Hříšné úmysly

Hříšné úmysly
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445437/bmid_hrisne-umysly-cqz-445437.jpg 4 94 94

Maiden Lane série

1. díl >

V jedné z nejchudších částí Londýna, čtvrti St. Giles, zápasí v první polovině 18. století mladá vdova Temperance Dewsová spolu se svým bratrem Winterem Makepeacem o zachování sirotčince, který založil jejich otec a v němž se nyní oni dva starají o osmadvacet malých sirotků. Po smrti jejich patrona rychle docházejí peníze, proto Temperance přijme nabídku cynického lorda Cairea, který je nechvalně známý pro své zvláštní sexuální choutky, že se stane jeho průvodkyní po této čtvrti, kde lord hledá tajuplného vraha své milenky. Za to ji lord Caire má uvést do společnosti londýnské smetánky, kde chce Temperance nalézt nového patrona pro sirotčinec. Dva naprosto odlišní jedinci zjišťují, že toho mají společného víc, než by se na první pohled zdálo. Ctnostná Temperance v sobě skrývá dlouho potlačované touhy a cynický a sobecký lord Caire v sobě naopak dokáže najít city, o nichž si vždy myslel, že jich není schopen. Bude jim to stačit k tomu, aby našli k sobě cestu, zachránili sirotčinec a odhalili bezcitného vraha, který děsí i jinak otrlé lidi z této chudinské čtvrti?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Wicked Intentions , 2010


více info...

Přidat komentář

bezzink
05.02.2024 5 z 5

Jsem naprosto okouzlena, uchvacena! Tohle bylo tak osvezujici cteni! Konecne taky historicka romance, kde je zena trochu na koni, co se tyce sexu! A ne nevinna cekanka, ktera se nikdy ani nelibala. Byla jsem usetrena vsemoznych plesu a nekonecnych priprav na ne. Misto toho jsem dostala milostny pribeh se zajimavou detektivni linkou, ktery ani trochu nenudil. Mezi hlavni dvojici je vykreslena uzasna chemie a zivocisnost. Hned se musim vrhnout na dalsi dil.

Bergerac16
01.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Skvěle vykreslené prostředí chudinské čtvrti a veškerou tou bezmocí a bídou. Poslání Temperance i Wintera čtenáře vtáhne do děje. Temperanciny niterné motivy, proč ji charita zcela pohltila a stala se "mučednicí", jsou dojemné. Na konci příběhu mě dostalo, když Lazarus říká, že pro Temperance je největším hříchem cizoložství a že tentokrát za ním přišla proto, aby se potrestala.


uminaa
24.02.2022 4 z 5

Nebolo to úplne najhoršie. Kniha sa celkom dobre a plynulo čítala. Bolo tam aj trošku toho napätia "kto je vrah", trošku tej ťuťu-muťu atmosféry...
Celkom ma zaskočilo, keď boli odhalené lordove "nezvyčajné" chúťky. Musím priznať, že mi to prišlo trošku vtipné. Podľa rúška tajomstva, ktoré chcela navodiť autorka, som očakávala väčšiu "zvieracinu" (niečo podľa vzoru markíza de Sade), ale nakoniec lord Caire z toho vyšiel ako miernejší Christian Grey z Odtieňov (čo netvrdím, že je zlé).
Celú knihu som s napätím očakávala, že sa dozviem, kto bude záhadný Duch zo St. Giles (mám menšie podozrenie, kto by to mohol byť), ale k rozuzleniu, bohužiaľ, neprišlo. Aspoň mám o to väčšiu chuť prečítať si aj ostatné knihy série.

moudivlacek
06.01.2022 4 z 5

Pěkná romantika, kde se nejen vypráví o nečekaném vzplanutí citů mezi mladou vdovou Temperance a hříšným šlechticem Lazarem, ale i o dětech bez domova a snaze pár lidí je nejen zachránit před životem na ulici, ale zajistit jim do budoucna slušný život a naději na práci. Zabrousíme lehce i do "podsvětí" čtvrti St. Giles a společně s hlavními hrdiny se pokusíme najít stopu vraha prostitutky.
Je tu věčné téma - je sex něco hříšného a odpuzujícího, co vše je člověk ochotný udělat z lásky k tomu druhému. Co z člověka dělá stvůru a co ušlechtilou duši?
Velmi dobré čtení pro potěchu duše romantika.

