Touha

Touha https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498697/bmid_touha-6480ad865fca9.jpg 4 237 47

Autumn si na letišti vyzvedne cizí zavazadlo. Když zjistí, že kufr patří jistému Donovanu Deckerovi, vytočí číslo uvedené na visačce. Na druhém konci linky se ozve hluboký sametový hlas, jehož majitel souhlasí se schůzkou v kavárně. Při osobním setkání Autumn zjišťuje, že na Donovanovi není sexy pouze hlas. A když mezi nimi přeskočí jiskra, jenom u kávy už nezůstane. Po společně stráveném víkendu se však Autumn rozhodne, že do svého komplikovaného života nechce zatáhnout tak skvělého muže, a bez rozloučení se vypaří. Přesto na něj docela často myslí. V New Yorku ovšem žije bezmála osm milionů lidí, jaká je tedy šance, že na sebe opět narazí?... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Spark , 2021


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
23.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Trochu se to vleklo.
Hlavní hrdina je prostě sen - krasavec, svalovec, inteligent. Z mizerných poměrů se vyšvihl nahoru, ale nezapomněl. Srdce má na správném místě a hledá tu pravou a jedinou. A když se rozhodl, že je to Autumn, je trpělivější, než Malý princ při ochočování lišky.
Ona je... zraněná. Její bývalý jí ublížil a její mozek si vyvodil, že byla příliš zamilovaná a tak přehlédla varovné signály. Tudíž už se tolik zamilovat nesmí a bude v bezpečí.
Erotické to moc není... prakticky jedna scéna a pár lehce oplzlých slov. Přijde mi vtipné, že Američani nepovažují orál za sex.
Je to spíš 3,5, ale s přihlédnutím k Donovanovi dávám 4*.

miruska1
14.04.2024 5 z 5

Moc pěkný příběh, jen mi to přišlo zbytečně natahnute. O pár stran méně by vůbec nevadilo.


georginaa
06.04.2024 5 z 5

Člověk nikdy neví s čím se potýká z minulosti. Je jen na na důvěře partnera, s čím se vším svěřit, s čím bojovat a zda partner dokáže podržet tu pomyslnou ochranou ruku, aby vztah byl rovnocený a pospolitý. Důvěra je to největší slovo ve vztahu, obnažit své démony a čelit výzvám, dát kousek sebe i partnerovi, a vzít si zase něco jeho. Láska má různé podoby a když dva to propojí se vším všudy, je to ta nekrásnější věc na světě. Není tomu ani v tomto příběhu, vše ukazuje na osud, který je daný, jen musí přijít ta pravá chvíle. Myslím, že tento příběh má hlubší význam, než jen erotiku. Každý si to převezme po svém, ale já cítila hlubší smysl tohoto příběhu.

Ren95
09.03.2024 5 z 5

Příjemné oddechové čtení, taková milá víkendovka!

moma08
07.03.2024 4 z 5

Ze startu se musím zamyslet nad tím, jak to může někdo označit za erotický román, když tam byla snad cca jedna sexuální scéna, i když kvůli toho jsem to nečetla, tak přece jenom...
Každopádně to bylo odpočinkové čtení s menšími zvraty, kdy děj běží, jak má.
Za sebe můžu říct, že to Vi umí určitě lépe, a nebo jsem měla větší očekávání, ale i přesto jsem spokojená.

Rapeh
07.03.2024 4 z 5

Trochu jiná romantika. Osvěžující oddechové čtení.

LenkaStr
21.02.2024 4 z 5

Ježíš, tohle byla tak osvěžující změna! Místo klasického stereotypu tohoto žánru, totiž namachrovanej macho borec, který nechce vztahy a za maskou drsného bad boye skrývá zlaté srdce, a křehká květinka, která ho vytáhne z ulity a samozřejmě vyléčí jeho raněnou duši, tu máme úplně normálního, upřímného, hodného chlapa bez nějakých významnějších démonů z minulosti a ten kdo kličkuje před vztahy a potýká se s démony, je ona. Příběh je navíc primárně líčen jeho pohledem, to se také často nevidí. Jestli vůbec, fakt si teď nevybavuju, že bych četla jinou romanťárnu zprostředkovanou mužskýma očima. Donovan je možná tak trochu jednorožec, jak moc je dokonalej, ale překvapivě jsem nad tím oči v sloup neobracela. Trochu jsem je naopak obracela nad tím potrestaným zlem, protože co si budem, víme, jaká je realita. A pokud jde o tu závěrečnou party, tak ta je teda hodně přestřelená. Ale možná ti amíci takoví vážně jsou, co já můžu vědět. Jo a mimochodně, na to že jsou knihy Vi Keeland označovány jako erotické romány, v nich té érotiky zase tolik není. To si nestěžuju, jen řikám ;-)

ElikaS
20.02.2024 5 z 5

Knížky od Vi mám ráda a tato není výjimka. Jedná se o příjemnou oddechovku, která jednak pobaví a druhak řeší i celkem závažné životní problémy.
Donovan byl jak jinak než naprosto dokonalý. Občas až dost. :) A Autumn jsem si oblíbila. Její problémy s důvěrou byly parádně vysvětleny a vše tak působilo věrohodně.
K srdci mi přirostli Bud a Storm. Knížka mě potěšila a užila jsem si jí.

