Osudná léčba

Osudná léčba https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97668/mid_osudna-lecba-bhz-97668.jpg 4 211 28

Angela a David Wilsonovi jsou oba lékaři. Jejich život v Bostonu je plný stresu, neustálých honiček v práci a stísněných poměrů doma. Není divu, že když dostanou nabídku z hezkého novoanglického městečka Bartletu, láká je to z chaosu velkoměsta pryč. Bartletská nemocnice navíc nabízí lepší plat, pěknou přírodu okolo, výhodnou půjčku na koupi domu… je tedy rozhodnuto. Po čase se ale ukáže, že všechno není tak idylické, jak doufali. Davidovi pacienti nevysvětlitelně a zdánlivě bez příčiny umírají, nový systém financování zdravotnictví jde navíc leckdy proti zájmům nemocných, z Angelina šéfa se nakonec vyklube mnohem méně sympatická postava, než to na počátku vypadalo… To ale není nic proti tomu, co začnou tušit později - že v pozadí záhadných úmrtí nemusí stát neznámý virus, ale něčí úmysl. Wilsonovi si s hrůzou uvědomí, že za poklidnou sousedskou atmosférou maloměsta je tiché spiklenectví, ne-li spoluvina. A když se po hlavě vrhnou do vyšetřování případu, zjistí, že mají proti sobě i místní policii. Přesto v pátrání pokračují…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR) , Knižní klub
Originální název:

Fatal Cure , 1993


více info...

Přidat komentář

adelinka
21.04.2024 5 z 5

Čítala som Cooka, keď som bola mladá. Stále aj po rokoch má baví...

Belanna
22.09.2023 5 z 5

Další velmi povedená knížka od pana Cooka.
Nový začátek mladých manželů lékařů a jejich dcery se postupně mění v děs.
Napínavé, čtivé, nemohla jsem se dočkat rozuzlení.
Opět tu narážíme na velmi citlivé téma, úspory a vliv ve zdravotnictví a jeho dopad na pacienty.
Doporučuji k přečtení.


iLuciferie
31.05.2023 1 z 5

Ten začátek mi tedy přišlo, že snad ani nečtu Cooka. Tato knížka je spíš rádoby detektivka, bohužel však jsou děj i zápletka dost předvídatelné. Bavila mě asi jen tak třetí čtvrtina, začátek byl naivní hrůza a konec vlastně taky..

PepkazDepka
03.04.2022 3 z 5

Trošku iný Cook ako ostatné jeho knihy, neviem či mi to vadilo, alebo nie. Každopádne čítal sa dobre.

petulik330
09.11.2021 5 z 5

Tato kniha se podle mého názoru odlišovala od ostatních knih tohoto autora.
Stejně jako ostatní byla mistrně napsaná, obsahovala napětí, které mohl čtenář cítit z každé stránky. Během celé knihy jsem se těšila na konec a to proto, že jsem čekala na celé rozuzlení případů náhlých úmrtí.
Autor opět nutí čtenáře zapřemýšlet nad tématem. Jak jsme zvyklí byl hlavním motivem peníze a moc ve zdravotnictví.

Lily101
23.06.2021 5 z 5

Pan Cook to prostě umí. Tato kniha mi nepřišla na “jedno brdo” jako některé další a přečetla jsem ji celou (skoro 400 stran) za jeden den, což se mi obvykle nestává (+ si tak i šetřím oči, neb cca 400 stran už může být pro oči min. trochu záhul).

Napětí bylo, bát jsem se bála (ale jsem spíš bázlivá) a sice se v knize vyskytlo pár “překlepů”, ale rozhodla jsem se i tak pro plný počet hvězdiček, neb prostě toto bylo skvělé (takže 4,5 /obsahové “překlepy”/zaokrouhluji na 5).

Kontryhelka
01.12.2020 5 z 5

Všechny knihy od pana Cooka jsou čtivé,pěkně napsané a příběh má spád a švih. Přečetla jsem všechny, i když jsou na jedno brdo, ale jsou jako droga. Musela jsem číst další a další a další dokud jsem je všechny nezdolala. Ale nelituji. Bylo to opravdu pěkné čtení. Občas celkem mrazivé a kolikrát jsem si říkala, zda všechno to zlo, mamon a nelidskost a nedůstojnost, těm záškodníkům stojí za to, aby bylo zničeno tolik životů, rodin a dobré pověsti. A svědomí? to zřejmě ti prevíti ani neví, co je. V Cookových knihách je barvitě vše popsáno a bohužel se to děje i v reálném životě a světě. Ne každý ctí lidské hodnoty a bohužel pro spoustu lidí peníze, pohodlný život a kariéra nesmrdí. Bohužel dobří a poctiví lékaři a lidé,kterým lékařská etika něco říká jsou pronásledováni a usiluje se jim o život. Hlavně aby nezhatili plány těm padouchům. Ale milovníkům tohoto žánru není třeba dalších komentářů. Ti sami nejlépe ví, jaká četba je ta pravá.