Lofda
21.10.2021 3 z 5

Historické romance moc často nevyhledávám, ale občas si nějakou přečtu a musím uznat, že tentokrát vůbec nejsem zklamaná. Nebudu přemýšlet nad reálností postav, příběh se četl hezky a jako oddychovku mohu doporučit.

lusitta05
07.10.2021 4 z 5

Pekná romantika,bolo to fajn.

Arsi
31.05.2021 4 z 5

Moc pěkně napsaná kniha. Dobře jsem se u ní bavila.

Dellphi
23.05.2021 5 z 5

Od prvních slov mě kniha vtáhla do děje a už mě nepustila. Byla jsem zvědavá, jak to dopadne, a i když jsem v tom hledala nějaký hlubší smysl, tak mi jednodušší konec vůbec nevadil. Hrozně se těším na díl se Silence, i když je v pořadí až jako 3. Nevadí, hurá na lady Hero, snad to bude stejně tak dobré jako tento díl. A vsuvka s králem Necitou byla moc povedená, takže za mě knihu rozhodně doporučuji a autorku si přidávám ke svým oblíbeným.

Zomy
31.12.2020 4 z 5

Výborná záležitost. Opět se ukazuje, že i knížky tohoto žánru můžou být dobře napsané, napínavé, zábavné - děj je důkladně promyšlený a úplně mě při čtení napadali všichni další možní hrdinové - a na všechny se těším!
Ta erotická linka je na můj vkus příliš vyhraněná a ačkoliv jsem nikdy nečetla 50 odstínů, tak mi tam určitá podobnost často naskakovala.
Prostředí londýnské chudiny je překvapivě atraktivní. No a hlavně - bohatý aristokratický král Necita, kterému rozmrzne srdce díky prosté ženě, to přece neomrzí! :-)

Kešu1981
21.12.2020 4 z 5

Moc mě to bavilo, vážně strhující! Nešlo se prostě odtrhnout. Vážně skvěle napsaná romantika z temných ulic Londýna!
Hned se vrhnu na další díl a už teď se těším i na další z této série. Jen doufám, že na ně nebudu čekat věčnost :o)

LilianaFalcon
16.11.2020 4 z 5

Mně to vážně bavilo a protože zůstalo spoustu nezodpovězených otázek, doufám, že se dočkáme dalších dílů.

mikika
16.11.2020 4 z 5

Další variace na klasické téma "ubohá žena ze sirotčince versus zlý šlechtic", ale autorka je profík a píše tak čtivě, že jí všechno zbaštíte, jako by šlo o originální motiv.

Sidonka3
28.10.2020

Čtení jsem si docela užívala. Místy skutečně až hypnotické romantické vyprávění s obstojnou dávkou dobrodružství i erotiky. Na někoho bude možná knížka trošku drsnější, protože se jedná o nenáročnou, béčkovější četbu, v níž čtenářky očekávají hlavně samé sladké příhody. Tím jsou ovšem Hříšné úmysly trochu výjimečné, mírně překvapující a to je dobře. Některé pasáže mi bavily méně, některé byly až úsměvné, jiné pasáže až skoro uchvátily. Líbila se mi hlavně první polovina romance.
Spisovatelka zatím v sérii nazvané Maiden Lane napsala neuvěřitelných 14 knih a zjistila jsem, že skoro všechny vedlejší postavy, o kterých se zde zmiňuje, mají také svojí vlastní samostatnou knihu, vlastní příběh, který se dále rozkošatí. Snad budou postupně všechny romány přeloženy i do českého jazyka a snad nás nezklamou. Druhý díl už je nachystaný.
Naivní, ale potěšující pohádka pro ty, co potřebují vypnout.

