< 3. díl

Poklidný život mladé šlechtičny Lucy Craddock-Hayesové převrátí až setkání s vikomtem Simonem, který se stane obětí přepadení nedaleko jejího sídla. Pomalu se zotavující Simon se sblíží s andělskou Lucy, a přestože si uvědomuje, že jeho temná minulost může Lucy ohrozit, požádá ji o ruku. Věří, že světlo, které Lucy vnesla do jeho života, může jeho černou duši spasit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Serpent Prince , 2007


více info...

Přidat komentář

Bergerac16
13.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak pozvolné v prvních 6 kapitolách, že jsem se musela fakt obrnit trpělivostí. Od návratu z Maiden Hillu je to zase naopak plné zvratů, úkladů, soubojů – samé dramatické scény.
Simon svůj život zasvětil pomstě. Lucy se teprve krátce před svatbou dozvídá, že si bere nelítostného mstitele, který souboji zároveň ničí sám sebe, a ani v manželství nechce sejít ze své cesty.
Zvláštní milostný motiv: Simon je Lucy dojemně posedlý, považuje ji za éterického čistého anděla (ačkoli je to normální zralá žena), a při prvních intimnostech si neustále připadá jako prznitel svého nevinného ideálu.
Originální zpodobnění přátelství mezi Simonem a Christianem, idolem a jeho obdivovatelem, zvratem jejich vztahu dala příběhu pořádnou dávku napětí.
Já jsem si víc užila tento díl, než první, který se těší více hvězdičkám.

vcielka
21.05.2023 4 z 5

Už od Havranieho princa som premýšľaľa, kde Simon ruže v Londýne pestuje, keď si od neho de Raaf nadránom bol vyžobrať tucet koreňov pre Anne. Či má obrovskú záhradu. Sklenník mi na ruže nenapadol. Na jeho postavu som sa tešila po celú sériu. Je to môj obľúbený typ charakteru. Ani nesklamal, len som čakala, že ho viac spoznám z normálnej stránky a menej z tej, ktorá premýšľa len nad pomstou alebo nad Lucy. Popravde mi tam niečo chýbalo. Na strane druhej som to zhltla s potešením :)


NathalieVerdun
11.12.2022 4 z 5

Simon, 6. vikomt Iddesleigh. Vybavili sa mi štyri veci: padlý anjel Islington z Nikdekoľvek; Flavian Arnott, vikomt Ponsonby od Mary Balogh (nič neberie vážne, cynický a svetácky); sčasti Valmont; a napokon Hrbáč Lagardère, tiež postupne mstiaci smrť svojho druha ako Simon brata. Veľmi zaujímavé pre mňa bolo, že sa v knihe opakovane zmieňoval Domenico Angelo, vyhlásený šermiarsky majster z Talianska - niečo mi to pripomenulo, možno Mallorenovcov...?
Dcára námorneho kapitána menom Lucy.
Ten sluha, Hedges, celkom originálny, to jeho frflanie stálo zato.
Atmosféra, prostredie, pančucháče, tricorny a svietniky, skoro ako by na mňa naozaj dýchlo 18. storočie, za to klobúk dolu. Ale len v prvej tretine. Potom sa to nejak vytratilo a mala som dojem, že autorka sa skoro ospravedlňuje za to, že musí svojho hrdinu nechať vystupovať v barokových kulisách.
Lord Walker síce nepôsobil príliš sympaticky, ale tá jeho smrť teda bola silné kafé. Jamesa Quincyho som zase nakoniec začala ľutovať. A Christian Fletcher..., trochu to Simonovi zazlievam: veď ten chlapec nemôže za hriechy svojho otca, tak prečo má ísť do exilu?! Myslela som si, že sa to vysporiada nejak inak a on zostane Simonovým chránencom a rodinným priateľom... A obzvlášť, keď sme v roku 1760, kedy boli odkázaní len na plachetnice a plavby do Ameriky naozaj neboli niečím bezpečným.
Dlho som si kládla otázku, čím Simon patrí k agrárnikom, ale ruže mi teda nenapadli, ...a ono sa to k nemu napokon celkom hodí.
Sú knihy, ktorým dám 4hv., lebo sú kvalitne napísané, ale aj tak na ne rýchlo zabudnem, neprinášajú totižto v celku nič nového - ale nemyslím si, že aj toto bude ten prípad - hoci anotácia vyznieva klišoidne, príbeh klišoidný nie je: Simon Iddesleigh, jeho pomsta a tie súboje mali proste niečo do seba...

