Chladná krev

Chladná krev https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82951/bmid_new-orleans-chladna-krev-PNo-82951.jpg 4 235 44

New Orleans série

< 2. díl >

Na podlaze ponurého bytu v New Orleans leží zmasakrované tělo mrtvé ženy. Vrah si je jist, že žádný svědek neexistuje. Netuší ovšem, že každý jeho krok sledovala jistá žena, která v době činu snila hrůzný sen ve své posteli na opačném konci města. O několik týdnů později probere Olivii Bechetovou další děsivá vize. Nyní už si je jistá, že její sny nejsou nahodilé a že městem obchází sériový vrah. Když se obrátí na policii, detektiv Rick Bentz jí nevěří - a jeho přezíravou skepsi nenahlodá ani nález druhé mrtvé ženy, jež byla zavražděna přesně tak, jak to viděla Olivie ve snu. Zatímco New Orleans paralyzuje přízrak nelítostného zabijáka, Olivia se trápí Bentzovou nedůvěřivostí a tím, jak silně ji detektiv přitahuje. Netrvá dlouho a do jejích snů proniknou vize o další vraždě. O vraždě, která teprve má být spáchána. A tentokrát Olivia nespatří pouze tvář oběti, ale i tvář vraha… a obě tváře jsou jí známější, než by si sama přála.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Cold Blooded , 2002


více info...

Přidat komentář

HollyUndead
08.06.2023 5 z 5

Druhý díl této série z New Orleans je dost podobný tomu prvnímu, v mnoha ohledech na první díl navazuje, což je ale úplně v pořádku. Tím, že se mi první díl skutečně moc líbil a skvěle četl, druhý díl v ničem nezaostával. Lze nalézt několik společných rysů, ale také několik nových motivů, což umocňuje zážitek z četby. Knihu jsem přečetl během nemoci během pár dní a hltal jsem nedočkavě stranu za stranou, abych dopátral, kdo byl tím zvrhlíkem, co se nazýval Vyvoleným. Překvapený jsem byl, i když ne až tak moc. Každopádně napětí se dalo krájet od začátku až do konce a kniha si zaslouží všech 5 hvězdiček. Těším se na další díl!

musivila
30.11.2022 5 z 5

Druhý díl s detektivem Bentzem a další série vražd s náboženskou tématikou. Není to tak dlouho, co v létě dopadl "růžencového vraha" a máme zde zimu a dalšího zvráceného sériového vraha, který si o sobě myslí, že je „Vyvolený“ a zabíjí ženy v přestrojení za kněze. Tentokrát Bentzovi pomáhá i Olivie, která mívá vidiny o vrahovi. Nejdříve ji považuje za bláznivku, jako všichni kolem. Ale ta si postupně získává jeho důvěru i srdce. Za mě super. Nechybělo napětí, zvrhlost a nechutnost vražd i trochu té romantiky. Doporučuji.


Pavlina50
26.07.2021 5 z 5

Hlavní hrdinka Olivia s paranormálními schopnostmi a vizemi, jeden dost přitažlivý vyšetřovatel, jeden neméně přitažlivý kněz a jeden magor, který je přesvědčený, že plní boží vůli. Pro thrillery s náboženskými motivy, mám prostě slabost. Kniha byla čtivá, napínavá, zápletka dostatečně promyšlená. Na thriller sice nezvykle dost erotiky, ale to mi zase tak moc nevadilo, aspoň to trochu vyvažovalo ty morbidní vraždy. Kniha nezklamala, pobavila.

Evelin2506
05.06.2021 3 z 5

Kniha na mě působila jako 2v1 - thriller a harlekýna. Část thrilleru měla vše, co od tohoto žánru očekávám a hezky se četla.

Renca.ch
16.05.2021 4 z 5

Kniha mě bavila, napínavý temnější thiller. Jedinou výtku mám k tomu, že je poznat, že autorka kdysi psala harlekýnky,což někdy působí rušivě při popisu romantických či erotických scén a taky biblické téma a neustále popisovaný vnitřní boj otce Jamese mi přišel přitažený za vlasy.. Knihy od autorky se dobře čtou,ráda si přečtu další.

