Nevzdaj sa svojich snov

Nevzdaj sa svojich snov https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142604/bmid_nevzdaj-sa-svojich-snov-sod-142604.jpg 4 319 61

Pútavá historická sága populárnej americkej spisovateľky. Hannah Conryová od detstva sníva, že sa stane lekárkou. V Anglicku 19. storočia je však medicína ženám nedostupná, a tak sa rozhodne stať pôrodnou asistentkou. Jej sľubne sa rozvíjajúcu prax preruší rodinná tragédia a pod hrozbou obžaloby zo zabitia je Hannah nútená opustiť Anglicko. Keď nasadne na loď do Melbourne, nemá ani tušenia, čo ju v novom svete čaká. Mladá a neskúsená dievčina napriek tomu dúfa, že v Austrálii začne odznova a bude môcť naplniť svoje životné poslanie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

This Golden Land , 2010


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
05.06.2023 1 z 5

Já jsem zklamaná. Zaujal mě začátek o lékařích a tak bych brala to a z tehdejších kruhů, ale Austrálie mě fakt nebere.
A přebal je opravdu z dvacátých, ne 1848

4xbabča
29.11.2022 5 z 5

Krásný příběh, který se krásně čte i díky hlavní postavě románu Hannah a její dobrodružné cestě do Austrálie v 1. polovině 19. století. Jako zdravotní pracovnice, která chtěla hlavně pomoci, protože její otec byl lékař, to neměla vůbec snadné. Kniha je plná napětí, přátelství na celý život, ale i opravdové lásky.


Květinka008
27.04.2022 4 z 5

Woodová patří mezi mé oblíbené autorky a tuhle knihu jsem doposud neznala. Líbilo se mi s hrdiny prozkoumávat neprozkoumaný záhadný kontinent, se svou představivostí jsem díky autorčinu umu vylíčit prostředí pobývala v dolech, písečné bouři, jeskyních prapředků i nemocnici plné umírajících lidí... Nemluvě o tom, že stezky písní jsou nádherné nehmotné dědictví dávné kultury... Určitě se k ní ještě někdy vrátím!

verčová
17.02.2022 5 z 5

Vždy se mi velmi líbí, že kromě zajímavého děje se dozvídáte i mnoho zajímavosti z místa o kterém Barbara píše....Její romány jsou strhující plné napětí, tužeb, vášně....zkrátka všeho, co do románů patří.

raty
03.09.2021 5 z 5

Další silná žena stvořená mojí oblíbenou Barbarou Wood. Hlavní hrdinka bojuje za své vysněné cíle v době, která nezávislým ženám zrovna moc nepřála. Stát se lékařkou v Anglii 19. století nebylo možné. Zkouší tedy své štěstí v Austrálii. Ani tam však nemá zrovna na růžích ustláno. Podaří se jí splnit sen? Čtěte a dozvíte se :-)

Ticiana
13.06.2021 4 z 5

Každý rok si chci přečíst aspon jednu knihu od tyhle autorky. Její pribehy mne moc baví a hlavne kdyz jsou z lékařského prostředí a s hlavní hrdinkou, která boří předsudky. Líbilo se mi prostředí Austrálie. Ale na Doktorku Samanthu to nemělo. I tak stoji za to si knihu přečíst.

evask
18.05.2021 3 z 5

Dceru mám v Austrálii, tak jsem si řekla - dozvím se něco dalšího o Austrálii. Hodnocení to má moc pěkné, 87%, to se mně bude líbit.
Jenže teď vidím, že to hodnocení je dost nadsazené.

Lemurka
24.04.2021 5 z 5

Krásná knížka, příběh se mi moc líbil.

marciana
15.02.2021 4 z 5

Krásná kniha plná informací o osídlení Austrálie a medicíně tehdejší doby. O tom, jak bylo nemyslitelné, aby se žena stala lékařkou. Hlavní hrdinka je sympatická a jsem moc ráda, že jsem mohla být na několik dní součástí jejího životního příběhu. Knihu doporučuji.

