Batman: Rok nula - Temné město

Batman: Rok nula - Temné město https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297256/bmid_batman-rok-nula-temne-mesto-dn8-297256.jpg 4 92 18

New 52: Batman série

< 5. díl >

Riddler pohroužil Gotham do temnoty. Podaří se mladému a nezkušenému Temnému rytíři zachránit své město před stále rostoucí chaosem? Podaří se Batmanovi přivést Gotham zpátky ke světlu? Rok nula je příběh Batmanova původu tak, jak jste ho ještě nikdy neviděli!

Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman: Zero Year - Dark City , 2014


více info...

Přidat komentář

Koty7
14.03.2024 5 z 5

Opravdový nářez ve společnosti našeho netopýřího přítele nám přinesl hned několik zajímavých příběhů včetně Riddlera.

Luigi1
06.10.2023 5 z 5

Tento komiks se opět povedl


ArkAngel
02.08.2022 3 z 5

První velký Batmanův nepřítel je v téhle iteraci Hádankář, kterému se podaří zajmout celé město. Tvůrci ale jinak asi hodně hráli Crysis 3, protože přesně takhle to vypadá a máme tu i speciální jednotky nepodobné těm z videoherní série. Kniha však začíná méně známým Doktorem Smrtí a jeho i ten Hádankářův příběh nejsou příliš zábavné, byť hned staví Bruce velkému nebezpečí. Je to krapet přehnané a chybí tomu hloubka. Minulá kniha byla slabší 4*, téhle dám o jednu méně.

Ivan Kučera
22.01.2022 3 z 5

"jednotka" (Rok nula - tajné město) mala k dokonalosti ďaleko, ale 4* si s prižmúreným netopierom zaslúžila. Dokončenie... nie. Hádankár je skvelý zlosyn, ale to nestačí. Síce sa formuje priateľstvo medzi Batmanom a Gordonom, ale podobných plusov by sme našli málo (dojemné Alfredove koncové predstavy súvisiace s doživotným Bruceovým prekliatím). Zarazilo ma, že od „pádu mesta“ ubehlo iba 27 dní a už to v Gothame vyzerá ako v Som legenda s Willom Smithom. Je to síce vysvetlené špeciálnymi semenami od Poison Ivy (?!?), ale to mi nestačilo. Odfláknutých bolo viacero momentov (samoúčelný náhodný spôsob, akým sa Gordon rozhovorí pred Batmanom o kabáte). Scenár je v prvej polovici výborný (mesto ponorené do chaosu superbúrky). V druhej sa však rozpadne a už ho nikto do pôvodného stavu nezloží. Príbeh vyšiel druhýkrát v roku 2021 v komplete Legenda o Batmanovi.

Atlantis
15.09.2021 3 z 5

Ne, nebavil jsem se. Přitom tu ale jsou záblesky dobrého komiksu. Když postavy na moment sklapnou a příběh se vypráví obrazem (tedy způsobem, který by měl komiks preferovat), byl jsem spokojený. Ale autoři mají často potřebu dávat Batmanovi a spol. do úst hromadu prázdných keců, které by šly osekat na polovinu. Nic moc.

klempy2
11.09.2021 4 z 5

O něco slabší než Tajné město, pořád se ale jedná o nadprůměrný komiks, který stojí za přečtení. Riddler tady válí a na konci budete jásat, že už konečně dostal pořádně přes držku :)

lassse
20.03.2019 5 z 5

Tak tenhle díl mě fakt bavil. Možná tam jsou nějaké mouchy, ale myšlenka naprosto odříznutého a ovládnutého Gothamu má opravdu něco do sebe.

Nelíísek
17.11.2018 4 z 5

Tento díl jsem četla o trochu déle.. poslední dobou batmanův origin rvou snad do každého komiksu, nemůžu si pomoct ale takhle to cítím na druhou stranu kresba opět super a děj celkem dobrej i když na "smrt rodiny" to zdaleka nemá.

dexterman
22.07.2018 4 z 5

Tak je tady finále které se povedlo . Ačkoli předchozí dil byl hrozny . Tento je zase na úrovni . Jsem rád že víc prostoru dostal Lucius Fox Gordon a hlavně skvěle napsany ridler . Charaktery pracuji dobře . Příběh gothamu srazeneho na kolena je uzasny . Kresba je dobra . Za mne palec na horu .