Kačka227
28.07.2022 5 z 5

Dočetla jsem velmi rychle celou sérii. I třetí díl se mi moc líbil. Tento byl pro mě nejvíc k přemýšlení. To téma pomsty je takové těžké a kruté. Zanechává rány fyzické, ale hlavně na duši a né jen u jedné osoby.... Jinak Lucy i Simon se mi moc líbili. Jejich vztah byl jasně daný hned od začátku. Co se týče Simona jako agrárníka... jako pěstitel růží mě překvapil, ale zároveň to k němu vlastně naprosto pasovalo.*****️️️

Zomy
30.04.2021 5 z 5

Za mě je to báječná romantika. Ti dva hned věděli, že si jsou souzení a jen k sobě hledali cestu. Skvělá pohádka pro dospělé holky - dojemná, čtivá, laskavá.

rampapa
30.04.2020 5 z 5

Klasická oddechovka. Knížka se pěkně četla.

Sabina335
06.04.2020 2 z 5

Pamatuji si, že tuto knihu jsem si s sebou vzala na stáž do Londýna, abych nějak zabila čas, ale popravdě si z ní absolutně nic neodnáším.

Mirka2778
07.07.2018 2 z 5

Tak to byl omyl. Něco takhle kostrbatýho jsem dlouho nečetla. Postavy jsou tak nepravděpodobné! Kdyby si autorka odpustila tu dobovost, možná by příběhu prospěla. Koupila jsem si knížku do vlaku, byla to velmi nudná cesta.

ariel platto
11.01.2018 4 z 5

Je to zvláštní, ale kniha mě do poloviny vůbec nebavila a byla jsem nachystaná jí označit jako "odpad". Jen do chvíle, kdy Simon klekl na kolena s nádherně nesmělou žádostí o ruku a od té chvíle se z něj stal naprosto neskutečný milenec...prostě k sežrání...

moudivlacek
08.06.2017 5 z 5

Pěkné zakončení této série. I když možná budu v menšině, od začátku jsem stála na straně Simona. Pro peníze byl zabit člověk, Simon touží po pomstě a jde tvrdě za svým cílem. Přitom si uvědomuje, jak moc touží po lásce a "obyčejném" lidském štěstí.
Romantika na volné odpoledne.

mikika
03.05.2017 3 z 5

problém s těmahle slaďákama je ten, že podle anotace jsou si dost podobný. já například až na první stránce zjistila, že už jsem to četla dřív... ale dalo se to ještě jednou...

DUNIKO
27.04.2017 5 z 5

Moc moc moc pěkné.

havrmoni
22.09.2016 5 z 5

Musím přiznat,že jsem taky nebyla zklamaná. Celá série byla pěkná. Hrdina byl celkem dobře napsán i jeho povaha i cesta za pomstou. Hrdinka byla určitě hodná holka,ale tak neústupně zásadová jako poslední spravedlivá. A utekla od něj když nastal problém a nebylo po jejím. Mě to i přes to bavilo.

Luccy78
30.09.2015 5 z 5

Já zklamaná nebyla, příběh se mi vážně líbil. Hlavní hrdinka byla velmi silná, cílevědomá žena, která se je tak něčeho nezalekla a to ani temné minulosti svého vyvoleného..

BlueIvy
05.04.2015 2 z 5

Nudaaa! Nedočítala som. Nemám toľko voľného času aby som ho mrhala na takéto knihy. Ani nemôžem uveriť, že to napísala tá istá autorka ako dve predchádzajúce knihy. Dve hviezdičky dávam len preto, že E. Hoyt to vie aj oveľa lepšie - čo už dokázala a tiež lebo mám dobré srdce a nechcem jej dať menej :P

maryzka
21.11.2014 1 z 5

Příšerná, nezáživná kniha, která se nedala moc dočíst. Hlavní hrdinku s jejíma zásadami bych praštila do palice, hrdinu no nevím, ale jedině bych tu knihu přečetla s pořádným nasazením cognacu

LibraryGirl
08.02.2012 5 z 5

Nádherná! Romantika, souboje, pomsta. Duševně rozervaný hlavní hrdina a andělská hrdinka, která našeho hrdinu zachrání:-) Kniha se krásně četla, stejně jako předešlé knihy od autorky. Zatím nejlepší díl ze série, tedy aspoň pro mě. Uvidíme zda Alpress vydá ještě čtvrtý díl.