Nevhodný návrh

Nevhodný návrh https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466011/bmid_nevhodny-navrh-4QU-466011.jpg 4 1165 194

Sophii Beckettové se nikdy ani nesnilo, že se jí podaří vklouznout na vyhlášený maškarní ples lady Bridgertonové, natož se tam seznámit s „krásným princem“. Přestože je dcerou hraběte, zlá nevlastní matka ji coby nemanželského potomka odsoudila do role služebné a zachází s ní jako s otrokyní. Teď se však Sophie v náruči šaramantního a pohledného Benedicta Bridgertona cítí přímo pohádkově. Bohužel s vědomím, že až odbije půlnoc, kouzlo vyprchá...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

An Offer From A Gentleman , 2001


více info...

Přidat komentář

MartinaCh27
24.04.2024 3 z 5

V knize se Sophie Beckettová ocitá ve světě, který jí byl do té doby nepřístupný. Jako dcera hraběte však zaujímá pozici služebné, odsouzená k utrpení a ponižování ze strany své nevlastní matky. Nicméně na maškarním plese lady Bridgertonové se jí otevírá nečekaná příležitost - setkat se s "krásným princem". Toto setkání vytváří základ romantické pohádky, ve které Sophie cítí pohádkové štěstí v náručí svého šarmantního cizince. Přesto však tuší, že toto kouzlo nemůže trvat věčně, až odbije půlnoc, vše se změní. I když pohádkový motiv Popelky může knize dodat kouzlo, mnohým může připadat jako klišé. To však neubírá na tom, že kniha zůstává poutavým romantickým dobrodružstvím, které si zaslouží pozornost čtenářů.

marianna7090
19.04.2024 5 z 5

Tak toto som rozhodne nečakala. Toto bola zatiaľ najlepšia časť. Benedict sa stal mojim najobľúbenejším "Bridgertonom".
Absolútne som nečakala, že ma to tak ľahko vtiahne do deja, čítalo sa to úplne ľahko (ako aj pred nachádzajúce časti), nesmierne som sa bavila a oddýchla som si pritom.
Koniec je úplne predvídateľný, ale aj tak som ostala, napríklad pri varení, myšlienkami pri deji a uvažovala nad tým ako sa to nakoniec vyrieši.
Paráda, asi idem rovno na ďalšiu časť.


bárbra13
14.04.2024 5 z 5

Zatím můj nejoblíbenější díl série. Benedikta miluju od začátku, ale pravděpodobně mi mínění o něm dost ovlivnil seriál. Proto jsem chtěla 3. knihu přečíst předtím, než vyjde třetí série. Ta, jak jsem vzápětí zjistila, nebude o něm, ale i tak jsem ráda, že jsem si knížku užila bez toho, abych byla ovlivněna seriálovým zpracováním.

zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

BRIDGERTONOVI NEVHODNÝ NÁVRH

Třetí díl série o sourozenců Bridgertonových se bude točit kolem Benedikta druhého syna. Umělce, kterého zatím nikdo nevidí jinak než číslo dvě.

Začátek knížky mi přišlo, že se to podoba jedné verzi popelky se špatným koncem. V dalších kapitolách se mi moc líbilo jaký měl Benedict charakter.

Oproti druhém dílu kde Anthony mi přišel až moc arogantní, povrchní a hulvát bez citu, tohle byla příjemná změna. Colin je zde vyobrazený jako nečekaný, galantní hrdina.

Co se týče Sophie, tu jsem si hned zamilovala. Fandila jsem jí hned od začátku. A mrzelo mě všechno co se jí stalo.

Po záhadného plesu uplynou dva roky, ale láska, kterou oba cítí Sophie a Benedikt je tak velká, že ani čas nezahojily díru v srdci.

Tajemství musí vždycky prasknout a zde do poslední chvíle nevíme, jestli to bude HAPPYEND nebo nenaplněné sny.

Tato série je opravdu pro mě oddechová záležitost od fantasy a sci-fi. Je to krásné lehké čtení. Miluju romantiku!!!

