Novicka

Novicka https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150747/bmid_new-orleans-novicka-U2T-150747.jpg 4 188 47

New Orleans série

< 7. díl >

Před vlastní minulostí člověka neuchrání ani klášterní zdi. Ten hrůzný výjev v klášteře svaté Markéty šokuje i zkušené detektivy: novicka, sestra Camille, leží brutálně uškrcená na podlaze. Má na sobě zteřelé svatební šaty a ve tváři předsmrtnou hrůzu. Valerie Houstonová je tragickou smrtí své sestry zdrcena. Dlouho Camillu prosila, aby ze svaté Markéty odešla, ale ta se rozhodla nadále nosit řeholní roucho a stát se samozvanou mučednicí. Nebylo to bohužel poprvé, co učinila špatné rozhodnutí: do konventu vstoupila částečně i proto, že se před časem snažila svádět Valeriina manžela Sladea. Valerie se nemůže zbavit dojmu, že policie nevěnuje vyšetřování vraždy dostatečnou pozornost, a tak se do pátrání pustí sama. Brzy zjistí, že život v klášteře má hodně daleko do poklidného útočiště, za něž ho mnozí považují. Nejvíce ji ovšem překvapí zjištění, že její vlastní sestra vedla tajný život, o němž neměl nikdo tušení. Vlastně měl – její vrah, který je zjevně odhodlán nadále prolévat krev, aby učinil z kláštera svaté místo podle svých vlastních zvrácených představ. Valerie pochopí, že nemá jinou možnost, než odhalit zabijáka co nejdříve. Pokud se jí to totiž nepodaří, stane se jeho příští obětí právě ona…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Devious , 2011


více info...

Přidat komentář

musivila
08.05.2023 4 z 5

"Jsssi na sssezzznamu, protahoval posměšně sykavky příšerný hlas. Neuniknešššš!"

Další zapeklitý případ pro detektiva Bentze a Montoyu, do kterého jim fušuje sestra zavražděné novicky Camilly Valerie, za pomoci manžela Sladea.
Co se děje za zdmi kláštera, jaký důvod mají vraždy mladých novicek, co tají hlavní sestra představená a ostatní jeptišky a jakou roli v tom všem má mladý pohledný kněz? Dokonce dojde i na překvapení ohledně jedné z postav z prvního dílu. Víc už ale neprozradím.
Autorka také ráda do svých knih zamíchává trochu nadpřirozena. V předchozích dílech oplývala jistými schopnostmi, mimosmyslovým vnímáním např. Olivia nyní Bentzova manželka nebo jeho dcera Kristi. V tomto díle je to zas novicka Lucie. Klidně bych této postavě dala více prostoru a dozvěděla se o ni více.
Epilog opět navnadí na další díl.

game
08.04.2021

takmer 500 stranová kniha, kľudne mohlo ubudnúť 250 a neskutočne veľa omáčky mohla autorka radšej zhutniť do skutočnej dobrej krimi. Téma dobrá, ale nedotiahnutá, priveľa všetkého: omáčky, postáv, nudných pasáží na preskakovanie, priveľa erotiky, priveľa vlákien, priveľa klišé a koniec úplne mimo misu...
posledné strany som úplne vynechala, od začiatku bolo jasné, ako skončia manželia s kovbojom... nuda. s Lisou Jackson mám spravidla problém, na každej tretej strane pár rovnakých otázok ohľadne každej postavy: má alibi... a je to vôbec dôležité? a má ho vôbec? a nebola to ona, kto vraždil? táto kniha sa nepodarila.


Dalia
03.04.2021 5 z 5

Napínavé jak kšandy od začátku do konce. Ráda si od autorky přečtu něco dalšího.

senoritar
25.08.2020 5 z 5

Líbilo se mi to, prostě typická Lisa. Kniha má zajímavou zápletku i spád. Nechybí sympatická dvojice detektivů z předchozích dílů. Příběh Valerie a Sladea mě také bavil. Jediné, co jsem nechápala a trochu mi to vadilo, byla Valeriina až chorobná naivita, co se týče chování její sestry

Katulinka69
19.07.2020 4 z 5

Super, hned beru další.

Zlatinka.Emilly
21.02.2020 3 z 5

Začátek byl trochu natažený, nic moc se nedělo, jen se chodilo kolem horké kaše. Příběh se rozjel až po 200 stránce a otevřená skříň vydala svého kostlivce. Jestli bych tuto knihu četla po x letech znovu? Asi ne.

laura
22.10.2019 5 z 5

Novicka mě nejdřív skoro nelákala, ale nakonec... Jo, nakonec mě příběh uchvátil stejně jako všechny předchozí díly. Tahle série je zkrátka top. A tenhle příběh? Dobrý, moc dobrý...

