Mechanický princ

Mechanický princ https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395970/bmid_mechanicky-princ-l0e-395970.jpg 5 1209 149

Pekelné stroje série

< 2. díl >

V magickém viktoriánském Londýně našla Tessa Greyová útočiště u Lovců stínů, její bezpečí má ale krátké trvání. S pomocí přitažlivého samotáře Willa a oddaného Jema totiž zjišťuje, že Magistrova válka proti Lovcům stínů má velmi osobní důvod. Viní je z dávné tragédie, která mu zničila život. Jestliže chtějí odhalit tajemství minulosti, musí se vypravit do mlžného Yorkshiru, špinavých londýnských uliček i na ples plný nepřátel, kde se Tessa dozví děsivou pravdu o svém původu. Ukáže se také, že někdo ze samého středu Společenství je zrádce…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)
Originální název:

Clockwork prince , 2011


více info...

Durancie
Durancie
07.03.2024 5 z 5

Institut, a speciálně Charlotte, dostanou od Rady pověření, aby do 14 dnů našli uprchlého padoucha Mortmaina. Pokud se jim to nepovede, Institut nadále povede rodina Lightwoodových.
Charlotte a její suita se pouští do pátrání, které zahrnuje mnohá úskalí. Tessa se mezitím zmítá v emocích milostného trojúhelníku a nadále pátrá po tom, co je vlastně zač.
Vesele se párují i ostatní postavy, napětí narůstá, do toho najednou zásnuby a nějaký ten překvapivý návštěvník.
Druhý díl trilogie o pekelných strojích je odpočinkovější, ale dává vědět, že se blíží grand finále.
Tessa je moje zatím nejoblíbenější hrdinka Cassandřina světa. Jem je úžasný přítel i člověk, a Magnus i zde má nejvíc vtipu a charisma. A navíc jsem zde pochopila, proč jsou Lightwoodovi celá staletí vnímáni jako děsná rodina a proč se Magnus v kanonické sérii tak podivoval Alekově jemnosti.
Jdu na další díl.

BiiZet
BiiZet
01.03.2024 5 z 5

Super, ani druhý díl série absolutně nezklamal. Čtivé, překvapivé, poutavé a zajímavé čtení. Doporučuji!


patricia8137
patricia8137
22.12.2023 5 z 5

Kniha MECHANICKÝ PRINC je druhým dielom fantasy série Pekelné stroje. V tomto dieli sa autorka zameriava hlavne na vzťahy hlavných hrdinov. Podarilo sa jej naozaj precízne vykresliť charaktery postáv a ich prežívanie. Páčilo sa mi, že nám autorka prezradila Willovo tajomstvo a dôvody, prečo sa v prvom diely správal tak nrcitlivo a držal si od každého odstup - okrem jeho parabataia Jema. Na niektoré otázky som dostala odpovede, ale znovu mám plnú hlavu ďalších otázok, už sa neviem dočkať posledného dielu. Vďaka autorke som 2 dni bola totálne ponorená do príbehu, hltala som stránku za stránkou, ocitla som sa v magickom viktoriánskom Londýne a spolu s Tessou prežívala dilemu ľúbostného trojuholníku a ešte veľa ďalšieho.... ale to si prečítajte sami.

Skaadi
Skaadi
14.12.2023 1 z 5

Za mě tedy zatím docela zklamání. Nástroje smrti jsem dala skoro jedním dechem, ale Pekelné stroje mi připadají hrozně roztahané a takové mdlé, v podstatě o ničem.
Navíc jsem vždycky nesnášela a vždy nesnášet budu, když hlavní hrdinka vlaje mezi 2 mužskýma, v čemž se autorka evidentně vyžívá. Raději si jdu znovu přečíst Rudé svitky magie.

Kate3003
Kate3003
05.10.2023 3 z 5

Druhý díl je trošku slabší než první, chybí mi v něm trochu více akce, ale jinak se mi kniha líbila. Příběh se tentokrát hodně točí kolem Willa a jeho cestou za změnou, ale samozřejmě nechybí ani pokus o odhalení Magistrova plánu s Tessou, která se snaží odhalit to kým vlastně je a kam patří. Po tom co jsem zjistil proč se Will choval tak jak se choval mi ho najednou bylo opravdu líto.

