Smrákání

Smrákání https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465007/bmid_smrakani-Atm-465007.jpg 4 37 8

Pochmurný kraj série

< 7. díl >

V předposledním dílu jižanské hororové pohádky bude muset Ema uprostřed strachem ochromeného kraje čelit své úhlavní nepřítelkyni. Cosi děsivého se vyplížilo z hrobu s úmyslem spojit síly s její zvrácenou rodinou za účelem nemilosrdného střetu! Dokáže ochránit svůj domov a sebe samu, anebo bude nucena sáhnout k nezvyklým prostředkům, aby porazila zákeřné zlo jednou provždy? Obsahuje sešity č. 25–28 jižanské gotické pohádky Pochmurný kraj od scenáristy série The Sixth Gun Cullena Bunna s překrásnou a strašidelnou kresbou od výtvarníka Tylera Crooka.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Dark Times A’Coming


více info...

Přidat komentář

666Jitka
06.07.2023 5 z 5

Znepokojivý příběh zapadákova Harrow County nabírá na obrátkách, čím více se blížíme ke konci, je děj drsnější a napínavější. Ema zažije perné chvíle, kdy musí učinit nekompromisní rozhodnutí a tvrdě bojovat nejenom o svůj život. Jsem opravdu zvědavá, jak vše skončí, protože poslední epizoda této knihy skončila velice překvapivě. V závěru opět nechybí pochmurné historky pro zpestření a zábavné skici Kamiiny suity, kterou tvoří velmi zdařilí běsové.

Denny456
13.06.2023 5 z 5

Poslední dva díly Pochmurného kraje jsem přečetl najednou. Bylo to výborné vyvrcholení patrně nejlepší série co aktuálně Comics Centrum má. Byla to super drsná jízda, kde se umíralo ve velkém a probíhaly vizuální orgie v kresbě. Stojí to za to, ale musí se to číst celé. Vřele doporučuji.


jarynek
15.01.2022 5 z 5

Smrákání dělá vyznění celé série opravdu temnější. Někomu bude ublíženo, někdo dopadne ještě hůře (což především v jednom případě mi bylo hodně líto), někdo bude muset dělat věci, které něchce dělat, případně věci, které mohou být nechutné:). Naopak někdo bude dělat věci, na které se dlouho těšil, ale že by z nich čtenář měl radost, to úplně si jist nejsem. Po nějaké době má opět větší prostor v ději Malachiáš a myslím, že v závěrečném díle bude jeho role ještě větší. Celková koncepce příběhu v tomto díle není nějak převratná, ale jako v celém Pochmurnm kraji - má to skvělou atmosféru a výbornou kresbu.

Norri
22.12.2021 5 z 5

Výborné pokračování skvělé série. Dal jsem si takový malý maraton a přečetl jsem celou sérii na jeden zátah. Tento díl plynule navazuje na předchozí díl. Rozehrála se v něm první a pěkně krvavá bitva v závěrečné válce o osud Pochmurného kraje. Pokud bych měl něco vypíchnout, tak to jsou hodně povedené scény s chlapcem bez kůže.

Arwen777
16.12.2021 5 z 5

Pochmurný kraj je ještě pochmurnější. A hlavně krvavější. Blíží se finále a autoři přitvrzují. Ze země se objevuje pohřbené zlo a cíl má jediný - zabít Emu. I její nejbližší a celá vesnice jsou v nebezpečí, vždyť jak jinak lze získat pozornost toho, koho chcete zničit? Ema se zlu musí postavit a to všemi prostředky. Ale bude to opravdu konec? Nebo nás čeká ještě něco děsivějšího?
Opět kvituji, že byly všechny sešity nakresleny Tylerem Crookem a jen doufám, že se dvojice autorů v posledním díle nevrátí k experimentování s jinými ilustrátory. Crook je mistr děsivých kreseb a detailů atmosféry a byla by škoda to závěrečné finále pokazit.
Výborný díl.

FireOfFilth
10.05.2021 5 z 5

V tomto díle se situace poněkud vyostřila a to tak, že škody jsou opravdu znatelné. Čtenář je skoro až zděšen co vše se v této knize odehraje a komu je ublíženo či ještě hůře . .
Ano Ema se snaží čelit, ale síla zla je opravdu velká. Má samozřejmě své kamarády ve zbrani, kteří se snaží pomoci.
Ema tuto vlnu docela ustojí, ale co jí čeká v poslední díle si pravděpodobně nedokáže přestavit.
Těším se na zakončení této pekelné série.
Hodnotím 85%

Terva
12.04.2021 5 z 5

„Jak dlouho? Jak dlouho to je,
co byla Kami vykázána pod zem?
Zahrabána jako střepy rozbitého zrcadla...
...v naději, že odevzdání zemi zlomí moc
zlého znamení přinášejícího neštěstí?“

Obsahuje sešity #25 - #28 stejnojmenné jižanské gotické pohádky.

ÓÓÓóóó.... ta vůně Pochmurného kraje je po rozbalení úplně cítit. Ta beznaděj, temnota i napětí z toho úplně sálá. U třetí knihy „Hadilovka“ jsem byl tak naštván formou kreslení, kdy příběh nakreslilo hned několik umělců, že jsem se i rozhodoval, zda vůbec budu v sérii pokračovat. Naštěstí to byl jen nějaký zkrat a lapač na čtenáře. Jsem rád, že jsem to nevzdal a pokračuju. Toto je již předposlední příběh v celé sérii, tak že do vyřešení už nám nezbývá moc času.

Malá ochutnávka:
Poštvali proti mně mého vlastního tátu.
Chtěl mě zabít. Byla jsi u toho.
Myslel, že se skrze mě na svět vrátilo Hesteřino zlo. A i když se pak všechno uklidnilo, a i když jsem tátovi i všem ostatním dokázala, že ve mně žádný zlo nepřebejvá, neskončilo to....

Vždycky mě fascinovaly pohádky. Je v nich tolik zla, smrti a krutosti, že se až divím, proč nám to rodiče četly na dobrou noc. U gotické pohádky to je snad jasné. Zmrtvýchvstání, svlečená kůže zaživa, nebezpečné stromy a podivní démoni – ano, tady to k tomu prostě patří. A že jich tu Ema má, dokonce i maso ji doprovází. A Ema má tátu, ale toho asi smrt nemine. Jémine. Opět plné napětí, smutku a strachu. Nádhera. Při čtení jsem poslouchal neméně pochmurnou skupinu Dimmu Borgir a jejich studiová alba 1999 - Spiritual Black Dimensions a 2001 - Puritanical Euphoric Misanthropia.

Citát: Jak dlouho tu jsem? Je tohle Peklo?

DennisMoore
29.03.2021 5 z 5

Jestli se tenhle temnotemný příběh jmenuje Smrákání, tak nechci vidět, co bude příště, až se setmí. No... Zkrátka se dějí věci. Nejsou ani trochu hezké a jestli se na nich dá najít něco pozitivního, tak jedině snad zjištění, jak moc mi přirostly hlavní postavy k srdci a jaký o ně mám strach. Ema, Berenika, chlapec bez kůže, Emin táta... Do posledního dílu ještě nějaký čas zbývá, ale já už teď vím, že mi budou chybět, což potvrzuje fakt, že Pochmurný kraj je velmi výjimečné čtení a jedna z těch nejnejnej sérií, které se mi kdy dostaly do rukou, před oči a dál až do hlavy a do duše.