Hájení

Hájení https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432369/bmid_hajeni-u0l-432369.jpg 4 39 8

Pochmurný kraj série

< 6. díl >

Když se na Emu s prosbou o pomoc obrátí jeden z místních běsů, vede následné pátrání až k překvapivému zjištění, že se proti ní možná obrátila i jedna z jejích nejlepších přítelkyň. Ema si uvědomí, že zatímco se snažila zamezit hrozbám přicházejícím z vnějšího světa, začal dost možná mnohem větší problém klíčit přímo v jejím rodném kraji. Obsahuje sešity č. 21–24 jižanské gotické pohádky Pochmurný kraj od scenáristy série The Sixth Gun Cullena Bunna s překrásnou a strašidelnou kresbou od výtvarníka Tylera Crooka.... celý text

Žánr:
Horory , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Harrow County Volume 6: Hedge Magic , 2017


více info...

Přidat komentář

666Jitka
27.06.2023 4 z 5

Také další kniha o Harrow County mi příjemně okořenila letní večery. Napětí v kraji a hon na běsy neustává, opět dochází k zajímavým a překvapivým odhalením, které Emě na klidu rozhodně nepřidají. Jako vždy poznáme další neobvyklá stvoření, která k Pochmurnému kraji neodmyslitelně patří. Jsem zvědavá, jak "dámy" ustojí situaci a jestli zvítězí přátelství nad přesvědčením o své pravdě. Kromě příběhu jako takového mě nadchnul strašidelný Klíčový duch a také Běsiář na koci knihy.

Denny456
25.05.2023 4 z 5

Obecně je Pochmurný kraj jedna z nejlepších sérií, kterou Comics Centrum vydává. Scénáře zde hrají větší prim než kresba, která sice není špatná, ale ani úchvatná. Ale scénáře jsou topové a je zajímavé, kam se příběh dá posunout.


jarynek
09.01.2022 5 z 5

Nevypadá to, že by se děj někam moc posunul, ale možná je to jen relativní klid před závěrečnou bouří. Alespoň doufám. Přesto musím konsttaovat, že mám pro tuto sérii velkou slabost. Líbí se mi ta atmosféra všudypřítomného neznámého strachu - někdo ho má z běsů, někdo z lidí a tak není divu, že panuje vzájemná nedůvěra. A k tomu super kresba ať už kraje, tak především různých běsů - takový chlapec bez kůže a kůže bez chlapce jsou "postava", kterou si těžko neoblíbit.

Norri
22.12.2021 5 z 5

Já mám prostě tuhle sérii rád a dobře se mi čte. Kdyby jenom ty knihy nebyly tak krátké. Tento díl je evidentně prvním výkopem grandiózního finále. Kresba i atmosféra je i tentokrát luxusní! Těším se na pokračování a těším se, až si to dám celé pěkně od začátku.

Arwen777
18.06.2021 4 z 5

Konečně zase celý příběh kreslený Tylerem Crookem! A výborný jako na začátku série.
V Pochmurném kraji se k něčemu schyluje, i běsi bojí. Skvělý tajemný a hlavně strašidelný začátek, perfektně gradovaná atmosféra. Střet Emy a Bereniky, ke kterému to už dlouho spělo. Chvilka s novým hrozivým přízrakem zvaným Klíčový duch - mimochodem úžasný nápad. A jak to dopadne? Na to už musíte přijít sami.
Souhlasim s Tervou, že příběh mohl být daleko delší, ten potenciál tu byl a já se nerada loučila tak brzy. Oba citáty, které vybral Terva, zaujaly i mě a dokonale vystihují základ tohoto dílu.
Za mě spokojenost. Doporučuji.

FireOfFilth
06.10.2020 4 z 5

Celý tento díl se točí kolem hádky dvou nán. Každá si stojí za svým názorem a mele si to své. Ano opět se nacházíme v tomto kraji a lese, kde je plno běsů. Atmosféra je dost hutná jak jsme zvyklý. Nakonec se dočkáme překvapení, které trochu tento dívčí spor naruší.
Líbila se mi část s klíčovou dírkou, zajímavý nápad.
Kresba opět úžasná.
Hodnotím 70%

Terva
19.09.2020 5 z 5

Když se lidi bojí tmy,
neměli by se běsové
bát světla a toho,
co k sobě přitahuje?


Vždycky, když už si myslíte, že by to mohlo fungovat, vždycky se najde nějakej nevěřící hajzlík a všechno to pos....kaká. Ema to v této části básně opět pozná a to na vlastní kůži. Jenže kdyby se to nestalo, byl by konec a příběh dále nemusel pokračovat. Tak že slova jako ...a žili spolu dobře až na věky...ne, ne, to nehrozí. Zde se objevuje další, nebezpečný protivník a běsové se bojí. Bojí se světla a vše, co k sobě přitahuje. Běsové maj noční můry.......

Malá ochutnávka:
Občas je stín prostě jen stínem, jak Ema moc dobře věděla. Ale někdy, a to platí v Harrow County mnohem víc než kdekoliv jinde, se ve stínech cosi skrývá. Ema měla velkou moc a dokázala ovlivňovat svět kolem sebe. Mohli byste si myslet, že nemusí mít z ničeho strach. Jenže ve světě plném věcí, které vás pořád dovedou zaskočit, si obyčejní lidé, běsové, či dokonce čarodějnice nemohou dovolit žít beze strachu......

Jen jeden problém vidím v této knize. A tím je její délka. Tady vlastně ani ne délka, ale spíše to, jak je příběh krátký. Než jsem se nadál, byl konec příběhu a teď nezbývá nic jiného, než zase dlouho, předlouho čekat na další události v Harrow County. Někdy si říkám, zda, bych za tak velké peníze neměl dostat příběh delší, že jo CC?

Citát: Nikde v Bibli nestojí, jaký druh hada se vplížil do Rajských zahrad...

DennisMoore
04.09.2020 5 z 5

Ten konflikt, kterého jsem se bál a na který jsem zároveň čekal, je tu a je vlastně přesně takový, jaký jsem si ho představoval. Všechno k tomu vedlo a potvrzuje se, že Pochmurný kraj je pochmurný právem, stejně jako je jistojisté, že Cullen Bunn a Tyler Crook mají na svědomí fantastickou sérii, která sice za chvíli skončí, ale budu se k ní rád vracet, protože... No protože prostě Ema.

Kniha Hájení je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce31x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x