Janík511
08.02.2021 5 z 5

Paráda, tohle mělo náboj, akci se špetkou romantiky a hromadu děsivých vražd.

Katulinka69
21.05.2020 4 z 5

Paráda, vše jak se mi líbí, beru hned další

janqa410
19.04.2020 4 z 5

Jsem vášnivá čtenářka, nicméně musím se přiznat, tohle je poprvé, co jsem přečetla něco jiného, než román. Nedávno jsem přelouskala Lisinu trilogii Dark Jewels, což je, co si budeme povídat, červená knihovna. Ale už delší dobu jsem si říkala, že to chce rozšířit repertoár a tak jsem sáhla znovu po Lisině tvorbě, nyní thrilleru. Začítala jsem se s rozpaky, zda se mi vůbec takový žánr bude líbit. Už pro prvních stránkách jsem však přišla na to, že se mi to líbit bude. Děj knihy i velmi čtivý styl, kterým je napsaná, mě ihned vtáhl do děje a já celou dobu hltala každou další kapitolu. Příběh Ricka, Olivie i super vedlejší postavy detektiva Montoyi si mě čím dál tím více získával a omotával kolem prstu, víc a víc. Člověk už jen pak tají dech a hltá písmenka jako v písmenkové polévce. Já jsem nadšená. Jasně, činy v knize popsané byly hrozné a nešlo je číst s úsměvem na tváři, ale i tak, jsem nadšená a už vím, že si mě získal další literární žánr.

laura
22.10.2019 5 z 5

Připadá mi, že napětí se stupňuje s každým dalším dílem této série a Chladná krev byla všechno - jen ne chladná ;)

A chladný nezůstal ani jindy tak nepřístupný Rick Bentz. Jo, líbilo se mi to. Moc. Tahle kniha mě dostala, odzbrojila a podmanila si mě. Napětí mě pohlcovalo stejně, jako se moucha chytá do pavučiny - víte, že je to váš konec, ale nedáte si říct. Musíte zkrátka za světlem.

A jestliže jste se s Lisou ještě nepotkali, věřte, že vás dokáže zaskočit. Ne všichni se dočkají těch šťastných konců. Ne všechno se vždycky vyřeší. Někde kolem pořád obchází to cosi, co nebylo řečeno - domněnky, nejistota, strach. Jde vám v patách stejně jako váš stín.

Nezbývá tedy než se vrhnout na další díl... Jestli jste doteď netrpěli závislostí, věřím, že čtením této série se to změní ;)

Sudin
09.10.2018 3 z 5

Taková jednohubka. Nenadchne ani neurazí, lepší průměr. O něco lepší než Horká krev.

moudivlacek
20.05.2018 5 z 5

Tak to zas bylo něco, mně se to moc líbilo, splnilo to vše, co od tohoto žánru očekávám. Je tam napětí, krutost, myšlenky vraha, myšlenky média a i váhavý počáteční postoj detektivů k pomoci právě od média. Když do toho vložíme osobní život, je to téměř reálná životní situace. A že těch bláznů, lehce řečeno, po světě stále běhá dost a dost.
Od začátku do konce jsem se nenudila, mnohému přiučila, a právě proto tento příběh doporučuji ke čtení.

