Odkaz rodu Blacků

Odkaz rodu Blacků https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465006/bmid_carodejne-panstvi-Vxj-465006.jpg 4 29 13

Odkaz rodu Blacků série

1. díl >

Od tvůrců Pochmurného kraje přichází hororový fantasy příběh o rodině čarodějů, jež čelí existenční krizi. Život Romana Blacka se chýlí ke konci. Jako nejstarší z rodu čarodějů však musí vykonat ještě poslední věc – zvolit mezi vlastními dětmi svého nástupce. Jenže právě v té chvíli mu osud do cesty přivede mladou dívku, které musí pomoci v pátrání po čarodějné síle, jež se uvolnila a mohla by napáchat mnoho zla. Obsahuje sešity č. 1–4 série Odkaz rodu Blacků, spolu se skicářem a galerií obálek, v níž vystavují kupříkladu Jill Thompsonová, Dan Brereton, Greg Smallwood nebo Erica Hendersonová.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Manor Black #1 , 2019


více info...

Přidat komentář

Atlantis
12.02.2024 3 z 5

Hm. Dočetl jsem asi před pěti dny a Odkaz ve mne zanechal tak minimální dojem, že horkotěžko vzpomínám, o co šlo. Plusem je kresba. Zajímavá, evokující vodovky, se skvělou barevnou paletou. Ale příběh... ten si nejspíš jen chystá píseček pro pokračování, protože naťuknuto je mnohé, vyřešeno minimum.

MartyManCZ
16.03.2023 5 z 5

Parádní úvod do série, sem zvědav jak se to vyvine dál. Je to lehce chytlavé :)


GoodGames
11.01.2022 3 z 5

Ak hľadáte fantasy detektívku s pár hororovými scénami, určite dajte komiksu šancu, len sa pripravte na to, že prvý diel vám veľa otázok nezodpovie a viaceré postavy nedostanú veľa priestoru. Uvidíme, kam to posunie chystané pokračovanie.

mirec88
02.10.2021 5 z 5

Tak Odkaz rodu Blacků. Bol som zvedavý na novinku od tvorcov Pochmúrneho kraja, ktorý je totálne super. Zatiaľ mám prečítané prvé 4 diely a sú fakt úžasné. Čo sa týka Odkazu, ani tento nijak nemá zníženú kvalitu. Je proste skvelý. Výborný hororový príbeh, kde hlavnú úlohu hrá mágia ohňa, ktorá sa nedá len tak ovládnuť. Som veľmi zvedavý na ďalšie časti a už sa teším na ne, chytilo ma to. Cullen Bunn a Tyler Crook sú fakt super dvojka.

jarynek
07.09.2021 3 z 5

Těžko nesrovnávat s jiným dílem stejných autorů. V případě Pochmurného kraje jsem byl nadšen hned, jak jsem jej začal číst. V případě Odkazu to nějak nezafungovalo. Ne, že by byl nápad na příběh špatný, hororových komiksů není nikdy dost, ale nějak na mne všechny postavy působily odtažitě. Možná je to nejistotou, zda bude či nebude Odkazu mít pokračování a zda tedy budou některé věci dovysvětleny. Ve vyprávění mi také trochu vadily takové ty náhody, posouvající děj. Ve světe, kde té magie asi nebude hodně, tak hlavní hrdinka havaruje tak, že se dostane na pozemek Blacků. Ačkoliv je to v noci, tak hlavní hrdinku mimo svůj dům zachrání majitel pozemku. Hlavní hrdinka bezcílně odchází, aby došla na opuštěnou stavbu, kde jsou její protivníci. ..
Cliffhanger na konci byl hodně dobrý, pokud by někdy bylo pokračování, tak věřím, že by mé hodnocení celku šlo nahoru.

Roseblood
03.07.2021 5 z 5

Tak na tuhle parádu jsem se těšila od chvíle, kdy jsem viděla, že má vyjít. První, co mě zaujalo byla krásná obálka.
Jsem ten typ, který se nechá lákat pěkně udělanými obálkami a tahle je opravdu bezvadná.

Mám moc ráda mix hororu a fantasy, takže další velké lákadlo pro mě.

Komiks se zajímavým dějem o rodině čarodějů, kde nejstarší z rodu musí volit svého nástupce mezi svými dětmi a do toho se zamíchá tajemná dívka, která se snaží zabránit uvolněné síle aby nenapáchala příliš škody a zla.

Jako první díl se mi Odkaz rodu Blacků moc líbil, úvod byl poutavý, zaujaly mě postavy, prostředí, rodinné tajemství, opět krásné strašidelné sídlo, duchové i postupné dávkování napětí. Taky se mi moc líbí, jak je tady použita magie.

Už se nemůžu dočkat, co odkryjí další díly.

A ten konec.... potřebuju vědět, jak to bude dál a to ještě nemluvím o naprosto úžasné kresbě. Můžu vřele doporučit ️

evickakyticka
05.05.2021 3 z 5

Když porovnám s Pochmurným krajem, toto je slabší kousek. Nejspíš se při prvním díle trochu rozehříváme a seznamujeme. Když tak přemýšlím, co mi chybělo, tak asi víc podivna a tajemna, které si u většiny komiksů užívám... Kresba ohňů ale neměla chybu!!! I když tomu celkově něco podstatnějšího chybělo.