georginaa
27.09.2020 4 z 5

Změna je život, vybrat si správně je vždy vstup do neznáma. Opustit starý způsob života když se nabízí tak skvělé doporučení na novou práci, nové bydlení, začít jinak a jinde. Vše vypadalo skvěle, dokud se neobjevil velký problém. Záhadné úmrtí pacientů které se stále navyšuje. Je za tím něco víc ?

cukrovka
02.04.2020 5 z 5

Za mě měla knížka trochu pomalý rozjezd, ale v závěru jsem se nemohla odtrhnout. Ukázka toho, jak by mohlo vypadat zdravotnictví řízené lidmi zaměřenými pouze na zisk, mi nahánělo hrůzu.

pingu1
08.03.2019 5 z 5

Nic není tak pěkné, jak se na počátku zdálo ... Pěkný, napínavý thriller :-)

čef
12.09.2018 5 z 5

Tato kniha mne bavila. V jedné chvíli skoro jako horror, ale celkově napínavě stupňovaný příběh se základem v nesmyslném systému zdravotnictví USA. V takovém měřítku hrůzy se tento příběh sice mohl podle mne stát pouze ve fiktivním světě této knihy, ale kdo ví, jak se bude problém stále starších a více nemocných lidí v budoucnu řešit. Doufám, že u toho nebudu.

FishTailTea6
06.06.2018 4 z 5

Starý dobrý Cook. Tentokrát se mi kniha četla velice dobře. I když Cooka beru jako oddychovku, a slouží mi k procvičení angličtiny, tak se mi líbí, že dokáže ve svých knihách nabídnout pohled na odvrácenou tvář medicíny. Na jedné straně se dají jednotlivé metody využít, ale i zneužít. Zde do extrému ukazuje kam až může člověk zajít, pokud je přesvědčen, že hlavní věc je výdělek.
Možná akorát škoda, že v některých případech nedošlo k většímu rozvinutí příběhu. Mohl se více zabývat psychickým rozpoložením některých postav, motivem a popisem některých scén, které v příběhu nejsou, ale je jasné, že se staly.

123.Iveetka
16.07.2017 4 z 5

Napínavý román z lékařského prostředí, místy trochu přitažený za vlasy, ale jinak pěkné čtení. V čem je háček, jsem odhalila už v půlce knihy, ale až konec s vysvětlením proč mě uspokojil. :-)

Helena378
15.07.2017 3 z 5

Dělalo mi problém se prokousat úvodem, ale příběh se rozběhl a zbytek knihy už se jedná o napínavou detektivku. Za mě dobrý. :)

majík1
06.07.2016 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila a hodně napínavá

JiříM
07.06.2016 3 z 5

Začátek nuda, od půlky to celkem šlo a konec by mohl být jinačí.

lavazza
17.11.2015 3 z 5

Precitala som niekolko knih od tohto autora a mozem povedat, ze tento pribeh sa mi zatial pacil najmenej. Vsetky ostatne diela som citala nepretrzite, ale v tomto pripade som mala problem docitat suvisle jednu stranu bez prerusenia. Co sa tyka pribehu, fajn, ale pokial ide o hlavne postavy, tak rodina Wilsonovych mi neskutocne liezla na nervy a ich spolocne dialogy ma neskutocne iritovali.... Cook ich predstavil ako uplnu utopisticku rodinku, ktora bola uplne tupa a naivna.... asi to bolo sposobene, ze pribeh je z roku 1989 a ja som to citala v roku 2015. Keby nebolo tak dokonalo dokonalej rodinky a nudnych pasazi tak by to bolo za 5 hviezdiciek....

ovpana
20.12.2014 4 z 5

Hezký triller z lékařského prostředí,napínavá až do konce.

Illaa
15.10.2014 4 z 5

Kniha mě příjemně překvapila, ze začátku jsem se děsila toho, že příběh bude postaven jen na úřednických pasážích. Nakonec se to velice slibně rozjelo, kniha byla vyprávěna z pohledu jedné rodiny, která se všem tajemstvím v nemocnici i v městečku snaží přijít na kloub. Vysokou úroveň si kniha udržela až do konce. Dávám čtyři hvězdičky a určitě si od Robina Cooka přečtu další knihy.

Skripi
05.08.2014

Kniha bola pútavá ako aj ostatné od Cooka ale aj v tejto je neúrekom situácií ktoré sa priečia zdravému rozumu a reakcie hlavných postáv sú sem-tam pritiahnuté poriadne za vlasy. Ale odporúčam, čítala sa dobre. :)

Štítky knihy

lékařské prostředí lékařské thrillery

Autorovy další knížky

Robin Cook
americká, 1940
2006  77%Invaze z galaxie
2008  84%Kóma
2006  86%Infekce
1998  78%Blízký konec
1995  82%Známky života

Kniha Osudná léčba je v

Přečtených436x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených12x
Knihotéce254x
Chystám se číst34x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x