Carol1122
Carol1122
25.06.2023 4 z 5

Z první knížky nadšení, u druhé to už trochu opadlo. Samozřejmě mě překvapily postavy, pár zvratu a dobrodružství, ale hlavně konec! Zkusím tomu dát šanci a doufám, že třetí díl nezklame:)

MAU256
MAU256
06.05.2023 4 z 5

Krásné pokračování příběhu. Pár zvratů, pár nových tváří, zrada, smrt, láska Tess, která je silná pro Willa i Jema. Jsem zvědavá jak vše nakonec dopadne. Proto jdu rychle sáhnout po dalším díle. Snad bude stejně čtivý.

Hania932
Hania932
28.04.2023 4 z 5

Na pokračování série jsem se moc těšila a další díl jsem si opět užila. Příběh hezky plyně pokračuje a postupně se rozplétají vztahy a celková zápletka. Poznáváme zase o něco víc postavy a navíc se tam objevujou i nové. Líbí se mi ten milostný trojuhelník, který v knize je a pokaždé když jsem se začetla do milostné části, jsem čekala co se bude díl.
Opravdu skvělá zápletka, poutavý a velmi čtivý příběh. Drama a akce v knize nechybí. Jsem zvědavá, jak celá tato série skončí.

Leník95
Leník95
20.04.2023 5 z 5

Tento díl mě bavil více než ten první. Ale abych řekla pravdu, spíš mě oslovil vývoj vztahů mezi hlavními postavami, než celková zápletka. Příběh není nijak složitý, všechno to plynuje navazuje a dává smysl. Ale pokaždé, když jsem se začetla do romantické části, tak jsem zatajovala dech a čekala jsem, jak se to celé bude dál vyvíjet. Třetí díl nebude dlouho čekat na přečtení. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne.

Anadol
Anadol
30.01.2023 4 z 5

není špatná

Nikkiproch
Nikkiproch
16.01.2023 5 z 5

Když fantasy young adult není jen pro dospívající! Druhý díl považuji za ještě lepší než první a pokračuji rovnou ke třetímu!

Ewiczka_areebah
Ewiczka_areebah
09.01.2023 4 z 5

První díl byl pro mě zklamáním a vůbec se nečetl tak dobře jako jiné knížky této autorky. Nevím jestli je to tím, že jsem si zvykla že tato kniha je kopií jiné série nebo jestli se autorce opravdu jen povedlo dát postavám trochu více prostoru aby žily vlastním životem ale druhý díl se mi líbil. Více akce, vtipu i příběhu samotného.

zuzule787
zuzule787
27.10.2022 3 z 5

Mechanický princ se točil hlavně okolo milostného trojúhelníku a snaze najít Magistera. Četlo se to samo a potěšil mě vývoj vedlejších postav, kterým se tu dalo trochu víc prostoru. Jsem opravdu zvědavá jak to celé dopadne, ale jelikož jsem četla Nástroje smrti, tak tuším, že můj oblíbenější z dvojice Will/Jem štěstí nedojde.. A ještě jedno velké plus tato kniha měla - Magnuse - je skvělý:-)

andreamrs
andreamrs
12.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Ačkoliv první díl nastavil laťku hodně vysoko, druhý se mu kvalitou vyrovnal. Na knížkách Cassandry Clare mám kromě čtivosti a připravovaného děje a postav ráda i to, že je můžu s klidným svědomím “bingeovat”, když jich má tolik.
Líbí se mi, jak v první knize popsala nové prostředí, problém, postavy. Druhý díl byl poněkud klidnější, hodně prostoru dostaly vedlejší postavy a taky romantická linka. A už se nemůžu dočkat finále! No a taky mi hodně vyhovovalo to, že se v druhé části moc neobjevili ti roboti, ne že bych kvůli tomu knihy nečetla nebo se mi nelíbily, ale jsem ráda, že nedostali tolik prostoru jako v první knize. Co mě ale úplně dostalo, bylo Willovo tajemství!

