Vášnivé touhy

Vášnivé touhy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445455/bmid_vasnive-touhy-9Qp-445455.png 4 62 13

Maiden Lane série

< 2. díl >

Lady Hero Battenová, sestra vévody z Wakefieldu, má vše, co si může žena přát, včetně úctyhodného a poněkud nudného snoubence. Po neomšelém seznámení s jeho nechvalně známým mladším bratrem Griffinem Remmingtonem, lordem Readingem, se vše začíná hroutit, zvlášť když k sobě oba mladí lidé pocítí vášeň, jež je vyvádí z míry. Dokážou najít pravou lásku ve světě, který se všemožně staví proti nim? ... Lady Hero Battenová, sestra vévody z Wakefieldu, je hrdá na svou dokonalost. Tu chce ještě posílit sňatkem s markýzem z Mandevillu, atraktivním mužem, členem parlamentu a dobrým přítelem jejího bratra vévody. Na svém zásnubním plese se však setkává s jeho mladším bratrem Griffinem Readingem, který je všechno, jen ne dokonalý. Ve společnosti má pověst zhýralce, který se věnuje hlavně pití a vdaným ženám. Přestože skutečnost je poněkud jiná, Griffin má jedno velké minus jak v očích Hero, tak hlavně v očích jejího bratra - vlastní totiž ilegální palírnu ginu v chudinské čtvrti St. Giles. Hero, která je patronkou sirotčince v Maiden Lane v této čtvrti, dobře ví, jak gin působí na místní obyvatele. Jejich původní antipatie přerůstá postupně ve vášeň, která obrátí světy jich obou vzhůru nohama. A když se vášeň změní v něco hlubšího, pokusí se postavit světu i svému osudu, aby mohli sdílet společný život, což se zdá zpočátku naprosto nereálné...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Notorious Pleasures , 2011


více info...

Přidat komentář

bezzink
13.02.2024 3 z 5

Ve vsem souznim s hodnocenim Dellphi. Bohuzel druhy dil se moc nepovedl a dokonce jsem to i cekala. Na lady Hero jsem se netesila, moc nemusim tyhle etericke bytosti. A co je to vubec za jmeno? :)) Navic Griffin taky nebyl zrovna sarmantni jedinec, ze? Klidne bych si radsi pocetla pribeh o vaznem chladnem Thomasovi. Tyhle borce s kamennou tvari, cukanim v celisti a tvrdohlavosti proste miluju. Ale holt mam smulu. Kazdopadne doufam, ze na Silence si spravim chut.

Bergerac16
30.04.2023 5 z 5

Tentokrát bez přemíry dobrodružných motivů a zápletek, čistá "vztahovka" a rozehraná moc dobře.


Mi--LADA
03.07.2022 1 z 5

Z dosud pěti vydaných knih z této série (Maiden Lane) se mi Vášnivé touhy zdály nejslabší. Nejvíc mi vadil vrcholně nesympatický milovník, který se celou dobu choval jako arogantní hrubián a s odpuštěním necitelný idiot. Tenhle tip nemám ráda ve vlastním životě a určitě by si i románová, docela sympatická, bohatá a krásná Hero zasloužila laskavější protějšek, který by si jí víc vážil a méně shazoval. Kromě toho měl příběh na mě docela pomalej spád a oproti jiným dílům jsem se často nudila. Zato se autorce opět povedly některé erotické scény, jen škoda, že se neuskutečnily s nějakým atraktivnějším mužem.
Některé její nápady musím přetrpět (seznámení se s budoucím manželem = budoucí žena ho přistihla téměř na veřejnosti při milostném aktu s jinou a bodla ho svou sundanou náušnicí do holé pohupující se zadnice, protože nevnímal, že ho Hero na cosi upozorňuje, no, na to jde říct jedině autorčino oblíbené: Pchááá! Co naplat. Je to béčková blbinka. Neškodná, někdy milá, někdy se tomu musím smát). Převážně mi pobaví, to se jí musí nechat.

Hatshepsut
17.04.2022 5 z 5

Velmi pěkný romantický až žhavý příběh lady Hero a Griffina. Myslím, že tato autorka umí čtenáře rozhodně upoutat. A série je čím dál víc zajímavější. Ať už stále větší nebezpečí kolem palíren nebo i kolem tajemství sirotčince, jejich svěřenců a ochránců. Je zde ta správná kapka romantiky a nebezpečí, které vás nutí knihu dočíst jedním dechem. A postavy mi přijdou na romantické příběhy nepřeslazené, což je bonus. Ikdyž je samozřejmě konec dobrý, ale to už od správného romantického příběhu čekáme. Určitě se těším na další díly.

Arsi
31.05.2021 5 z 5

I druhá kniha byla moc pěkná. Jdu na další, poslední díl.

