Pavouk v síti

Pavouk v síti https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347993/bmid_pavouk-v-siti-aeS-347993.jpg 4 149 40

Román o manželství a milencích. Nezkušenou Belu zaujali na dovolené v Řecku starší manželé, kteří svým chováním dávali decentně najevo, že se stále velice milují. Bela u nich hledá radu, jak dosáhnout, aby i ji manžel zahrnoval stejnou pozorností a láskou. Šupiny jí spadnou z očí, když pochopí, že starší žena ji manévruje do náruče svému milenci, kterého se chce zbavit. Nová zkušenost Belu změní natolik, že se pokusí manželství staršího páru rozvrátit.... celý text

Přidat komentář

LenkaMaresova
28.09.2023 1 z 5

(SPOILER) Za mě snad nejslabší knížka MV. Každý spí s každym a to je pointa celé knihy. Nudné a zdlouhavé dialogy jsem přeskakovala.

JancaMia
22.07.2023 3 z 5

Slabší dílko mé oblíbené autorky, mnohdy je smutné jak je mužské a ženské plémě prohnané, cynické, slabošské ...


Zuzanak4
13.06.2023 5 z 5

V něčem je to dost mimo, špatné a nepříjemné. Ale já se u toho prostě tak zvláštně a potutelně bavila, že dávám plný počet. Kniha si na nic nehraje a když si chcete u písmenek odpočinout a třeba klidně čtyři stránky nevnímat, aniž by vám cokoliv uteklo, tak je to pro vás.

LeserDe
25.04.2022 odpad!

K tomuhle už se nechci vracet asi ani v komentářích.

pakoshka
08.04.2022 1 z 5

Tak jako všichni víme, že miluju český autorky, ale Váňová se mou oblíbenkyní asi nestane. Něco tak sexistickýho jsem dlouho nečetla. Neslyšela teda. Celou knihou se line výchova žen a dívek v jakési femme fatales. Protože dokud si neomotáš všechny starý páprdy v okolí, nejsi dostatečně ženská. A co na to, že jim nejsi ani schopna říct, žes přišla na návštěvu za přítelkyní a nechceš s nima sedět a kecat, nene, vždyť by se mohl alfasameček urazit, to si nemůžeš dovolit! Zázračná a veeelmi reálná tříměsíční proměna z uťápnuté introvertky, která se bojí pomalu vyrazit sama na nákup v sebevědomou ženu, která získá neuvěřitelně důležitý povolání, na který si nikdy ani nepomyslela a netroufla - asistenku. A po dalších pár měsících zvládne naráz několik věcí - psát dopis, poslouchat šéfa a zároveň naslouchat, zda už se dovařila voda v konvici. A manželova reakce? "Tohle ty doopravdy dokážeš?" Wow, tleskám. (A směju se tomu jako někdo, kdo takovou asistentku dělal pár let, shit :D)

A ta wtf jména - Bela, Maren, Urban, Lily, četla jsem vůbec českou knihu?

Audiokniha - hroznej ufňukanej, ukňouranej přednes, kdyby to bylo načteno dynamičtějším hlasem, možná by byla o stupínek lepší. Takhle vlastně sama nechápu, že jsem těch 18 hodin zvládla. Bylo to takový moje guilty pleasure, neuvěřitelně mě ta knížka srala, ale nějakým zvráceným způsobem mě přitahovala.

knihovniceS
12.03.2022 4 z 5

Pavouk v síti
Včera jsem dočetla a jsem překvapená, že toto téma psala Magda Váňová. Mám ráda její knihy, píše čtivě a ani tato kniha není výjimka, ale překvapilo mě právě téma.
Příběh je plný intrik, lží a potvor. Jediná žena, která v příběhu vystupuje, není „normální“. Byla jsem zvědavá jak „holky“ dopadnou, ale nic. Ti chlapi jsou snad blbí! Kdyby jeden, ale je jich víc. Přemýšlela jsem, jestli je život opravdu tak neskutečný a mrchám vše vychází??? Nevím, já bych z takového života asi neměla radost.
Četlo se to dobře, občas mi šel mráz po těle. Dávám 4 hvězdy.

marketa7
05.10.2021 3 z 5

Audiokniha.... Děj byl velmi koncentrované klubko podivných vztahů plných intrik, nevěr a přetvářky. Až příliš...

LenaBil
23.08.2021 3 z 5

Tři hvězdičky dávám za čtivost, nebo spíš za dobře namluvenou audioknihu, děj byl absurdní, přitažený za vlasy. Pokud skutečně někde existují ženy, které si můžou samy sebe vážit a potažmo získat uznání od manžela až na základě nevěry s o generaci staršími muži, tak je lituji. Mám ráda české autorky a nevadí mi ani depresivní příběhy ze života, ale tohle bylo tedy vážně moc.

