Osamělý střelec

Osamělý střelec https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408258/bmid_osamely-strelec-bBJ-408258.jpg 4 200 58

Sebastian Rudd není typický advokát. Úřaduje v dodávce, nemá firmu ani společníky, zaměstnává pouze svého řidiče. Žije sám v malém, ale extrémně zabezpečeném střešním bytě. Je rozvedený, pije bourbon a neustále nosí zbraň. Sebastian Rudd obhajuje lidi, které nikdo obhajovat nechce: zdrogovaného potetovaného mladíka, údajného vyznavače satanismu a vraha dvou holčiček; mafiánského šéfa v cele smrti; majitele domu obviněného ze střelby na zásahovou jednotku. Proč zrovna tyhle klienty? Protože Sebastian věří, že každý má nárok na spravedlivý proces. Nesnáší pojišťovny, banky a velké korporace; nedůvěřuje státní správě a justiční systém a jeho zdánlivě etické chování jsou mu k smíchu. Sebastian jednoduše nenávidí bezpráví a použije jakýkoli prostředek, podvod, lest či machinaci, aby ho porazil. I když jde často hlavou proti zdi… Sebastian Rudd je jednou z dosud nejbarvitějších, nejrozporuplnějších a nejživěji nastíněných postav Johna Grishama. Osamělý střelec, drsný, vtipný a nezdolný, představuje mistrovství thrilleru z právnického prostředí v jeho nejdokonalejší podobě.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Rogue Lawyer , 2015


více info...

Přidat komentář

Teddy2023
18.04.2024 4 z 5

Jedno z děl tohoto vynikajícího autora, které Vás nenechá chladné - poutavě napsané :)

Luigi1
18.10.2023 5 z 5

Tento thiller se docela povedl dal se neustále číst doporučuji


Jack Bauer
04.02.2023 4 z 5

Kniha se tváří jako povídková, ale vše je provázané. Od samého začátku má krásný spád, pořád se něco děje i když v právnické rovině, ale to nenudí ani trochu. Tentokrát Grisham popsal jiného právníka, než jsme z jeho knih zvyklí. Spousta zajímavých postřehů k zamyšlení i to, proč právníci vysekávají z potíží kdejakého zločince. Velmi zajímavé prostředí ze soudní síně, jak vše funguje, je to jen divadlo, hra. Já bych nemohl hájit nějaké zločince ani za balík špinavých peněz, raději bych byl v roli soudce. Skvělá kniha.

Gweny
03.02.2023 4 z 5

Byl to dnes dlouhý večer, ale jsem ráda, že je příběh Sebastiana Rudda za mnou. Úplně jsem zapomněla, jak poutavě dokáže Grisham psát. V podstatě čtenář nemá šanci se nudit. Je vtažen do děje sarkastickým právníkem hned od prvních řádků a jen čeká, co se z toho všeho vyvrbí. Místy je děj předvídatelný, chvíli si říkáte, že to snad skončí dobře a pak zase kroutíte hlavou nad lidskou hloupostí. A to, co vás neustále dostává do varu, jsou zkorumpovaní strážci zákona.
Jsem ráda, že mám knihu přečtenou. Téma bylo poměrně silné a já se teď těším na něco oddychového.

madem
17.12.2022 4 z 5

Miluji starší knížky autora, u několika novějších jsem se dost spálila. Tady přeci jen je závan starého známého dobrého. Ale i přesto se mi nechce věřit, že to tak může fungovat.
Tak nějak chci věřit, že svět je dobrý a pár zlých lidí jsou výjimky. Tato knížka mi ukazuje svět obráceně. Svět je zlý, jen osamělý střelec s pár kamarády to drží.

jaja1989
28.07.2022 3 z 5

Moje 1. Kniha od autora.Chtela jsem vědět proč je kolem něj takový humbuk.
Dílo bylo dobré Sebastianovi jsem fandila, bylo to čtive, ale konec ve mě zanechal pachuť .

baacinka
22.06.2022 4 z 5

Myšlenka je úžasná. Trochu to ale postrádalo spád. Vzhled do právnického prostředí jsem ocenila. Moc mě zaujal ten boj s nespravedlností systému. Každá kniha, která se tomuto věnuje přispívá k osvětě. Ale nějak jsem čekala, že ten thriller bude víc thrilling...

