Cyberpunk 2077: Trauma Team

Cyberpunk 2077: Trauma Team https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462786/bmid_cyberpunk-2077-trauma-team-aBk-462786.jpg 4 58 11

Nadia, pomocná zdravotnice pro firmu v soukromém vlastnictví známou jako Trauma Team International, jako jediná přežila nezdařenou záchrannou misi, která se proměnila v přestřelku. Když Nadia kývne na to, že bude v práci pokračovat a zúčastní se chystané evakuační mise, zjistí, že člověk, kterého má zachránit, je Apex – muž zodpovědný za smrt členů bývalého Nadiina týmu. Ve stém patře mrakodrapu plném členů Apexova konkurenčního gangu musí Nadia a její tým evakuaci dokončit!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Cyberpunk 2077, Vol. 1: Trauma Team , 2021


více info...

denoush
denoush
23.04.2023 3 z 5

Jako vyloženě špatný komiks to nebyl, ale že bych z toho byl nějak extra uchvácen, to se říct nedá. Hlavní postava mě trošku iritovala. Snažil jsem se vctítit do její role, ale moc se to nedalo, protože tam prostě chybělo seznámení s jejími parťáky, které ztratila při akci.

Mickhesh
Mickhesh
10.05.2022 4 z 5

Pro Cyberpunk fandy.. ať hry a nebo takového. Kresba cajk, rychle se to čte, příběh vcelku košer. Pro mě mírně subjektivních 80%. Pro ostatní 70%.


Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
27.04.2022 3 z 5

Co je co kolem něčeho pojmenovaného Cyberpunk, jsem se dozvěděla až loni. Tak mi udělalo radost, že Trauma Team je střípek. Jenom fragment ze světa, který pochopím i bez hlubších znalostí. A když už to měli v knihovně, tak nebyl jediný důvod si to nepůjčit.

Kniha má málo stran a její příběh není žádná hluboká sonda, přesto...najdou se tam záblesky potenciální hluboké myšlenky způsobené tím, kde se příběh odehrává. Protože, ano, je to tak, veškerý děj je v anotaci. Jenže každý děj potřebuje trochu obalit. Sice ne žádným nečekaným materiálem, ale vlastně trochu jo. Protože v knize je několikrát zmíněno ono dilema, které má team vs společnost, a je to tam i ukázáno. Ale tak nějak v tom probublává touha jedince, že když má být jenom maso do mlejnku, zda s sebou cestou nevzít ještě toho, kdo si to zaslouží víc. Byť probrané silně povrchně, nějak ve mě tak jako tak konec příběhu zapnul...no, něco jako touhu zamyslet se nad tím víc. Bohužel ne nad tím v knize. Ale tak obecně.

Pomyslnou třešničkou na dortu je kresba. Ta byla dokonalá. A podle mě s tím udělal dost i papír. Nemám v oblibě lesklou variantu. A nějak mi přišlo, že díky tomu je kresba ještě lepší, protože tolik nesvítí. Nehodilo by se to tam. Stačilo, že je tam svět takovej barevnej, byť nic veselého se tam fakt neodehrává.
Kresba je důvod, proč jsem nedala dvě hvězdy. Protože...

...ten příběh mi v podstatě nic nedal. Tedy kromě patnácti minut uvolnění, dýl to netrvalo, a já byla na konci. Není to málo? Mám to brát jenom jako povrchní věc, která mi má prodat další věc? Ano, tohle bych třeba mohla tvrdit i o komiksech ze světa Stranger Things. Jenže tam jsem aspoň něco našla. Ale tady? Není to na VÁS málo, Cullene Bunne?

PS: vizuální stránka sice evokovala sérii Zero, ale...rozumem scénáře spíš Čtyřlístek :(

QEDS
QEDS
15.09.2021 4 z 5

Rychlá jednohubka a to hlavně z toho důvodu, jak rychle ji člověk zhltne díky poutavému ději. Po prvních pár stránkách mi přišla kresba hodně chaotická, ale rychle jsem si zvykl. Kresba je hodně pěkná a laděná spíše do farmátu starých komiksů a to hlavně díky zvolené barevné paletě. Přiznám se, že mě to moc nesedí. Na pár stránkách si komiks převezme styl z modernějších komiksů, ale opravdu jen na pár stránkách. Děj ubíhá naprosto šíleným tempem a to mám zase rád.

FirstDaw8ID
FirstDaw8ID
30.05.2021 5 z 5

Komiks mě zlákal po přečtení Tukanovi recenze ve SCORE a rozhodně jsem koupí chybu neudělal. Příběh je dobře gradovaný a k jeho pochopení nepotřebujete ani velkou znalost příběhu herní předlohy. Grafické zpracování naprosto výborné, skvělá dynamika scén, zachycení pohybů a výrazů postav, líbí se mi i použití barev k zachycení neonového osvětlení města, vážně krása.
Připravte se na hodně střelby a krve, ale i hodně melancholie, která prostupuje celým příběhem. Komiks jednoznačně vtáhne do děje, zhltnete ho na jedno posezení, proto mě těší, že na zadním přebalu se píše o "prvním komiksovém příběhu ze světa slavné počítačové hry", takže se na další příběh ze světa Cyberpunk 2077 hodně těším.