Dellphi
26.05.2021 3 z 5

(SPOILER) Tento díl mě nebavil tolik jako první, ale dost mě nažhavil na čtení toho dalšího. Na příběh se Silence se strašně těším a doufám, že nezklame. Co se týče této knihy, tak to bylo dobře napsané, ale jinak mě to moc nebavilo. Zpočátku super, pak nuda a posledních asi 70 stránek zase boží. Ale rozhodně mě to nedonutí číst tuto knihu opakovaně. Prostředí nic moc, děj nic moc a hrdinka mě teda trochu štvala. Spoiler: Jako spát s bratrem svého snoubence a pak vážně uvažovat, že si onoho snoubence i přesto vezmu je na mě trochu moc. Navíc se tam toho vlastně moc nedělo, tedy až na posledních pár stránek. Ale autorka mě i přesto zaujala a její knihy budu dál vyhledávat….
Jo ale ještě jeden, nepodstatný detail: vážně nesnáším výraz: „Pchá!“ a teda v knihách této autorky se objevuje opravdu často…

rampapa
01.05.2021 5 z 5

Na druhý díl jsem se hodně těšila a jsem ráda jak to dopadlo. Příběh se mi moc líbil. Hero jsem si hnedka oblíbila a Griffina jsem si zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o Silence. Knížku doporučuji všem co mají rádi romantiku.

havrmoni
24.03.2021 3 z 5

U prvního dílu jsem napsala, že je to jak na houpačce. A tady taky. Střídaly se nudné stránky s těmi zajímavými. Ani tato hrdinka mi nebyla zvlášť sympatická a jeji protějšek na tom byl jen i kousek lépe. Poslední čtvrtina mi přišla moc natažená. Jako dalo se to číst, taky jsem to dala skoro najednou. Postavy nejsou jen černobílé a ani se autorka nijak nerozplívá nad jejich krásou apod. Což je dobře. Jen prostě po přečtení knih této autorky nemám potřebu se k nim někdy v budoucnu vracet,jako u jjných autorů.

Zomy
04.03.2021 4 z 5

Knížka je takový lepší průměr. Oba hrdinové mi byli chvíli sympatičtí víc, chvíli méně, ale příběh se četl hezky. Ovšem byl vlastně jako jakýkoliv jiný, zaměnitelný s dalšími historickými romancemi. První díl byl rozhodně mnohem čtivější, temnější, romantičtější.
Další díly si ale samozřejmě nenechám utéct a těším se na ně :-)

Bess.h
16.02.2021 3 z 5

„Hero,“ zasténal.
„Grifine,“ hlesla.
„Proboha,“ zamumlal znechuceně někdo poblíž.

Musím souhlasit s třetí osobou. Tentokrát autorka ustřelila a po skvělém prvním dílu, kde jsme řešili zajímavé psychologické traumata hlavních postav, jsme dostali v díle druhém klišé za klišé. Lady Hero ze začátku působila jako správná lady vědoma si svého postavení a tak se mohlo zdát, že se pokusí nabourat konvence ale tou správnou cestou a ono nic. Prostě se jí jen zapálili lejtka a ona zblbla. Naštěstí její protějšek zblbl ještě víc. A takovej trvďák, jak se nám ho snažila autorka vylíčit, taky nebyl.
Ale abych nebyla jen negativní, kniha měla spoustu skvělých momentů. Snoubenec lady Hero není vyloženě záporák, ale taky člověk se svými touhami a nakonec i on měl happy end, pak stále sledujeme osud sirotčince a pekla na zemi St. Gilesu. Škoda že Temperance se neukázala alespoň na skok, no... alespoň se nám rozjíždí linka s její sestrou. A tohle je opravdu zajímavý prvek, autorka nám tady už od první knihy předkládá další příběh, který je souběžně s hlavní dějem a vyvrcholí nám v další knize.

Závěrem: nejsem sice tak odvařená jako u knihy první, ale pobavila jsem se. Prostě oddechovka jak má být a už se těším na knihu třetí.

hana1039
08.01.2021 5 z 5

Super série, a tento 2.díl byl zatím nej... Já tyhle historické romance miluji.. Kdysi jsem začínala se Stephanie laurens a ji podobné a zájem o tenhle žánr mi už zůstal :-)), láska,rozepře, napětí a drby :-)

alnahu
07.01.2021 5 z 5

Tak toto byla skvělá romantika, prodchnutá jemným sexem. Dalo se to čekat již podle názvu. Četla se výborně, doporučuji všem ,kdo má rád historickou červenou knihovnu.

Kešu1981
22.12.2020 4 z 5

Ten příběh Vás prostě vcucne a nepustí...do poslední věty! Paní autorka píše fakt skvělé, čtivé a vášnivé romance z temných koutů Londýna.
Už teď se těším na příběh Silence a Mickeyho O'Connora!

Štítky knihy

sirotčince historické romance

Autorovy další knížky

Elizabeth Hoyt
americká, 1970
2008  83%Havraní princ
2020  80%Hříšné úmysly
2011  77%Hadí princ
2020  82%Vášnivé touhy
2021  84%Skandální vášeň

Kniha Vášnivé touhy je v

Právě čtených2x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce106x
Chystám se číst29x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x