Zápletka zajímavá, doplňující příběh opředený tou správnou dávkou tajemství a napětí, smrt nečekaně obcházející kolem - a vy nevíte, koho si vybere příště. Mrazivé, bolestné, napínavé... Prostě skvělé ;)

Sejna1955
27.07.2019 1 z 5

Po těch předchozích nesmyslech, docela čtivé.

moudivlacek
09.04.2019 5 z 5

Mně se tento díl naopak moc líbil, líbí se mi, že nevyjasněný osud otce Johna se zas dostal na přednes. A jinak co se týče jeptišek - dle mého opravdu jen málokterý člověk vydrží celibát, a přitom nemusí být sexuální loudil. Někdo se mu oddá naopak zcela, je pak otázkou, zda neskončí jako náboženský fanatik, který není schopný žít v reálném světě.
Konec jasně naznačuje pokračování v jistém duchu, a já jsem na něj dost zvědavá.

allfonsa
05.04.2019 3 z 5

Oproti prvním dílům série, byl tento o trošičku slabší...ale i tak se to dalo číst :-)

bekule
07.03.2018 3 z 5

Těšila jsem se na další díl s detektivem Montoyou, a po většinu knihy jsem byla velmi spokojená, i linka s Val a Sladem mě bavila . Sice mohlo být kratší, některé pasáže místy nudily, ale i přes to velmi napínavé a čtivé. Počítala jsem se 4 hvězdičkami, ovšem ten konec......Nesedl mi, přišlo mě to přitažené za vlasy, jakoby to snad napsal někdo jiný. Takže nakonec rozčarování a možná i poprvé pro Lisu ode mě jen za 3.

dzafik
17.07.2017 5 z 5

Na to, jak to byl dlouhý příběh, tak jsem na závěr čekala větší bombu..překvapená jsem sice byla, to jo, ale...jako kdyby to překvapení nebylo úplné :-) Ovšem epilog..ten překvapil. Třeba se dočkáme i pokračování..?:-)

Kerberos
20.06.2017 4 z 5

Jedna z lepších LJ

Hany.Honey
22.02.2017 3 z 5

Tak asi tohle nebude můj styl. Nevím přesně, co mi na této autorce nesedí. Zbytečně dlouhý román, do postav se i přes to nedalo vžít a nijak zvlášť s nimi sympatizovat. Čekala jsem lepší vykreslení kláštera, jako místa, kde se člověk jen tak neocitne, ale nijak zvlášť působivé. Vrah mě ale překvapil, takže to bylo celkem dobrý.

Laf
15.12.2016 4 z 5

Další skvělá kniha od této autorky. Zajímavý děj a překvapivý konec. Některé části děje jsou ovšem stále otevřené, a proto jsem zvědavá, v které knize se dočkáme pokračování. :)

handulli
13.09.2016 3 z 5

Moje 11. setkání s autorkou a bohužel musím říci, že kniha mě nechytla. Nebo respektive ne tolik, co předchozí knihy. Nevím, jestli se to zdá jen mě, ale přijde mi, že její poslední knížky jsou slabší. Možná je to ale tím, že jsou si její thrillery v jádru dost podobné.
LJ mě zatím vždy utáhla na svá nečekaná rozuzlení celého příběhu. V tomto případě jsem ale biologickou matku Val uhádla, aspoň, že vraha jsem neodhalila a kniha si zachovala nějaké tajemství až do konce. Nicméně mě hrozně unudily rozvláčné popisy děje na úkor akce.
Shrnuto, potrženo: Kniha se samozřejmě číst dá, je to takový lehčí podprůměr autorky. Dle mého by byla čtivější, kdyby byla zkrácená o zdlouhavý nepodstatný děj.

evin84
03.01.2016 5 z 5

poslední dil je taky super

lalaserka
06.11.2015 5 z 5

Tato knížka je z dalších skvěle napsaných knich od této autorky. Napínavý děj až do konce.

jarka2222
10.08.2015 5 z 5

Konec mne překvapil, a zůstalo mi po přečtení téměř pětisetstránkové knížky pár nezodpovězených otázek. Škoda..... Na druhou stranu, Liza prostě umí napsat super detektivku. Doporučuju.

Lindulinek
07.08.2015 4 z 5

Další napínavá detektivka od skvělé autorky. Závěr jsem nečekala a překvapil mě. Doporučuji přečíst.