Vesmich
22.07.2021 5 z 5

Toho bych se nenadála, že na takovou knihu narazím, začnu ji číst a dočtu! A to dokonce se zájmem, s takovým zvráceným potěšením z vývoje. Celé se to pohybuje na hranici mezi totální hňupinou a syrovým obrazem možného žití, že z toho mrazí. Postav je tam přesně tolik, aby je člověk udržel v paměti. Žádná není zbytečná a o žádné se toho nikdo nepotřebuje dozvědět víc. Motivy jsou jasné, charaktery také, slečna Marplová by si užila. U dlouhých žvanivých a úplně nesmyslných pasážích a moudrech tu o architektuře, tu o víně, tu o suši či čemsi jinak absurdním jsem váhala, jestli to autorka myslí vážně. Pokaždé jsem ale překonala vrozený odpor k tomuto typu tlachání a dala si to a pokaždé to skončilo tak akorát. Číst tu knížku je jako sledovat hemžení v akváriu a mám za to, že kdybych byla mladá, číst bych to vůbec nemohla, protože bych nevěřila, že takhle lidé žijí. Jenomže žijí a není to ani nijak vzácný druh.

Kerberos
21.02.2021 3 z 5

Tentokrát se mi zdá kniha překombinovaná,příběh je těžko uvěřitelný.Tolik intrik,neupřímnosti,nevěr,vydírání, no asi by jsme to nechtěli prožít.

Aleh
04.12.2020 4 z 5

Cesty života jsou pořádně klikaté a partnerské vztahy jsou pořádná alchymie. Ale tak už to v románech Magdy Váňové (ale i v životě samotném) bývá. Zkušená autorka nabízí svým hrdinům, jak možné konflikty a střety řešit, ale osoby zahleděné jen do sebe nelze změnit jen tak ze dne na den. A tak si hrdinové této knihy ani neuvědomí, že to své životní štěstí možná už našli a ani si toho nestačili všimnout nebo svou šanci promarnili hledíce jen sami na sebe.

jan6775
24.03.2020 2 z 5

doufám že tento příběh je pouhá fikce. Dobré čtivé ale zamotané.

vojteska70
28.11.2019 4 z 5

Bavilo mně to. Sice plná lži, ale dobrá

Liilith
11.05.2019 3 z 5

Kniha se mě líbila i když děj trošku zvláštní ,ale vše je možné...

Val
21.02.2019 4 z 5

Magdu Váňovou mám ráda, ale tohle teda bylo silné kafe. Kniha plná lží, přetvářky a nevěr. Kniha , kde není komu fandit ani koho litovat. Číst tohle od autorky jako první, tak jsem asi po cca padesáti stránkách skončila.
Ale protože vím, že Váňová do příběhu umí zatáhnout, tak jsem vydržela. Doufám, že tohle se děje jen v knihách :-) Každopádně neuvěřitelně čtivé ... a o to tu jde.

zdenaR
11.01.2019 5 z 5

Můžu dodat jediné - moje oblíbená autorka nezklame - má jen jednu vadu: je vysoce návyková :-)))

akdar72
17.07.2018 5 z 5

Velmi čtivá. Přiznejme si, že se v chování a myšlení osob v knize poznáváme.

i.stefany
22.02.2018 5 z 5

Čtení této knihy jsem si užila. Je pravda, že byla celá postavená jen na lžích, přetvářce, intrikách a manipulaci. Propletenec vztahů mi přišel už trochu přes čáru, i to, že žádná z postav neměla čisté úmysly, ale kniha pro mě splnila svůj účel. Bavila mě a o to mi u knih jde především.

orinka3
09.01.2018 1 z 5

Jednu hvězdičku ponechávám za čtivost. Jinak je to rozvláčné, nudné, bez výrazného příběhu. Navíc nechápu, jak může autorka jen tak odbýt tragédii, kdy matka vlastně manipulací s brzdovými hadičkami zaviní smrt vlastního syna? Nevšimla jsem si, že by se tím přechytralá Maren nějak trápila. Knihu kvůli tomu odkládám. Nesmyslům se vyhýbám a kdoví, co by mě čekalo dál.

alnahu
11.12.2017 3 z 5

Ráda čtu romány ze života od této autorky, ale tentokrát dávám pouze za tři hvězdičky. Kniha byla plná manipulací ,intrik a přetvářky.