RaptoR
21.04.2021 4 z 5

Super čtení! Znatelný posun k temným tónům oproti Pochmurnému kraji, propracovaný svět magie a sympatický šerif. A to jsme teprve na vrcholu ledovce! Více v recenzích.

Zlord Antiježíš
20.04.2021 5 z 5

Wow, wow, wow!!! Tohle byla jízda na jeden zátah! Dlouho se mi nestalo že bych se od něčeho měl takový problém odlepit. Od prvních stránek mě to chytlo a spád jaký děj má nepolevil ani na chviličku. Poslední stránka dává tušit moc zajímavý vývoj příběhu v dalších dílech a já se už teď nemůžu dočkat, protože tohle bylo to nejlepší co jsem poslední dobou četl. K tomu famózní výtvarná stránka, snad ještě lepší než v pochmurném kraji a to SFX!!!

Norri
08.04.2021 3 z 5

Jsem mírně zklamaný… Při hodnocení Odkazu rodu Blacků se nemohu vyhnout srovnání s Pochmurným krajem od stejného tvůrčího týmu. Pochmurný kraj řadím k tomu nejlepšímu, co u nás vychází, a v podstatě hned první číslo mě vystřelilo na Měsíc svou výtvarnou stránkou a atmosférou. Navíc si Pochmurný kraj drží své kvality i v dalších dílech. A právě tohle byl důvod, proč jsem se na Odkaz rodu Blacků hodně těšil. A jak jsem už psal, nyní jsem zklamaný - možná více než mírně.
Pokud začnu kresbou a barvami, tak mám pocit (zdůrazňuji slovo pocit), že si na tomto komiksu dal Tyler Crook záležet o něco méně než na Pochmurném kraji - hlavně co se barev týče. V případě příběhu je to trošku složitější. Děj tohoto komiksu vypadá jako první díl dlouhého televizního seriálu, který nás měl nalákat na to hlavní, které teprve přijde. A to je problém. Odkazu rodu Blacků je totiž jen a pouze one-shot a jeho další pokračování je pouze teoretické. Takže tady máme knihu, která něco načne a skončí cliffhangerem. Uspokojení z odvyprávěného příběhu se nedostavilo...

DennisMoore
07.04.2021 5 z 5

Abychom nebyli smutní, rozjíždí Comics Centrum před vyvrcholením Pochmurného kraje ohleduplně novou sérii od stejného tvůrčího tandemu, ke kterému se přidal Brian Hurtt :) V knize začíná úplně nový příběh v úplně novém světě, jehož fungování se odhaluje docela zvolna, a tak jsem se nechával unášet tím zrychlujícím vlakem a vychutnával si seznamování s mnoha postavami a boží kresbu Tylera Crooka (jsem rád, že stejně jako v Pochmurném kraji mu i tentokrát v poznámkách můžeme nahlédnout do hlavy a pod ruce). Na další díl se velmi těším a doufám, že se série ujme.

Lenka.Vílka
28.03.2021 5 z 5

Totálně boží!!!

Vždycky když vyjde nový díl Pochmurného kraje, tak si řeknu, že toho je už strašně moc, abych začala od začátku. A potom vyjde další díl...
No, prostě, když utrácíte postupně, nepůsobí to jako až tak velký utrácení.

Tahle kniha a tihle autoři jsou tedy jasná facka do mého čtenářského obličeje. Anotace super, kresba naprosto skvělá. Už po ukázce jsem se totálně natěšila.

No, prostě, hned jak jsem tu knihu otevřela, měla jsem jasno. Tohle mě bude bavit. A bavilo. Takže čaroděj musí zvolit svého nástupce. Takže když se na jejich prahu zjeví někdo, kdo potřebuje pomoc, nevyvolá to všeobecné nadšení. Hlavně když se někdo z možných nástupců bojí, že mu to někdo vyfoukne. Ale neměli by se víc bát toho, co s sebou přinesla Ari?

Napětí je dávkováno ve správném poměru hned od začátku a vážně mě celou dobu lehce mrazilo. Z příběhu, z kresby. Jak to všechno fungovalo dohromady. A samozřejmě jak to skončilo. Jenom škoda, že na druhý díl si člověk počká vážně, vážně, dlouho. A to bude vážně, vážně, dlouhý...protože!

Ten cliffhanger na konci je hnusnej jako sviňa!

davidurban1973
28.03.2021 3 z 5

Zajímavý rozjezd nové série, ve které se seznámíme s čarodějem rodiny Blacků, který řeší dilema, komu z rodiny má předat kontrolu nad jejich magií krve. Mezitím se však jméno prahu objeví dívka v nesnázích, poslední z rodu, který ovládal ohnivou magií, a potřebuje pomoc.
Epizoda je ukončena, ale hlavni děj bude pokračovat v dalších dílech.
Není to špatné, čte se to dobře. Kresba pěkná, stejná jako u Pochmurného kraje.

Autoři knihy

Cullen Bunn
americká, 1971
Brian Hurtt
americká

Kniha Odkaz rodu Blacků je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x