Nenávratno

Nenávratno https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470785/bmid_nenavratno-dLp-470785.jpg 4 32 7

Pochmurný kraj série

< 8. díl

Poslední svazek hororového fantasy příběhu proti sobě staví v rozhodujícím střetu dvě mocné čarodějky! Ve finální kapitole příběhu se do Harrow County vrací obávaná stará známá, ovšem tentokrát je mocnější než kdykoliv předtím a má v úmyslu zničit Emu a zmocnit se její síly. Kniha obsahuje sešity č. 29–32 jižanské gotické pohádky Pochmurný kraj od scenáristy série The Sixth Gun Cullena Bunna s překrásnou a strašidelnou kresbou výtvarníka Tylera Crooka.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Done Come Back


více info...

Přidat komentář

666Jitka
18.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Finální a neodvratný souboj dobra a zla v podobě Emy a Hester je na spadnutí, průvodní události se vyhrocují a dochází k tvrdým střetům nadpřirozených bytostí, které Hester s jasnou převahou kosí jako jarní trávu. Na scéně se opět objevuje Malachiáš a Berenika, kteří jsou Emě stálou oporou. V konečném souboji však musí stanout Ema Hester tváří v tvář sama a tvrdě bojovat nejenom za sebe, ale také za všechny své podivné přátele a celé Harrow County, které by zcela jistě i se svými obyvateli lehlo popelem v případě, že by se Hester zmocnila Eminy síly. Poslední kniha o souboji dvou mocných čarodějnic je velice napínavá a končí pro mě překvapivě, avšak logicky. Opět jsem si užila historky na konci knihy. Je mi líto, že série Cullena Bunna a Tylera Crooka končí - Pochmurný kraj mi bude chybět :-(

Denny456
13.06.2023 5 z 5

Poslední dva díly Pochmurného kraje jsem přečetl najednou. Bylo to výborné vyvrcholení patrně nejlepší série co aktuálně Comics Centrum má. Byla to super drsná jízda, kde se umíralo ve velkém a probíhaly vizuální orgie v kresbě. Stojí to za to, ale musí se to číst celé. Vřele doporučuji.


jarynek
26.01.2022 4 z 5

Série mě hodně bavila, užíval jsem si příběh i kresbu, spousty originálních běsů, zajímavých a dostatečně odporných záporáků, hlavní hrdinky, které jsem opravdu fandil, emocí jednotlivých postav. Určitě se k tomu někdy rád vrátím, a jelikož již nebudu tak dychtivý po ději, budu mít více času se kochat jednotlivými obrázky. Pokud jde o tento závěrečný díl, tak finální vyústění mne nějak nepřesvědčilo a k celkovému vyznění série se tak nějak nehodilo, a to přestože mne nenapadá, jak jinak bych to sám ukončil:). Za celou sérii tedy 5 *, ale za poslední díl jen 4. Těším se na případně vydané spin-offy.

Norri
22.12.2021 4 z 5

Tak mám za sebou vyvrcholení této úžasné série a mám z něj rozporuplné pocity. Předehra velkého finále v sedmém díle byla patřičně krvavá, tak jak to každý očekával. V posledním díle jsem předpokládal epickou krvavou lázeň, ale určitě jsem nečekal ukecaný konec plný vypravěčova vysvětlování. Ve všech předchozích dílech byl děj poměrně jasný a srozumitelný. Zde však nastala situace, kdy jsem nevěděl, co se vlastně děje. A mám trošku obavu, že v té chvíli si tím nebyli úplně jistí ani sami autoři. Jako by měli vymyšlený konec, ale nevěděli, jak se k tomu konci elegantně dostat. Naštěstí tento rozpačitý konec nijak nezmenšuje mé nadšení z celé série.

FireOfFilth
10.10.2021 5 z 5

Tak tu máme závěr této skvělé série. Jak dopadne boj zlé Hester a "hodné" Emi? Tuto otázku už jsi každý čtenář položil na konci předešlé knihy.
Zde to začne být opravdu zlé, ale Ema bude bojovat ze všech sil.
Grafické tvárnění opravdu na 1* tak jako ve všech dílech.
Velmi důstojné, nijak nenatahované ukončení tohoto příběhu.
Na konci máme i tři skvělé příběhy, které opravdu nejsou pozitivní.
Hodnotím 95%.

Terva
14.09.2021 5 z 5

„Odpuštěno?
Vždyť jsem jednoho z nás zabila.
Učinila ze sebe před smrtelníky boha.
A stvořila život k obrazu svému.“


Kniha obsahuje sešity #29 - # 32 jižanské gotické pohádky.

Situace kolem Emmetta mě skoro rozbrečela. Tvůrci se rozhodli, že poslední díl této pohádky pojmou velkoryse. Ba skoro až negoticky. Tak že kůže Emmetta už má své „odpracováno“. Nádherná je kresba (Tyler Crook) dvojstrany v sešitě #30. Jmenuje se „velký oheň na vrcholu kopce“. Jen jsem se tak zasnil, jaký by to byl krásný obraz na mé stěně. Obsahově je to opět plné krve. A finální souboj? No, radost pohledět. A na druhou stranu mě tu trošku zklamala Priscila. „Má bojení“.

Malá ochutnávka:
Poradní sídlo se zjevovalo jednou za dekádu, kvůli shromážděním...případně v dobách výjimečně dobrých či nepokojných. Avšak opravdu mocná bytost dokázala do sídla svolat rodinu, kdykoliv se jí zachtělo. Hesteřino první setkání s rodinou se odehrálo právě v něm. A proto jej symbolicky přivolala, aby se v něm dnes setkala s rodinou. Avšak tentokrát naposledy.

Tak a už jsme na konci. Byl o to temné, ale příjemné čtení, i když někdy kolem třetího dílu jsem to chtěl vzdát. Neudělal jsem tak a jsem tomu rád. Tohle dílo jsem si užíval a přečtu jej určitě víckrát. Vybral jsem několik citátů a vložil je scénáristovi (Cullen Bunn) na jeho profil. Při čtení tohoto svazku jsem poslouchal gotickou skupinu Devilment a jejich studiová alba The Great and Secret Show (2014) a The Mephisto Waltzes (2016)

Citát: Neradujte se... … já se vrátím...

DennisMoore
09.09.2021 5 z 5

Když Nenávratno, tak Nenávratno. Příběh končí, a jakkoliv mě to může mrzet, protože to byl skvělý příběh, jsem rád, že končí právě takhle. Navíc když i díky doslovu Cullena Bunna (a slibům Comics Centra) vím, že se loučíme "jen" s Emou, ale ne s celým Pochmurným krajem. Což je víc fajn. Nebude mi ani vadit si na návrat do Pochmurného kraje počkat, protože do té doby se můžu vracet k těmhle osmi úžasným knihám, objevovat nové a nové detaily ve scénáři i v Crookově kresbě a nechávat to v sobě rezonovat tak, jak to zarezonovalo napoprvé.