Štyri (Zbierka poviedok k sérii Divergencia)

Štyri (Zbierka poviedok k sérii Divergencia) https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237580/bmid_styri-zbierka-poviedok-k-serii-dive-tYF-237580.jpg 4 1581 240

Veronica Roth, autorka najpopulárnejšej dystopickej série kníh Divergencia Rezistencia Experiment, pripravila pre svojich čitateľov jedno úžasné prekvapenie! Exkluzívnu zbierku príbehov, ktorá približuje život Tobiasa Eatona, neskôr známeho ako Štyri. Zistite, čo sa premieľalo hlavou Tobiasovi pred jeho rozhodovacou ceremóniou, čo ho donútilo opustiť rady Sebazaprenia, ako si poradil s iniciačnou skúškou v Neohrozenosti, prečo si vybral postavenie, v ktorom napokon stretol Tris, ktorá navždy zmenila jeho život. Veronica Roth nám v poviedkach Utečenec, Kandidát, Syn a Zradca predstaví Tobiasa Eatona-Štyriho, ako sme ho doteraz nepoznali. Súčasťou knihy sú aj tri exkluzívne scény z knihy Divergencia vyrozprávané z Tobiasovho pohľadu.... celý text

Povídky Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Four: A Divergent Collection , 2014


více info...

Přidat komentář

Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Tato kniha je psaná z pohledu Čtyřky nebo-li Tobiase Eatona. Tuto knihu jsem měla přečtenou asi za tři dny, dobře se četla a bylo super zjistit jak to měl se strachem Tobias a jak mu pomáhala Tris a co všechno měl v hlavě a čeho všeho se bál, za mě top kniha také a určitě doporučuji přečíst.

Magdyla.8
31.12.2023 3 z 5

Takový krátký doplňkový příběh o Tobiasovy a jeho životě. Je lepší jej přečíst po celé Divergenci jako takové dodatečné informace o jeho životě. Bylo fajn zjistit, jakým směrem se ubíral Tobiasův život.


Nathally
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Doporučuji nejdřív přečíst celou trilogii Divergence, aby jste věděli, o čem to vlastně je. Jelikož jsem si Čtyřku neskutečně oblíbila, jsem ráda, že je i nějaká knížka o něm a o tom, jaký měl život před tím, než se ocitl v Neohrožených. Rozhodně doporučuji

Lotuska96
13.10.2023 2 z 5

Za mě velké zklamání. Trilogii Divergence miluju, ale z téhle knížky nemám pocit, že bych se dozvěděla něco nového... Působilo to na mě jako takový výtah z předchozích knih.

Jara.v
02.08.2023 4 z 5

Zabloudila jsem do dívčích románů a musím říct, že mi to docela oživilo trilogii Divergence. Čtyřka je sympaťák a docela to rozšiřuje náhled do jeho chování a způsobu myšlení. A také dalších postav, které se tady ukazují.

bafometamendes
23.07.2023 3 z 5

Nijak zvlášť to sice příběh neobohatí, ale pokud máte rádi Čtyřku a chtěli byste zažít něco jako 1. díl, ale z jeho pohledu a o něco kratší, tak to pro vás bude příjemnou tečkou na závěr této série.

Veve721
22.06.2023 4 z 5

Obecně nejsem zrovna velkým fanouškem povídkových sbírek, ale Čtyřkovi jsem dala šanci, protože Divergenci zbožňuju (minimálně první díl, s posledním mám spíše komplikovaný vztah). A nakonec jsem byla mile překvapená. Sice jde o povídky, ale zachycují události v určitém časovém sledu, proto působí konzistentně a celistvě. Jde o čtyři významné milníky Čtyřkova života popisované z jeho úhlu pohledu. Musím říct, že mi přišel víc sexy jako záhadný tichý drsňák z prvního dílu, i tak mám ale jeho postavu ráda. Výsledné dílko hodnotím kladně - přestože se nedozvíme příliš novinek, za přečtení to určitě stojí. Minimálně pokud se vám líbil první díl trilogie.

