Darth Maul - Syn Dathomiru

Darth Maul - Syn Dathomiru https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406248/bmid_star-wars-darth-maul-syn-dathomiru-170-406248.jpg 4 63 13

Darth Maul, nadaný učedník sithského lorda Sidiouse, odhodlaně kráčí po cestě temné strany Síly. Je tajnou zbraní svého mistra, jenž splétá složitou síť intrik s cílem oslabit řád Jedi a vyčkává na příležitost zasadit rozhodující úder. Maulovi však dochází trpělivost, a tak se vydá po stopách zajaté padawanky, aby konečně změřil síly s nenáviděným nepřítelem… V osudu Dartha Maula je však kromě střetnutí s Jedii vepsáno i nevyhnutelné zúčtování s mistrem a je jen otázkou času, kdy k němu dojde…... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars: Darth Maul , 2017


více info...

Přidat komentář

Norri
24.01.2024 4 z 5

Škoda, že si celá kniha neudržela kvalitu prvního příběhu. Když jsem začal číst první příběh, nazvaný prostě Darth Maul, tak bylo od první stránky zřejmé, že ta kresba je něco extra. Ta se opravdu povedla a bavila mě. Včetně panelování. Zpočátku mě ale nepřesvědčil příběh. Je to nekončící monolog Darth Maula ceděný skrze zaťaté zuby. Jako správný Sith neustále přetéká hněvem, ale je také plný nedočkavosti a potřeby dokázat si své kvality a svou nadřazenost. Je odhodlaný konečně zabít svého prvního Jedie. I přes zákaz svého mistra. Scénář mě ale dostal ve chvíli, když se Maul poprvé střetl se svou plánovanou obětí, krásnou Jedijskou padawankou. Od toho okamžiku dostalo vyprávění ten správný náboj.

S druhým příběhem Syn Dathomiru je to horší. Kresba sice není tak skvělá, jako v prvním příběhu, ale pořád je pěkná. Tady je problémem příběh samotný, který nemá čím zaujmout. Ukážou se tam všichni dosavadní Sithové, ukážou se Mandaloriani, pořád se bojuje, ale nic víc nedostanete. Pěkně nakreslená nuda. Celkové hodnocení zachraňuje první příběh.

Ristridin
18.06.2023 5 z 5

První část je zajímavým doplněním k Maulovi a kresby jsou boží.
Ta druhá vyplňuje prostor mezi koncem páté a začátkem sedmé řady CW a uvádí příběh, který se měl v seriálu původně ukázat. Akce střídá akci, ukáže se mama Talzin a vše má hodně rychlý tah na branku jako celý seriál Klonových válek. A já jsem spokojen, ikdyž to vlastně bylo dost krátké.


Hor89
18.01.2023 4 z 5

Komiks obsahuje dva samostatné příběhy v hlavní roli s Darth Maulem - který se z nepříliš zajimavé postavy (ve Skryté hrozbě) vypracoval na jednoho z nejlepších záporáků ve Star Wars. Kresba a barvy jsou v obou příbězích velice dobré, příběh úvodního komiksu líčí jedny z prvních misí Sithského učedníka. Druhý příběh doplňuje poslední řady seriálu Clone Wars, a zasloužil by si časem zfilmování - třeba jako spin off Clone Wars/Tales of the Jedi.

ArkAngel
23.03.2022 4 z 5

Dva příběhy z pohledu Star Wars "Sisyfa" nás přivádí do období před první epizodu a následně do klonových válek, kdy se jedná o adaptaci nerealizovaného scénáře pro seriál. Maul coby učedník nám předvádí svět podsvětí, kdy se na scéně objevují i velcí lovci jako Cad Bane a Aurra Sing a rohatý bojovník má možnost zabít svého prvního Jedie. Rathtaři jsou navíc skvělým pojítkem s Epizodou VII, takže je universum více konsistentní. Druhý příběh má horší kresbu, ale nabízí epický boj mezi několika padouchy. Ano, svým způsobem je to strašně přeplácané a v seriálu by to možná vypadalo i lépe, ale k člověku se příběh dostal alespoň takhle a nebyl zcela škrtnutý jako jiné dějové linky.

wullcann38
17.07.2021 5 z 5

Oba příběhy naprosto boží, Fighty taky super, kresba taky super, všechno super.
Za mě:95%

Zak66
09.07.2021 5 z 5

Docela pěkný komiks. První příběh mi sice přišel o něco slabší než ten druhý, i když měl pár pasáží, které byly fajn. Ale ten druhý byl opravdu parádní. Super akce, souboje se světelnými meči a epický finální boj. Skvělé prokreslení postavy Darta Maula.

