Perunova krev II.

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Druhá část nového dvoudílného románu Františka Kotlety, v němž nechybí typické ingredience pro nejkontroverznějšího autora současné tuzemské fantastiky: brutalita, sex a nadsázka. Ve světě dávných bohů to vře. Objevil se totiž ztracený mocný artefakt a ta, která jej získala, má s ním velké plány. Ne, takové, jako by měla matka Tereza, spíš Amin, řezník z Ugandy. Je tady ale jeden muž. Voják, zrazený a zabitý, přesto kupodivu stále živý a plný touhy si to vyřídit s každým bohem, který se mu postaví do cesty. Nejdřív ale musí zjistit, proč přežil místo toho, aby hnil na břehu řeky okusován potkany. A pak? Pak už jen musí najít nejvyššího z bohů, který se, podle zlovolné šeptandy, dal na křesťanství. Bez jeho pomoci totiž novou vládkyni bohů nikdy neporazí. A Ježíšek se bude zlobit. František Kotleta dokončuje svou divokou jízdu slovanským panteonem za řevu pistolí, vytí vlkodlaků a svištění chladných zbraní. První vydání....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204194/big_perunova-krev-ii-jQN-204194.png 4.4708
Nahrávám...

Komentáře (97)

Kniha Perunova krev II.

Haloon
17. března

Tedy to bych ani nečekal, že ve mně Kotleta skrz vztah probudí nějaké emoce, stalo se a o to hodnotím lépe. Jinak je to stále jízda za zvuku střelby, s krvavou stopou táhnoucí se od expozice až do katarze, plná vtipů blbých i dobrých, ale na rozdíl od prvního dílu už vím, co si o tom myslet..., docela se mi to líbilo. O poznání větší hloubku postav, možná nějaký ten přesah a bylo by to fakt super.

renefer
14. března

To ne, taková romanťárna, to ani Kotlety není hodno. Souhlasím s hodnocením uživatele Bediczek, že čtení této knihy je jako hraní počítačové hry. S každou postavou máte nějakou interakci (buď boj nebo sex), máte neomezený počet životů, takže když Vás sejmou, objevíte se za chvilku o kousek dál a taky máte k dispozici pár přicmrndávačů, jen tak na okraji příběhu.

NemmamSlov
05. března

"Žádná vize budoucnosti není definitivní. Vždycky se můžeš rozhodnout jinak, vždy můžeš přestřihnout předivo osudu, nebo se naopak rozhodnout osud přechytračit a vydat se úplně jinou cestou."

Kotleta a jeho hrdina pokračujú v boji proti slovanským bohom. Hrdina prežíva zradu z prvej časti a je odhodlaný pomstiť sa. Nechýba krv, sex a humor, ako je to už známe u každej Kotletovej knihy, za čo som vďačný, pretože keď si chce človek prečítať niečo ľahšie a zábavnè, Kyša je správna voľba.

Terror
25. února

Tak jo. Mám to za sebou a nějaký čas si od dalšího fláku masa dám pauzu. V druhé části románu ještě více ubylo příběhu a celá kniha je jen sled zbytečného a prvoplánového násilí a pornoscén pro puberťáky. Hlavní hrdina umírá, znovu ožívá, motá se v kruhu nesmyslů, rochní se v krvi a souloží se vším, co má díru a dýchá. I brak se dá napsat tak, že jste napnuti, jak to celé dopadne. Tady jsem jen čekal, až to martyrium skončí.

olga8832
17. února

Jako velká paráda :-)

PanDanHK
08. února

Výborné zakončení série.

l.e.d
30.12.2022

Kotleta je Kotleta... mimozemšťani kaput, upíři kaput, slovanští bohové zdar! Akce, vtipy, humor přesně jak se nám líbí.

Bediczek
14.11.2022

Dlouho jsem přemýšlel, k čemu tento styl vyprávění přirovnat a myslím že jsem na to přišel. Je to jako hrát first person shooter hru. Nedávno jsem viděl na youtube Kotletův rozhovor v nějakém podcastu a tvrdil zde, že jeho postavy mají svou hloubku a rozhodují o tom, kam se bude příběh ubírat. Například v tomto příběhu jsou (téměř) všechny ženy jako NPC, se kterými se hlavní hrdina vyspí. Zatímco muži jsou NPC, kteří jsou buďto soupeři (budoucí mrtvoly), nebo mu poradí. Hlavní hrdina je pak jen schránka pro čtenáře, do které se může vžít. Kdybych ho měl popsat třemi slovy, tak nevím vůbec jak.
Nevím přesně v čem konkrétně mám hledat tu hloubku postav.