Něžné intriky

Něžné intriky https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37699/bmid_nezne-intriky-B5g-37699.jpg 4 71 12

Colorado a Louisiana, 1872 Půvabná brunetka Lacie, učitelka na soukromé škole pro dívky z lepší společnosti, způsobí všem velké překvapení. Když majitel ústavu náhle zemře, vyjde najevo, že spolu před pár dny uzavřeli sňatek! Jeho nevlastní bratr Dillon však větří za tajnou svatbou podvod a rozhodne se ctihodnou Lacii osobně prověřit…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Thief of my Heart , 1991


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
13.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Přiznám se, že tahle kniha mi připomněla spíše tvorbu Jennifer Blake. Prostředím, vývojem vztahu, chováním hlavního hrdiny... Dokonce jsem si chvíli myslela, že ji mám ve čtečce pod špatnou autorkou :D
K anotaci bych dodala, že Lacie ve škole našla druhý domov a Frederick ji na smrtelné posteli požádal, aby školu zachovala. Jenže vydávat se za jeho vdovu má svá úskalí. Jeho nevlastní (nemanželský) bratr Dillon má ve škole i dalších obchodních aktivitách svoje zájmy a žena, v jejích sňatek s bratrem ani na chvíli neuvěřil, mu komplikuje vypořádání dědictví. A protože se mu líbí, v průběhu hledání důkazu, že ona dáma je lhářka a podvodnice, se ji snaží celkem bez skrupulí svést, což se mu samozřejmě povede.
Vadila mi ta samčí nadřazenost - "cítíš chtíč, tak přestaň hrát divadýlko a koukej se mnou hupnout do postele". Ta samozřejmost, že se s ním vyspí a pak bude k ruce... To je na pěst. Lacie mi přišla hlavně zoufalá, jak se snažila ze všech sil udržet školu, neztratit fasádu vdovy, nepodřeknout se a nepodlehnout nadrženosti. A i když podlehla a panikařila, přece jen se jí podařilo zachovat si nakonec jakousi důstojnost, což toho zmetka donutilo vyznat jí lásku. Něžnými intrikami bych ale obsah knihy rozhodně nenazvala.

mariva
01.01.2022 3 z 5

Na autorku jsem narazila náhodou, je to první kniha, kterou jsem od ní četla. Byl to docela hezký romantický příběh, takže asi ráda sáhnu po další její knize.


Kudík
16.03.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, ale ani úžasné, prostě průměrné s trošku moc ulhanou hrdinkou Lacií. Dillon se celkem držel, protože taková furie dá celkem zabrat. :) Škoda, že autorka ty lži nestopla jinak a dříve. Chybělo mi zde i něco víc... vtip nebo napětí.

Lembac
04.08.2020 3 z 5

Spolu s Dillonem jsem měla při četbě tohoto románu párkrát chuť vykřiknout: „Hergot, Lacie! Nemůžete se chovat aspoň chvíli normálně?"
Pohnutky hlavní hrdinky k jistým nestandardním činům jsou sice pochopitelné, ale její neochvějné setrváváni ve lži je po čase hloupé a únavné. Lacie je trochu jako pštros, hlavu do písku a ono nějak bude.
Hvězdičku dávám Dillonovi za nadpozemskou trpělivost a shovívavost.

munka
21.04.2019 3 z 5

Kniha má veľmi nezaujala, akoby jej niečo chýbalo. Už som čítala aj lepšie knihy od tejto autorky.

moudivlacek
29.06.2017 4 z 5

Hezký romantický příběh, i když jsem na jednu stranu Dillona občas proklínala za jeho chování k Lacii. Ale na druhou stranu jsem ho chápala.
A na Lacii zde krásně ukázkově poznáte, že lež má krátké nohy, a jak se do lží člověk snadno zaplete, ale těžko vyplete.

Barbora H
20.11.2016 5 z 5

Pět hvězdiček je málo... po dloooouhé době jednou zase konečně opravdu čtivá knížka... MOC hezká. Na to, že jsem se na ni moc netěšila po zapůjčení v knihovně, tak hned od první stránky mě zaujala a už nepustila a byla moc fajn až do poslední věty...

mandukacek
14.12.2015 3 z 5

Čekala jsem od této knihy trochu více, upřímně jsem z ní byla trochu zklamaná! Četla jsem od této autorky i prokletou nevěstu a ta se mi líbila mnohem více!

havrmoni
25.10.2015 4 z 5

Tak oproti ostatním co už jsem přečetla,tahla zaostává. U hlav.hrdinky mi vadila nestálost povahy. Jakoby autorka sama nevěděla jestli bude silnou,ale ne moc paličatou(což by bylo +) nebo naivní plačící husičkou,která bohužel převažovala. Tak jsem ji viděla já,ale jiným může býti sympatická.

Kamiliana
08.09.2014 2 z 5

Za mě tedy rozhodně ne, frázovitost jazyka a bezduchý děj.

maryzka
04.05.2012 1 z 5

nic moc nemastný neslaný.

LibraryGirl
15.04.2012 4 z 5

Mně se knížka moc líbila. Akorát mi vadilo v příběhu, že tam více nebyl zmíněn Frederick a jeho úmrtí, to že byl vážně nemocný mě moc neuspokojilo. V tomto autorka trošku mlžila. Ze začátku jsem byla zmatená, co autorka psala o vztahu Dillona a Fredericka, že se vlastně nemuseli, ale obchodovali spolu. Konec byl moc pěkný. Příběh se mi líbil více než Prokletá nevěsta a méně než Galantní protivník. Autorka sice nepatří vysloveně mezi moje oblíbené, ale přesto si její příběhy ráda přečtu. Každá její kniha má stejný scénář, hlavní hrdinka se zamiluje v průběhu příběhu do hlavního hrdiny, ale ten jí vyzná lásku až na posledních dvou stránkách a teprve pak si uvědomí, že ji nechce ztratit. Mám radši, když si hrdinové k sobě najdou cestu už během příběhu. Jinak moc pěkná kniha, těším se na další.