gabriela05
02.05.2023 5 z 5

Všechny díly této série jsem přečetla na jeden zátah, protože jak jsem se do toho ponořila, nemohla jsem přestat. Tyto povídky psané z pohledu Tobiase skvěle doplňují celý příběh. A vzhledem k tomu, že jsem si Čtyřku opravdu oblíbila, tak jsem si užila dozvídat se více o jeho životě než se stal Čtyřkou a o jeho přestupu do Neohrožených. V knížce se také dočteme o jeho pocitech, když do jeho života vstoupila Tris a bavilo mě sledovat vývoj jejich vztahu i z jeho pohledu.

kozlík24
15.02.2023 5 z 5

Super doplnění děje, z úplně jiného pohledu. Čtyřka je prostě úžasný. Mnohem lepší kniha než Aliance. Tohle je moje nejoblíbenější série (když nepočítám 3. díl), moc za ni děkuji.

JaniisB
14.11.2022 5 z 5

Je zajímavé číst příběh i z druhé strany

andrejci
25.08.2022 5 z 5

Hezká doplňková knížka. Líbilo se mi, že jsem se dozvěděla něco z jeho minulosti. Klidně bych uvítala jednu kapitolu po událsot v Alianci. Ale bylo hezké se vrátit na začítek, když už vím jak to skončí.

midone
13.04.2022 3 z 5

Ai by bylo lepší, kdyby autorka ořezala některé ty zdlouhavé části v původní trilogii a nahradila je něčím z této knihy. Asi bych tu celou sérii hodnotila jinak.

Dela90
08.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Knížka je rozdělena na 4 části. V každé z nich se dozvídáme něco o jeho životě, to jak byl původně odevzdaným - to jak ho otec týral. Jeho nováčkovství, které se změnilo v triumf oproti ostatním, protože prostě Čtyřka. Nalezení rodiny, kterou ztratil. Je rozpolcený mezi tím, co je a není dobré, mezitím potká dívku jménem Tris, která je jako světlo na konci tunelu.
Bylo zajímavé dozvědět se něco o Tobiasovi, kterého si snad zamilovala každá. Nejvíc mě bavila asi část druhá, kdy se jako nováček seznamuje se vším novým. Když porovnáte to, jak to pak bylo s Tris, je to zajímavé. I přesto mi přišlo, že se knížka neskutečně táhne. Jako doplněk k sérii Divergence určitě ano, doplní Vám to celý obrázek příběhu. Ale je to spíš taková oddechovka.

roman9276
07.04.2022 3 z 5

Tuhle doplňkovou knihu chválím. Autorka se vrátila zpátky k frakcím a najednou tady příběh měl hlavu a patu a začalo to pěkně šlapat. Čtyřku mám daleko raději než Tris, ta mi prostě lezla krkem. Druhý pohled tady nebyl vůbec na škodu a já jsem si tímto uzavřel celou sérii, ke které se už rozhodně vracet nebudu.

Baru7
03.12.2021 5 z 5

Moc hezká doplňková kniha.
Mám ráda tyhle pohledy z druhé strany.
Mohlo toho být víc

alzbeta2843
31.10.2021 5 z 5

Ako fanúšik Divergencie, som si nemohla nechať ujsť túto knihu. Hlavne ako fanúšik Štvorky/Tobiasa. Neho som mala totiž radšej než Tris a musím pivedať, že ma kniha bavila tak ako Divergencia samotná. Bol som prekvapená aký bol Tobias pred tými 2 rokmi a ako sa postupne vypracoval. Teraz ho mám o to radšej a mám chuť si prečítať znova všetk diely.

Stephaniee
29.10.2021 4 z 5

Moc hezké se podívat na to, jak to prožíval Čtyřka. Hodí vás to více do děje a propojí proč se v určitých situacích choval, jak se choval.

Alíček83
23.09.2021 4 z 5

Dozvěděli jsme se, co bylo ještě předtím než přišla Tris. Čtyřka je o dva roky starší. Další informace, které zapadly do příběhu. Když nepřečtete, nic se nestane. Ale je to rychlovka.

Luigi1
11.08.2021 4 z 5

Toho jsem se obával,že neudrží standart a je to tady.Tato povídková kniha nebyla špatná,ale...

Lejčís
10.05.2021 4 z 5

Když už víte, co vše se stalo po tomto prequelu, tak se jedná o neskutečně sentimentální a dojemné čtení..