Mi--LADA
24.10.2020 4 z 5

No sláva, konečně jsem se po delším úmorném pátrání dopracovala k obstojné červené knihovně, kterou jsem přečetla jedním dechem. Oddechová romance mě potěšila z několika důvodů:
- Mezi mužem a ženou je uvěřitelná přitažlivost, emoce postav se na mě uměly přenést
- Spisovatelka nám ženám prostě rozumí, vidí nám do duše a umí napsat sice jednoduchou, nenáročnou, přesto fajn oddechovou jízdu, která vybočuje z obvyklého průměru, má i zábavné dialogy.
- okrajově ukazuje i odvrácenou stránku života než jsou jen večerní róby, plesy a hledání toho pravého. Takže letem světem jsem nahlédla do sirotčince v nejchudší části Londýna v 1.pol. 18.st., procházky večerním městem jsou působivé.
Dvojice, která má na tu dobu "zvláštní sexuální a společensky nepřijatelné potřeby", se pokouší vyšetřit vraždu, takže nechybí napětí, temnější stránka je vyvažovaná tou světlejší.
Dávám palec nahoru. Řadím jí k nejlepším historickým romancím pro ženy, které jsem tento rok četla.
Jsem sice vybíravá romantička, ale téhle autorce dám určitě další šanci.

rampapa
14.10.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Příběh je poněkud netradiční ale je nádherně napsaný.Hlavní postavou Temperance jsem si zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Ála1968
08.10.2020 3 z 5

Příběh z chudinské čtvrti Londýna byl celkem hezký,no každopádně mám raději z plesových sálů.Ale kdo má rád napětí-kterého bylo dost-at si knihu určitě přečte.Jen mi to přišlo takové jakoby nedokončené.

Ditules
08.10.2020 3 z 5

Lepší harlequinka.

havrmoni
26.08.2020 3 z 5

No nevím, je to jak na houpačce. Chvíli jsem se spíše těšila na pokračování Krále Necity. Na konci jsem byla docela zklamaná, kromě ústřední dvojice jsou tam ještě rozpracovány jiné postavy a přišly mi nedotažené nebo nedokončené.
Temperance mi navíc nebyla ani moc sympatická.

Pokus-omyl
25.08.2020 5 z 5

Pěkné čtení

biki
21.08.2020 4 z 5

Kniha zcela jistě patří k těm kvalitnějším romancím. Už jen prostředí londýnského slumu, ve kterém se odehrává větší část děje, je pro tento žánr hodně neobvyklé. Autorce se zde podařilo velmi slušně vykreslit tu naprostou bídu a beznaděj, která v oněch končinách panuje, kde život místních obyvatel neznamená vůbec nic a pokusy o aspoň nějakou pomoc jsou jen kapkou v moři. Na postavě hlavní hrdinky, její sestry i bratrů pocházejících ze středostavovské rodiny, s na tu dobu kvalitním vzděláním, ukázala autorka drsněji, než je v tomto žánru zvykem, rozdílný a značně pokrytecký pohled tehdejší společnosti na chování žen a mužů. Totéž ostatně do značné míry platilo i pro vyšší společnost, jejíž metody výchovy vlastních potomků byly zhusta ostudné. Nelze se divit, že to mohlo vést k frustracím či přímo duševním traumatům různého stupně, které pak autorka přisoudila oběma hlavním hrdinům. Jejich postupné sbližování a vzájemné pochopení bylo na pozadí řady nebezpečných situací vykresleno velmi zdařile a věrohodně, včetně určitých pochybností, které oba měli.
Také já se těším na další díl. Ale i když lady Hero vypadala velmi zajímavě, přesto jsem zvědavá spíš na vyřešení dějové linky týkající se Silence. Tak třeba v některé předpokládané další knize.