TaLu
08.04.2018 2 z 5

Našla jsem si, kdy autorka vytvořila tuto sérii. Bylo to o několik let dříve, než série Alvarezová & Pescoliová, kterou čtu ráda, i když jsou tam některé příběhy slabší a některé lepší. U této série mi vadí nevyrovnanost děje i způsob zpracování příběhu. Opět případ s náboženskou motivací ke zločinům mi přišel neuvěřitelně přitažený za vlasy, to, co bylo v prvním díle zajímavou zápletkou ( postava zločince) bylo tentokráte trapné a přišlo mi, že si s tím vším neví rady ani sama autorka. Obecně nemívám ráda příběhy, kde autor "použije" církev a dopouští se nepřesností, či svým psaní vyvolává ve čtenáři dojem, že víra člověku přináší do života lež. Oceňuji knihy, kde autor čtenáře v těchto oblastech neovlivňuje a dává mu svobodu. To se tentokráte nepovedlo. Kněz, který je vylíčen tak, že po celou svou službu bojuje jen a jen s celibátem, náboženský fanatik ( či kdo to vlastně měl být) v podobě šíleného vraha. Nepřesnost kterou jsem si díky knize vyhledala: ve skutečnosti nelze vykonávat zpověď po telefonu ! A když se přenesu přes tyto výhrady, jež by mnohým čtenářům nevadily, musím tentokráte napsat, že přes všechen děj v knize jsem se vlastně nudila a do čtení se nutila, což se mi již dlouho nestalo. Další knihy ze série bych si přečetla jen díky postavám z prvního dílu a dvojici detektivů, za které jsem dala ty dvě hvězdy. Kniha má vysoké hodnocení, je možné, že jsem si s autorkou v této sérii prostě neporozuměla, musím říci, že mi četba snížila chuť i do dalších jejích knih, a to je škoda. Ostatní ať si názor vytvoří sami, toto je jen můj komentář.

SilvieSisinka
24.03.2018 4 z 5

Spisovatelka píše skvěle to ano,ale bohužel strašně moc stránek.Moc natahování.Až posledních 30 stran rychlé rozuzlení.

veveronka
25.02.2018 5 z 5

výborné jako vždy

orinka3
25.02.2018 3 z 5

Tak...abych pravdu řekla, čte se to výborně, což o to. Jenže i když budu hrát hru, že je to jenom pohádka pro dospělé, na které nemám hledat chyby, nemůžu je přehlédnout. Co hlavní mužská postava, to široká ramena, hranatá brada a úzké boky. Co ženská, to krasavice s vlajícími vlasy. Vlastní bratr, nevlastní bratr, policista, který nechce přiznat slabost a dělá nesmysly ve vztahu k jasnovidce. Duchovní, který stále zápasí s chtíčem a rád by mu podlehl. Chudák, to si vybral špatnou církev, katolíci přece nemůžou! A co je v průběhu četby dost otravné: neustálé pnutí v kalhotách, zvané erekce. U zlosyna. Člověk už by ho nejradši přes ni přetáhl, aby byla řeč o něčem jiném.:) Mně se to (při občasném vypnutí mozku) zdálo vcelku zábavné. Ale nemůžu současně popřít, že i hodně za vlasy přitažené. Takže slabé tři hvězdičky.

kercah
24.01.2018 3 z 5

Na knize se mi líbila tématika jasnovidectví a okultismu, ale opět náboženský podtext už působil jednotvárně i když vraždy nebyly špatně popsané.. Od začátku v příběhu začíná okouzlení a láska hlavních hrdinů, což mi přijde spíše pro červenou knihovnu, ale co mě nejvíce asi vadilo byl pořád dokola opakující se ztopořený penis a erekce.
Jinak na oddechovku fajn, dokonce přemýšlím, že autorce dám další šanci. :)

martina.tim
12.01.2018 5 z 5

Za mě je tato kniha velká spokojenost. Napětí i ta špetka spiritismu v podobě Oliviian vidění mě prostě bavila. Je pravda, že takové ty až fakt červená knihovna příběhy nemusím, ale u Lisy Jackson mi to nevadí jen je nesmím číst hned za sebou :D. Každopádně příběh byl skvělý a vrah v podobě spasitele prostě dost zvrácený a nechutný.

buccifalek
11.10.2017 5 z 5

Zase super kousek od super autorky. Už se těším na další.

Paja1709
21.06.2017 5 z 5

Lisa Jackson opet nezklamala.Ja proste jeji knihy miluji.Libi se mi jeji styl psani.Zatim jsem nečetla jeji knihu ,ktera by me nebavila.

jana3099
17.02.2017 4 z 5

Výborně napsaná další kniha od této mojí oblíbenkyně, lehce navazující na předešlou Horkou krev........opět napínavá až do konce, trochu podobný děj jako v předchozí, ale nevadilo, výborně se četla a hrdinky opět velice odvážné a statečné ;-)