3DD!3
02.04.2018 5 z 5

Skvělé finále Batmanova původu ve světě NEW 52. Hádankář je sice spíš jen nesympatický zmrd, ale stejně Baťovi pořádně zatopí. Vizuál je neuvěřitelný, tyhle apokalyptické jednohubky můžu vždycky.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Jakkoli se tento alternativní výlet do minulosti velkého Detektiva může zdát dějovou odbočkou, funguje natolik dobře, že to vlastně nevadí. Nový pohled na Batmana ruku v ruce s atmosférickou podobou post-apokalyptického Gothamu doplňuje výborně napsaný příběh, který sice používá zažité a v souvislosti s Batmanem často užívané známé ingredience, nicméně činí tak v chutných a neotřelých kombinacích. Někdy se nebojí být až znepokojivě drsný (zejména v případě Jima Gordona) a jít v souladu s jedním ze záporáků, takřka až na kost. Scott Snyder opět dokazuje, že jeho pojetí Batmana patří dlouhodobě k těm vůbec nejlepším a i když se jedná o příběh v rámci řady slabší, stále je to těžký nadprůměr, který by si žádný příznivec netopýřího strážce Gothamu neměl nechat ujít. V kombinaci s tradičně výbornou kresbou výtvarníka Grega Capulla pak už není co řešit… Potěší i drobné odkazy na jiná, starší díla (kupříkladu fialová barva Batmanových rukavic, jak je nosil v klasických komiksech zlatého věku, je geniálním pomrknutím na čtenáře). Tohle je zkrátka radost číst a prožívat.

Voliarty
29.06.2017 4 z 5

Po jeho Jokerovi, som bol zvedavý, ako Snyder pojme ďalšieho klasického Batmanovského padoucha Riddlera. Celkom slušne. A slušný je aj ,,post-apokalyptický,, príbeh, v ktorom vyššie spomenutý Riddler drží celé mesto v šachu a Batman so svojím tímom (zatiaľ bez Robinov a Batgirls) je vždy pár krokov za ním.

Trošku ma zarazil ten koniec a to Batmanovské vyriešenie problému so sieťou a to, že napriek tím škodám, Gotham ,,o mesiac neskôr,, vyzerá celkom dobre. Tak rýchlo neopravujú škody ani japonci.

Lenka.Vílka
09.05.2017 3 z 5

To samé jako díl předchozí (logicky). Tahle série mě prostě nechytla u srdce.
Update 24.6.2018: tento díl jsem četla dlouho před prvními třemi. Proto bych možná komentář formulovala jinak, ale myšlenka zůstává stejná.

jarynek
28.04.2017 4 z 5

Předchozí knihy série navnadily na větší jízdu, než byl tento kus, ale je těžké udržet kvalitu v takové výši, jako byly sovy či smrt rodiny. Každopadně je to pořád nadprůměrný mainstreamový komiks. Batman a Riddler v počátcích svého boje určitě stojí za přečtení.

LordSnape
12.02.2017 4 z 5

Ze začátku jsem byl trochu na rozpacích, ale následný post-apo Gotham a pokusy o jeho záchranu mě hodně bavily, a to i přesto, že komiksy s Batmanem se už začínají dosti opakovat a vyčerpávat. Tahle série je ale po právu tím lepším.

vandislav
24.01.2017 1 z 5

Nevím proč jsem měl dlouhou dobu Snyderova Batmana spojeného s inteligentním superhrdinským komiksem. Zvlášť první část je tak strašně hloupá (od spoiler alert: "vypadám nesmrtelně ptž jsem přežil rozsekání v turbíně, ale bojím se, že mě zastřelí, tak raději uteču" po "budeme se tvářit, že Gordon byl jako mladý policista křivák, aby měl Bruce proč být na něj naštvaný a pak úplně mimo řečí vše Gordon Batmanovi vysvětlí" - takových krásně uměle naroubovaných momentů je tam samozřejmě více). Aby toho nebylo málo, tak přidáme cool vypadající mikro flashbacky.

borknagar
24.09.2016 5 z 5

Další Batman od Snydera a zase budu spíše jen chválit. S Rokem nula přišel Riddler a Batman se nestačí ohánět. Gotham je jeden velký, zarostlý chaos a naplno zde vykvetla krása Capullovy kresby. Přidejme k tomu 250 stránek a máme tu knihu, která nesmí nikomu chybět ve sbírce. Snyder se pro Batmana narodil a již popáté nás při čtení batmanovsky baví.....

martinstefko
29.07.2016 4 z 5

Za mě 70 %, která jsou pořád dobrá, ale ve srovnání s předchozími knihami série je to propad. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1225-batman-rok-nula-temne-mesto-70.html