StarPopcorn
02.06.2020 5 z 5

Celkem příjemnej komiks

farys_books
22.04.2020 5 z 5

Tohle byla moje první zkušenost s komiksy (když nepočítám Čtyřlístek, který jsem jako malá dost žrala). No a myslím si, že můžu říct: Za mě dobrý. Jsem ráda, že jsem si jako svou prvotinu vybrala právě Syna Dathomiru, protože jsem si jednak chtěla rozšířit obzory a druhak - ta kniha má opravdu moc moc krásné kresby. Čtení mi trvalo déle než jsem čekala právě kvůli nim, často jsem po otočení stránky jen koukala na to umělecké dílo a zkoumala každý detail.
Abych tady ale jen nemluvila o grafickém provedení, tak i něco málo k příběhu. Kniha je rozdělena na dvě části, jedna se odehrává ještě před Epizodou 1, druhá se odehrává za Klonových válek. Oba příběhy pro mě byly poutavé, zvláště pak ten druhý, který úzce souvisí s dějem poslední série seriálu The Clone wars.
Celkově mám tedy z knihy velmi kladný pocit a rozhodně se k ní minimálně jednou vrátím, abych se znova mohla pokochat těmi krásnými kresbami.

venomslav
05.02.2020 4 z 5

Skvělé příběhy, hlavně ten z mládí Maula.

Palorizek85
30.08.2019 4 z 5

Špatné to nebylo, ale v porovnání s klasickými Omnibusy je to celkem krátké.

martinstefko
24.04.2019 3 z 5

Komiksová sbírka "Star Wars - Darth Maul: Darth Maul / Syn Dathomiru" neobsahuje vyloženě skvělé příběhy, jedná se ale pořád o "Star Wars". Kdo má tenhle vesmír rád, ten si dvě delší povídky v knize obsažené celkem užije. Není to nic světoborného, nic to nemění, ale je to akční, je to zaměřené na jednu konkrétní postavu a ta je nám představena způsobem, který celkem funguje. Darth Maul se ukázal být jednou z nejzajímavějších postav temné strany, jaké byly a jsou součástí světa "Star Wars". Je to trochu paradoxní, když si vezmete, že to je postava, která vypadala na jedno použití ve "Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba". Nemluvě o tom, že to je jedna z těch postav, které přežijí svou celkem jasnou smrt, což není něco, co mám dvakrát rád. Kniha "Star Wars - Darth Maul: Darth Maul / Syn Dathomiru" alespoň ukazuje, že i ty následné příběhy mají nějaký smysl. Alespoň pobaví, když nic jiného.

DennisMoore
19.04.2019 5 z 5

Pěkné, pěkné, Maul má jako postava určitě pořád velký potenciál a líbí se mi, jak od něj nikdo vlastně nečeká, že by prováděl nějaké extra pěkné věci, tvůrci to vědí a tak se se čtenářem moc nepářou. Musím říct, že se mi více líbil první ze dvou příběhů, ve kterém byl Maul ještě Sidiousovou loutkou a sváděl docela složitý vnitřní boj. Navíc měl štěstí i na spolu- i protihráče - poměrně velkou roli dostal například Cad Bane, jedna z mých nejoblíbenějších vedlejších Star Wars postav, což bylo fajn. A souboj s padawankou? Strhující. Nic z druhého příběhu se mu nevyrovnalo, ale to neznamená, že by byl o moc horší.

KubaHanzelin
08.04.2019 5 z 5

Jo tohle mě bavilo, Darth Maul je správný Sith, co se jen tak nevzdává, ztělesnení Temné Strany Síly!
Jen ať to Egmont sype, těším se na další soubory komiksů:)

Štítky knihy

Star Wars

Autoři knihy

Cullen Bunn
americká, 1971
Jeremy Barlow
americká

Kniha Darth Maul - Syn Dathomiru je v

Právě čtených1x
Přečtených76x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce41x
Chystám se číst20x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x