Pája699
20.02.2024 4 z 5

Příjemná oddechovka, perfektní čtení. Knihy od Ví mám ráda. Vždy si u nich odpočinu, zasním se a určo i zasměju....krásná romantika :-)

Tady tomu nebylo jinak.....Donovan.....krásný, úspěšný a potetovaný právník. Holky, není to dobrá představa? :-)
Autumn.....sympatická, milá zrzka se svojí minulosti....Vedlejší postavy si též oblíbíte a jak pomáhali Stormovy....to bylo vážně něco a moje srdce zaplesalo.

Jen mě upřímně vždycky fascinuje, jak ty drsný chlapy vyměknout a poslouchají jak hodinky :-D a trošičku mi začíná vadit, jak každý příběh musí končit svatbou, nebo aspoň zásnubami..proč?

Jinak ale doporučuji k přečtení.

„Srdce vždycky nakonec zvítězí.“

Verresa
03.01.2024 5 z 5

Za mě tedy naprosto výborné čtení. Líbilo se mi vykreslení co se stalo po takovém zážitku. Jak to člověk vnímá a postupem času to má dopad na lidi v jejím okolí. Láska dělá divy a ukázalo se to i tady. Nemám co vytknout a knížku jsem přečetla během dvou dnů, takže doporučuju k přečtení.

Andrejka91
25.11.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka. Mě teda autorka nezklamala, jsem zvyklá v jejích knihách na postavy s těžkým životním osudem a tady to nebylo jinak. Donovana i Zrzku jsem si oblíbila, oba byli skvělí.
Na erotický román tady bylo erotiky jako šafránu, to je jediné, co můžu vytknout.

knihomolkaJani
08.11.2023 3 z 5

"Vítězí ten, kdo vítězí sám nad sebou."
.
A teď už k samotnému příběhu. Měla jsem docela veliká očekávání, která se proměnily ve fiasko.. Autorku miluju, skoro všechny její knihy vychvaluju... Jenže tady mi prostě něco chybělo. Nemělo to tu potřebnou jiskru. Příběh je fajn, má sympatické postavy a mohl by mít i zajímavou zápletku, jen kdyby byla trochu lépe provedená.
.
Ano, dočkáme se zde i nečekaných momentů, ale to je spíš proto, že asi ani nedoufáte, že ještě nějaké zpestření nastane.
.
"Hodně si toho v životě  necháš ujít, pokud posuzuješ knihy jen podle obalu."
.
Co se mi ale velmi líbilo bylo zapojení vážnějších témat a celkové prostředí.
.
Autumn se stará o problematické děti a snaží se je postrkovat lepším směrem
Donovan je právník, který se ale s nikým nemaže.. Až na Autumn, něco mi ve vztahu k ní prostě chybělo.. On byl sladkej a přístupnej až moc.. 
.
Oba hlavní hrdiny spojoval jeden bod a to udělat ze Storma lepšího člověka.. ".. Když nepomůžeš sázet stromy, nezasloužíš si sedět ve stínu." Najdete zde dost vedlejších postav, které si zamilujete..
V knize najde i plnou mouder, které je fajn vzít si do života!
.
Kniha má krátké kapitoly a tak se četla docela rychle, ale kdyby měla tak o 100 stran méně, byla by mnohem čtivější a možná bych ji vychvalovala více. 
.
"Srdce vždycky nakonec zvítězí."

ivetapl
05.11.2023 4 z 5

Další kniha od Vi. Super oddechovka.

Přiznám, že kniha mohla být o par stran kratší, ale i tak jsem si čtení užila. Oddechovka na jeden, dva večery.
.
,,Sice už mě nemusíš svazovat, abych ti neutekla, ale to neznamená, že by se mi to nelíbilo.
,,Já z tebe budu mít smrt. To vím určitě.
.
Ze začátku jsem si říkala, proč sakra Autumn udělala co udělala. (Po společném víkendu s Donovanem.) A když jsem zjistila důvodúplně ji chápu. A obdivuji, že dokázala fungovat dál. Její postava se mi líbila. Všechno si Googluje a to mi chvilkami připomínalo mě. Taky když něco nevím, hned otevřu Google.
.
Donovan..ten se vám bude líbit. Právník, potetovaný..a povídá si s kytkami! (Kdyby mi doma nějaká vydržela živá, zkusila bych to taky. ) Líbí se mi jeho práce se Stormem. To samé i co děla jeho kamarád Bud. Celkové kolektiv se mi zalíbil. To se mi v knize dlouho nestalo, aby mi sedlo tolik postav.
.
,,Jsem k smrti vyděšená Donovane.
,,Nápodobně, Zrzko. Ale víš co?
,,Co?
,,Víc mě děsí představa, o co bych přišel, kdybychom to nezkusili.
.
Za mě ano. Pokud máte knihy od Vi rádi, tak už víte, co můžete čekat. Já si to užila.