_Brunetka_
_Brunetka_
16.07.2022 5 z 5

Tahle série je zkrátka úžasná a navíc je každým dílem lepší, což prostě chcete číst. Musíte si zvyknout na autorčin charakteristický styl psaní sice, ale já už ho miluju jako všechno ostatní na téhle sérii. Svět je originální, propracovaný a zkrátka fantastický! Každá drobnost tu má význam a své místo. Milostný trojúhelník mi naprosto láme srdce, miluju scény s Jemem i Willem a stále si mezi nimi nedokážu vybrat! Za postavy v tomhle příběhu budete zkrátka dýchat a nezapomenete ani na to je zbožňovat. Líbí se mi ta rozmanitost jejich charakterů. Opět je tu spousta zvratů, odhalení z minulosti a překvapivých informací. Nejsou tu žádná hluchá místa, naopak při čtení se zároveň pobavíte a i si pobrečíte. Plusové body dávám i za postavu Magnuse Banea, který je hrozně těžko popsatelný. Kniha je protkaná spoustou skvělých myšlenek, což oceňuju. A jen tak mezi námi, já jsem brečela už pomalu u prologu a jinak jsem probrečela asi posledních 80 stran knížky, protože tohle se za mě nedalo!! Autorka si vytvořila dost slušnou půdu pro bezpochyby úžasné finále v podobě Mechanické princezny. Doporučuju všema deseti.

renefer
renefer
15.06.2022 4 z 5

Překvapivě lepší než díl první. Hezky se nám to zamotává jak u Lovců stínů tak u Tessy. Opět se mi potvrzuje, že young adult fantazy není jenom pro puberťáky, ale dobře funguje i jako pohádka pro dospělé :)

Laf
Laf
12.06.2022 4 z 5

Skvělé pokračování. Čte se to skoro samo. Trochu jsem čekala, že se příběh začne rozmotávat, ale spíše mám víc otázek. Snad se dočkám rozuzlení v dalším díle. Zatím se mi příběh líbí. Za přečtení to opravdu stojí :)

ZekeBezKočky
ZekeBezKočky
14.04.2022

Před napsáním komentáře jsem si knihu musela trochu nechat uležet v hlavě, leč ani těch pár dní můj názor nezměnilo.
Mám Cassiin svět stínů vážně ráda a ještě k tomu zasazení do viktoriánského Londýna spolu se stroji, které tomu dodávají steampunkový nádech se mi prostě líbí. Jenomže i tak si nemůžu pomoct a připadá mi, že tenhle díl je prostě navíc, protože se tu neděje prakticky nic jiného, než brečení nad tím či oním a se záhadou okolo Mortmaina se tu víceméně bloudí v kruzích.
Milostnou linku bych normálně dokázala vystát, ale tady jsem měla chuť mlátit hlavou o stěnu. Will je neuvěřitelně otravně afektovaný a ufňukaný, jeho problém je spíš v tom, že si hraje na mučedníka a líže si rány, místo toho, aby se nad zcela jasnou věcí zamyslel (vzhledem k tomu, že to podle všeho má být inteligentní a logicky uvažující chlapec, bych to rozhodně očekávala). Zlom v jeho chování, kdy se konečně rozhodne dělat bezhlavé kraviny ještě ke všemu kvůli nepochopitelné lásce nebeské, ho v mých očích milujících silné charaktery poslal totálně ke dnu. Bohužel tohle je asi prototyp male leadera v Cassiiných knihách, protože Will a Jace jsou v tomhle prakticky jako přes kopírák. Akorát v Nástrojích smrti bylo výrazně větší množství postav, kterým se příběh věnoval, takže se to naředilo. Tady tomu tak bohužel není.
Celou sérii si ale pro mě ukradl Jem a bylo mi až smutno, jak se k němu všichni chovají jako k umírajícímu invalidovi, přestože z jeho úhlu pohledu (kterých tam oproti pateticky štkajícímu Willovi bylo naznačeno opravdu velmi málo, až je člověk celkem snadno přešel) bylo naprosto jasné, že by si přál, aby se k němu taky někdo choval aspoň na chvíli jako k obyčejnému člověku. Na rozdíl od Willa všechny svoje problémy (které se mi tentokrát vážně zdály opodstatněné) ale snášel výrazně lépe. Nebo to je možná jen tím, že jsme se na jeho názor podívali zhruba dvakrát za celou knihu. Uznávám, že kdyby Cassie chtěla dělat větší dramata, jsem si jistá, že tady polovina lidí, co teď brečí nad Willem, nevěděla, jestli dřív brečet nad Willem, nebo nad Jemem. Uznávám, že tohle ona umí. Ale jsem ráda, že to neudělala, protože by mi tím moji milovanou postavu zkazila a to bych jí už neodpustila do konce svého života. :D
Na konci nebyla jistá, jestli přetáhnout po hlavě autorku, Tessu, nebo rovnou obě, abych něčeho nelitovala, ale nakonec jsem se spokojila jenom se skřípáním zubů. Celý milostný trojúhelník se momentálně neubírá zrovna hezkým směrem, takže mám strach z toho, že další díl se ponese na vlnách dalšího mohutného breku, že dva, co chtěli být spolu spolu být nemůžou, protože jsou přece hrozně hodní a nechtějí kazit štěstí tomu třetímu, který... ne, pardon, jestli to dopíšu, budu muset jít zase mlátit hlavou o stěnu.
Rozhodla jsem se, že nebudu hodnotit, ale protože mám svět stínů s viktoriánským nádechem ráda a vystupuje tu James Carstairs, tak se stejně do dalšího dílu pustím a budu doufat, že ubude fňukání a přibude akce.

