Advokát chudých
kniha od: John Grisham
KoupitKoupit eknihu
Michael Brock je nadějnou vycházející hvězdou velké právnické firmy Drake & Sweeney. Nezná odpočinek, devadesát hodin týdně tráví v kanceláři a nemá čas zaobírat se ani rozpadajícím se manželstvím, ani svým svědomím. Pak se však stane společně s několika svými kolegy na pár hodin rukojmím ozbrojeného bezdomovce. Špinavý tulák policejní zásah nepřežije. Michael začne pátrat po jeho minulosti zároveň s ní odhalí podvod, do něhož je zapletena jeho vlastní firma a který měl tragické, smrtelné následky. To donutí Michaela přehodnotit svůj dosavadní život, opustit výnosné místo a pokusit se začít znovu, jinak a jinde. Třeba na ulici, třeba jako advokát chudých....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/5587/advokat-chudych-5587.jpg 3.9300Literatura světová, Romány
Vydáno: 1998, Ikar (ČR)
The Street Lawyer, 1998
Komentáře (38)
Kniha Advokát chudých

Autor umi psat, nepotřebuje knihu nafukovat zbytečnými popisky, jde to i strucne a tempo pribehu se nikde neztrácí. Verim,ze v Americe se do takoveho marastu bez bydleni muzou lide lehko dostat, system je tam spis nastaveny pro bohate. To nas system je daleko solidnejsi a proto lidi bez domova nemame takove mnozstvi. Bohuzel i spousta lidi se do teto slamastyky dostane diky drogam, alkoholu ci vychozi rodinne pozice,proste takovy zacarovany kruh.

První půlka mě moc nechytla, tempo příběhu se mi zdálo dost líné. Za půlkou se to trochu rozjede, ale zakončení mi přišlo poměrně naivní.

Kniha ze zlatého autorova portfolia. Je to znovu nejen výborné spisovatelské řemeslo. Pro mne u G. mj. velice záleží na tématu a oblasti, kam v konkrétním díle zavítáme. Pouliční právo a obhajoba bezdomovců mě vždy zaujme stoprocentně, postavy jsou sympatické, proto tady nemohu jít pod pět hvězd.

Musím přiznat, že asi do půlky knihy jsem nebyl moc nadšený. Pak se ale příběh dál do pohybu a já knihu dočetl na jeden zátah. Kdo umí, umí...

Advokát chudobných je kniha s vystížnym názvom, presvedčivým obsahom a veľkým morálnym posolstvom.
Pri čítaní som sa nechala vtiahnúť do právnickej mašinérie, kde ľudská chamtivosť, alebo túžba mať viac a získať to čo najrýchlejšie a najľahšie, často vystavuje skúškam aj charakter človeka.
Charizmatický hlavný hrdina si získal moje sympatie svojím postojom, keď v zlomovom okamihu života prehodnotil svoje priority, obetoval kariéru, peniaze aj svoje pohodlie, aby pomáhal ľuďom v núdzi a chudobe.

Kniha byla zajímavá i když ze začátku nudná. Je zajímavé pozorovat kontrast mezi právníky ve velkých společnostech kteří se soudí o miliony a nikomu tím nepomohou kromě své peněženky a na druhé straně právníci pracující za minimum ale pomáhající opravdovým lidem kteří to potřebují.
Štítky
kriminální thrillery detektivní a krimi romány právnické prostředí právníci advokacie soudní procesy soudy falešná obvinění chudoba, bída společenské rozdíly
Autor a jeho další knihy
2023 | ![]() |
2012 | ![]() |