Lovana
31.10.2023 4 z 5

Druhá kniha autorky, kterou jsem četla. Osobně se mi více líbila kniha Nesnáším tě, ale ani tato nebyla vůbec špatná.
Velmi rychle jsem si oblíbila oba hlavní hrdiny, kteří byli skvělí, i když (nebo právě proto) si v životě hodně zažili. Tohle se mi u autorky líbí, že kniha není pouze o té romantice/erotice, ale že do svých knih vkládá i složitá témata. Kromě hlavních hrdinů jsem si oblíbila i některé vedlejší postavy.
Hodně povedený byl začátek, ale bohužel v určité části mi přišlo jako by se vytratilo tempo a najednou mě to nenutilo číst dále. To se napravilo až téměř v závěru.
Každopádně ani tato kniha autorky mě nezklamala, přestože Nesnáším tě se mě dotkla více. Rozhodně sáhnu i po dalších knihách autorky, jsou to pro mě naprosté oddechovky, u kterých si odpočinu a hodně rychle se čtou. Měla bych asi tak tři výtky, ale spíš celkově k tomuto žánru knih než vyloženě k této knize, i když se všemi třemi (pro mě nešvary) se tady setkáme.

Hodnocení: 3,5*/5*

alzbeta2843
23.10.2023 5 z 5

Knihy od Vi už sú u mňa klasika a ja si vždy jej knihy šetrím a následne si užívam každé jej slovo v knihe. V tejto knihe tomu nebolo inak a postava Donovana mi bola sympatická už od počiatku, i keď nejde o tradičného namachrovaného alfa samca. Postava Autumn mi tiež veľmi sadla a ich postupné zbližovanie a odolávanie som si veľmi užila.

Ivuska.09
17.10.2023 5 z 5

Autorku mám ráda. Její příběhy jsou založené na romantice, ale nechybí v nich (na rozdíl od ostatních eroticky laděných knih) ani další důležitý podtext.

dencazrnu
15.10.2023 4 z 5

Kniha Touha za mě byla velmi milé překvapení. Původně jsem očekávala sexem nabitý román, kdy dějová linka bude spíše upozaděna, ale to jsem se spletla. Autorka dala tentokrát větší prostor citům a emocím a ukázala nám, že ne vše se musí točit jen kolem postele. Samozřejmě i erotické scény zde dostanou prostor, ale celkově musím opravdu pochválit tu dějovou linku. A za sebe se přiznávám, že mě to i trošku dojalo! Od autorky jsem zatím četla jen Pozvánku, ale myslím, že se i do budoucna pustím do dalších knih, protože její styl psaní mi sedí.:-)

Tesset
09.10.2023 3 z 5

Začátek super, ale pak to klesalo a ke konci už to byla celkem nuda. Vi to umí i lépe, tady mi přišlo, jak kdyby chtěla mít co nejdřív hotovo, tak to tak nějak ukončila a hotovo. Plus velké mínus za překlad: krákal se za vlasy, no tak pardon, to se tam vůbec nehodilo.

JanickaP
08.10.2023 4 z 5

Od Vi jsem cetla lepší pribehy, ale i tak me Donovan chytil za srdce,krasny mužský charakter. Autumn byla citove i fyzicky zranena, ale silna a postavila se vsemu celem. Příjemná kniha.

Jita160
04.10.2023 4 z 5

Velmi milý a příjemný příběh lásky ,která potřebovala čas ,odříkání a trpělivost.
Hlavní hrdiny si musíte zamilovat oba byli neskutečně obětaví a to i na místech kam se člověku vůbec nechce mezi hladovějící, opilé ,zdrogované lidi.Jim se tato leskavost vrátila v plné míře,protože dostali to po čem moc toužili....
Naprosto nenáročná knížka ,která vás příjemně zahřeje na duši.

Autorovy další knížky

Vi Keeland
americká
2019  87%Nesnáším tě
2018  85%Alfa samec
2018  85%Šéf
2019  85%Rebelský dědic
2019  84%Rebelské srdce

Kniha Touha je v

Právě čtených8x
Přečtených297x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce215x
Chystám se číst196x
Chci si koupit53x
dalších seznamech13x