roso.mak
roso.mak
02.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Ach jo. celou knihu jsem čekala, že Tessa konečně začne používat tu svoji úžasnou schopnost, a kde nic tu nic. Jediné, na co se zmůže, je proměna v upírku, aby mohla proniknout na ples.

Já být v její kůži, tak začnu sbírat osobní předměty od kdekoho. Minimálně už jenom proto, abych se do boje mohla proměnit v někoho většího silnějšího a s lepšími bojovými zkušenosti, než je 16 letá holka, rozpačitá, když na sobě nemá korzet.

Ahmose
Ahmose
27.03.2022 2 z 5

Po Mechanickom anjelovi, ktorý sa mi páčil, som si myslel, že jeho pokračovaním nemôžem šliapnuť vedľa. Viac som sa mýliť nemohol. Celú dobu som mal pocit, že autorka tento diel napísala iba preto, lebo sa rozhodla, že chce aby táto séria bola trilógiou, pretože duológie predsa nie sú v móde. Dej sa od konca prvého dielu neposunul nikam. O svete sme nedozvedeli nič nové. O pôvode Tessy taktiež nie. Tessa nie len, že ostala naivná, ale navyše je aj zmätená, pretože sama nevie čo, respektíve koho chce. Pri milostných scénach som nestačil pretáčať oči. Hlavný záporák série nespravil taktiež nič. Nedozvedeli sme sa nič o jeho motívoch ani cieľoch. Akcia, ktorá prvému dielu dominovala je v tomto na nule. To minimum, čo sa v knihe stalo by sa pokojne zmestilo prerozdeliť medzi jednotku a trojku. Samozrejme, je to Cassandra Clare, takže je to napísané dobre, je to plynulé a číta sa to ľahko a rýchlo, ale... tento diel vám fakt nič nedá. Takže pokiaľ ste už prečítali všetko vo svojej knižnici, pozreli všetky seriály na Netflixe a nechcete si nechať vygumovať mozog reality show, ktoré ponúkajú naše TV stanice, tak to je presne ten čas, kedy je lepšie čítať toto ako nič. Žiaľ, ak chcete ako ja, len dočítať sériu, neostáva vám nič iné, len sa touto nudou prehrýzť. Dúfajme, že tretí diel bude lepší.