GoodGames
GoodGames
23.03.2021 4 z 5

Cyberpunk 2077: Trauma Team je vydarenou akčnou jednohubkou. U mňa sa zatiaľ jedná o najvydarenejší komiks s hernou tematikou, ktorý u nás vyšiel. Pre hráčov príjemný bonus k hre, ale komiks určite poteší aj fanúšikov akčných sci-fi komiksov, ktorých na našom trhu veľa nie je. Je síce jednoduchý, ale tá akčná priamočiarosť je sexi a potešil aj vydarený záver. Príjemné prekvapenie.

_Tess_
_Tess_
21.03.2021 3 z 5

Komiksy z herního světa nejsou žádnou novinkou a tak není divu, že tak velký titul jako Cyberpunk dostal také svůj vlastní komiks. Naše hlavní hrdinka Nadia se vrací zpátky do služeb trauma týmu. Proplétají se tu dvě časové linie, a to právě přítomnost a Nadiina tragická minulost. Děj se točí okolo návratu Nadii do aktivní služby zdravotnice. Komiks je poměrně krátký, jde jen o jednu záchrannou misi s odskoky do minulosti. Všechno až příliš rychle uteklo, zvlášť s příjemně utíkajícím dějem, který mě na druhou stranu bavil, a třeba právě konec mě osobně dost dostal.
Kresba je úchvatná, akorát bych si od Cyberpunku představovala trošku temnější a neonový nádech, tak, jak na mě působila hra, ne pastelové vykreslení.
Krátký, avšak dějově zajímavý. Trauma Tým je takový průměrný komiks z prostředí známé počítačové hry, který vám přinese zábavu na jedno odpoledne. Nemusíte k němu mít ani dohranou hru, komiks na ni nijak nenavazuje, takže se nemusíte bát spoilerů nebo snad, že něco nepochopíte.

het2
het2
05.03.2021 5 z 5

Myšlenka Trauma týmu mi učarovala už před víc jak dvaceti lety, kdy jsme hráli pen and paper RPG Cyberpunk 2020. Byli jsme tehdy banda rozmanitých postav, ale jedno jsme měli společný, každej z nás chtěl mít pojistku u TT:)
A tenhle comics se fakt povedl. Je to pecka nabitá suprovou akcí, která má navíc i překvapivě dobrý (byť jednoduchý) příběh plný morálních dilemat. Nadiu prostě musíte mít rádi. A ten konec je božskej. 4,5*

trudoš
trudoš
05.03.2021 5 z 5

„J-jakej je to pocit?“
„Takovej… platinovej.“
Atmosférická jednohubka, která si nehraje na hlubokomyslný přesah, třebaže v sobě ukrývá mnoho pravdy o lidských hodnotách. Od začátku jsem se toho bál, protože komiksy na podporu prodeje videoher u mne prakticky vždy skončily neúspěchem. Tady se sice také nikdo neobtěžuje s tím, že by vás byť třeba jen větičkou zasvětil do historie kulis, ovšem ono to vůbec není třeba, jelikož souvislosti vám dojdou samy. Zároveň se přiznám, že mi naprosto učaroval motiv těžce ozbrojeného zdravotnického týmu, který je pro své klienty schopný podstoupit jakoukoliv oběť. Stačí nabité konto a pak už jde jen o to, jak moc „platinovej“ jste. Zápletka má jinak hodně blízko k filmu Zátah (nebo pro ty mainstreamovější Dredd) a ta dějová nekomplikovanost zaručuje, že čtenáře ani jedna stránka nenudí. Cullen Bunn se vážně vyznamenal.
Takže ano, v hodnocení mírně nadsazuji, ale Trauma Team mi udělal takovou radost, že k němu prostě nedokážu přistoupit výrazně kriticky.

DennisMoore
DennisMoore
01.03.2021 5 z 5

Jsem strašně moc spokojený. Svět Cyberpunku 2077 má obrovský potenciál a tahle povídka z něj ukazuje jen trošku, ale jak! Cullen Bunn (autor mého milovaného Pochmurného kraje) přišel s příběhem kalibru těch nejlepších povídek ze Sin City, je to drsná, krvavá a tak nějak bezútěšná akční záležitost, na poměrně malém prostoru se v ní protíná několik časových rovin, řeší se složitá morální dilemata i tak prosté věci jako záchrana holého života... A v krásné kresbě. Doporučuji i těm, kteří hru nehráli.

KubaHanzelin
KubaHanzelin
24.02.2021 2 z 5

Rychlá jednohubka, která neurazí, ale ani nijak extra neoslní aneb další z marketingových komiksů..

Štítky knihy

kyberpunk podle videohry, podle PC hry

Autorovy další knížky

Cullen Bunn
americká, 1971
2018  85%Hejna běsů
2019  83%Darth Maul - Syn Dathomiru
2021  76%Cyberpunk 2077: Trauma Team
2017  71%Valkyrie
2021  76%Odkaz rodu Blacků

Kniha Cyberpunk 2077: Trauma Team je v

Přečtených77x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce31x
Chystám se číst10x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x