Noisette73
28.08.2020 4 z 5

Nádherná Austrálie, kladná hrdinka, překážky, předsudky mužského světa, lékařské prostředí... Skvělé...

Lofda
26.07.2020 5 z 5

Svým způsobem místy až naivní vyprávění pro dámy (hlavně na začátku a pak jsem se toho pocitu nemohla zbavit čím víc se příběh blížil konci), ale musím říct, že po delší době jsem měla pocit, že mám zase v ruce poctivý román se vším všudy. Podívat se do Austrálie je snem mého manžela a po přečtení této knihy už mu rozumím. Hodně jsem během čtení koukala do Google map a také hledala další a další informace na Wikipedii ;-), protože jsem zajistila, jak málo toho vlastně vím. Celá ta knížka ve mě zanechává hrozně hezký pocit a touhu dozvědět se o Austrálii ještě víc..

knihyKeMne
12.05.2020 4 z 5

Poněkud naivní a občas předvídatelný příběh, takové to čtení pro ženy. Takže padlo na úrodnou půdu. Akorát příběh, kde jsou dva muži a oba stojí za hřích, pro vás zákonitě nemůže mít uspokojivý konec...

kaja77
25.04.2020 3 z 5

Vůbec nevím co napsat...od autorky jsem už četla x jiných knih, ale tato byla šitá jaksi horkou jehlou. Jako celek se mi téma velmi líbilo (osídlování Austrálie, tehdejší zdravotní péče, zlatá horečka), kniha však oplývala neskutečně naivními situacemi a popisy, nad které jsem se moc povznést nedokázala (vyléčení otevřené zlomeniny hadříkem namočeným v jodovém roztoku - a to v řádu dnů, přerod kvakerské dívky v sexuální dračici apod. Docela škoda, že tak nadějné téma nakonec dopadlo jako "harlekýnka" Mám připomínku i k fotografii dámy na obalu knihy , která naprosto neodpovídá době, o které kniha je. Dáma má účes a vzhled počátku dvacátého století... ovšem kniha se odehrává cca o 50 let dříve :)

Radka1911
05.03.2020 5 z 5

Krásná kniha se sympatickou a silnou hlavní hrdinkou. Přesně pro tento typ knih mám autorku zařazenou mezi mé oblíbené.

mysterygirl
02.02.2020 5 z 5

Moc krásná kniha, dala bych klidně i víc hvězdiček. Příběhy z Austrálie prostě miluju.

regulax
06.01.2020 5 z 5

Skvělé napínavé romantické! Doba dámských krinolín, rukaviček, společenských konvencí přistěhovalců, domorodců a začátků lékařství v pusté krajině zlaté Austrálie. Nádhera.

Evaho73
03.01.2020 4 z 5

Dobrodružný príbeh o veľkej túžbe objavovať nové lekárske poznatky a pomáhať ľuďom, ale aj o nádeji na nový začiatok v krajine mnohých možností...
Moja ďalšia kniha od BW, ktorá má jej nezameniteľný rukopis. Je to majsterka opisov, na základe ktorých máme pri čítaní možnosť sa virtuálne preniesť na mnohé miesta, kde konkrétne v tejto knihe to je Austrália.
Príbeh Hannah ma síce bavil, ale Samantha stále vedie :).

helenkan
01.11.2019 4 z 5

Pěkné čtení,žádná nuda,stále se něco dělo a všem se splnily jejich sny. A to se mi líbí. :-)

klimovar
04.08.2019 5 z 5

Knížka splnila moje očekávání - chtěla jsem po několika těžkých knížkách něco vyloženě oddechového. Romantika se šťastným koncem. Jen ten závěr před nemocnicí mi přišel už trošku vyšponovaný. Byla to první zkušenost s autorkou, možná sáhnu po další knize.

gigi77
04.05.2019 4 z 5

Romantika pěkně napsaná, představivost mi jela na 100%. Moc mě bavilo téma kolonizace Austrálie. Jen to bylo takové vláčnější než jiná díla této spisovatelky.