Meda77
27.01.2022 3 z 5

Napínavý thriller ze soudního prostředí, aspoň to tedy hlásá přebal knihy.A hlásá pěkný nesmysl. Thrillerem můžou vyhrožovat asi jako užovka jedovými váčky. Ve skutečnosti je kniha souhr několika právnických případů, které se místy propletají mezi sebou. Na styl psaní ve třetí osobě, který je tak nějak zvláštní je potřeba si zvyknout, ale pak se čte vcelku oddychově. Napětí tu nehledejte, až na pár velmi krátkých pasáží budete více napnutí nad doplatkem energií, takže napínavý thriller je absolutní blbost od vydavatele. V knize vás čeká hlavně právničina,nějaká ta korupce a všechen ten soudní hnus. V celku se to číst dalo, ale konec mě tedy fakt nakrknul, 30 stran otravného soudního líčení a rozsudek tak nějak jen naznačen, taky je dost otravné jak se nějaké info stále opakuje a skoro doslovně. No zcela průměrné čtení, pro fandy akčních thrillerů dokonce pod průměr. Slabé 3starsy, uvidíme zda má autor něco silnějšího.

Alizon
05.01.2022 4 z 5

Fajn oddychove pocteni. Kniha je rozdelena do nekolika useku/zdanlive samostatnych pripadu, ktere Sebastian Rudd resi - ktere ale maji i neco spolecneho a na konci se vice ci mene propoji. Nektere veci byly az trochu pres caru, ale realnost neresim. Dobre jsem se u knihy pobavila.

Boby17
21.05.2021 4 z 5

Po přečtení anonce jsem očekával něco trochu jiného. Ale nebylo to špatné a autor mi dal možnost mírně nahlédnout pod pokličku při prosazování spravedlnosti v USA. Je to úplně jiný systém a netroufnu říci, zda je lepší, než náš kontinentální. Každopádně jeho stíny jsou hodně tmavé. Knížku hodnotím za 3,6, tedy zaokrouhleně čtyřkou.

davas
08.04.2021 5 z 5

Není to jen právnický příběh plný procesů a vyslýchání, je tam i nahlédnutí do života lidí z opačné strany zákona, intriky, podplácení i osobní život hlavního hrdiny. Kniha se čte velmi dobře a hlavně baví..

Lucia1989
17.03.2021 3 z 5

Knihu som dostala ako darček a nechcelo sa mi do nej. Teším sa na iné knihy od Grishama, ktoré som si kúpila a ešte kúpim, ale táto má nezaujala. Bolo zaujímavé vidieť pohľad do amerického právneho systému. Knihou sa prelínalo niekoľko Ruddových prípadov, ktoré sa nejako prepojili postupom času, ale žiadny zázrak a veľký zvrat sa nekonal. Ako film by som si to pozrela, ale ako kniha sa mi nepáčila a nič mi nedala.

technik1965
02.01.2021 3 z 5

Dobrá oddychovka.

Pavlaj
23.06.2020 4 z 5

První kniha od autora, podle jeho věhlasu jsem čekala víc. Když jsem četla (březen 2020), připadalo mi, že Grisham kritiku americké policie a její zkorumpovanosti hodně přehání a že jde o detektivku, která nemá nic společného s realitou. Nebylo to špatný, ale za komentář ke knížce mi to vlastně nestálo. Když o tři měsíce později čtu detaily o případech Breonny Taylor nebo Ahmada Arberyho, jen žasnu, jak moc to bylo přesné.

Maky33
28.02.2020 3 z 5

Znám lepší knížky od tohoto autora... Zbytečně "moc textu".

mistrikova
03.02.2020 5 z 5

Rudd je sice právník, ale spíše takový ranař, který v tom umí chodit lépe než kdokoliv jiný. Za mě 5* . Dobře jsem se bavila. A doporučuji k přečtení.

VendulaB
02.01.2020 4 z 5

Když jsem si kolem 80. stránky uvědomila, že jde o povídky, které spolu nesouvisí, byla jsem běsná a utvrdila se v názoru, že nové knihy Johna Grishama jsou už jen slabým odvarem těch dřívějších. Když mi kolem 150. stránky došlo, že všechno souvisí se vším, byla jsem knihou nadšena. Zajímavě napsaná, napínavá. Grisham stále jede.

Wladimirski
01.11.2019 4 z 5

Pěkná detektivka, více případů (dalo by se říci příběhů) za sebou a styl psaní dávají dynamiku, napětí, oči jen letí po stránkách a do posledního odstavce není jasné, jak to dopadne. Prima čtení.

Marryzlis
08.09.2019 5 z 5

Tak tohle mě bavilo! Byla to taková ochutnávka vzrušujícího života neortodoxního advokáta. Chci nášup!

petulkaaaaaa
06.08.2019 4 z 5

Jednalo se o mé první seznámení s Grishamem. Přiznám se, že jsem ze začátku byla z příběhu zklamaná, neboť se mi zdálo, že se jedná o jednotlivé příběhy, které zdánlivě spolu nesouvisí, ale jakmile se v průběhu knihy začaly jednotlivé případy vzájemně propojovat, začala mě kniha víc a víc bavit, proto se zvedlo i mé hodnocení. Jedná se o letní oddechovou literaturu, kterou mohu s klidným srdcem doporučit. Zároveň mě jako právníka bavilo formou beletrie nahlédnout do amerického právního systému.