Tento díl až na to podobnost byl podle mě nejlepší!! Zatím.

Zde se s pikantnostmi nečekalo, až po svatbě!!

lisell
04.04.2024 5 z 5

Pokud hledáte oddechovku na jeden večer, je to právě série o rodině Bridgetonových. Mě na ni přivedl seriál na Netflixu a utíkám k ní vždy, když potřebuju přijít na jiné myšlenky a zase začít věřit na šťastné konce.

bajulda
30.03.2024 5 z 5

Serii jsem si zamilovala a remake Popelky mě nadchnul.

kurama45
25.03.2024 1 z 5

Kameň úrazu celej série. Toxický chlapík chce milenku a s každým odmietnutím je toxickejší. Snaží sa to zahaliť do rúška umeleckého ducha a poézie, ale nevydalo. Najprv sa s ňou vyspí a keď v tom slečna nechce pokračovať, tak sa jej potom za to vysmeje? Prosím? Nebolo to ani milé, ani pekné a na Sophiinom mieste už dávno šlohnem svojej prepnutej macoche všetky prachy a odcestujem dakde na Havaj. Bohužiaľ táto paródia na Popolušku si nezaslúži ani jeden oriešok, o troch ani nehovoriac.
Aspoňže Colin zase robil dohadzovača a postaral sa o svetlé okamžiky. Vlastne aj Hyacint, vďaka Bohu za nich.

_Žanet_
23.03.2024 5 z 5

Pro mě osobně asi nejlepší díl z těch, co jsem zatím četla. Popelkovský příběh má své kouzlo a musím říct, že jsem se při čtení ani na okamžik nenudila. Chemie mezi Sophie a Benedictem byla téměř hmatatelná a autorce se povedlo vytvořit opravdu krásnou romantickou linku. Pro někoho by vzkvétající láska na první pohled možná mohla působit až příliš sentimentálně a nereálně, ale za mě tenhle rychlý spád k oběma hlavním hrdinům seděl. Mimo to je Sophie velmi sympatickou postavou s poměrně realistickým uvažováním a ačkoliv Benedict až moc tlačil na pilu, jeho myšlenkové pochody byly hezky vykresleny, takže jsem si zamilovala i jeho. Zkrátka sladké počtení, ideální na večery před spaním.

Martina852
23.03.2024 5 z 5

Tak další Bridgerton je za mnou. Protože to bude chvíli trvat než natočí seriál, tak si zkracuji chvíli čtením knih. Tvůrci seriálu se rozhodli, že třetí řada bude o Colinovi a Peneleope, takže Benedicta se Sophií přeskočili a bude o nich možná až čtvrtá série. Proto jsem nebyla ovlivněna seriálem a nevěděla jsem, co mě v knize Nevhodný návrh čeká. Taky předpokládám, že v seriálu budou rozdíly. Pokud budou větší či menší jako např. v příběhu o Anthonym a Kate, můžeme jen hádat.
Trochu jsem se strachovala, po přečtení anotace, jak celý ten příběh ve stylu "Popelky" dopadne. Musím říct, že to vyšlo velice dobře. Jen mě občas vadil občasný Benedictův nátlak na Sophii, ale omluva a dobrý konec to všechno spravilo.
Pohodové čtení.

roman9276
21.03.2024 5 z 5

Teda páni, a to jsem si myslel, že Benedict mě nebude tolik bavit, ale opak byl pravdou. Tohle bylo napínavé od začátku do konce. Sympatickou Sophii jsem si hned zamiloval a popelkovská linka za mě super. Potěšilo mě, že se zde objevila celá Bridgertonovic familíe a už nám autorka hodila udičku na další díl. Ze všech tří dílů byl tento rozhodně nejlepší a taky první, kterému jsem dal plný počet hvězd, tak mě snad další díly potěší stejně.

haWranka
06.03.2024 3 z 5

Mohla bych kopírovat to, co jsem napsala u předchozích dílů - skvělá první polovina, slabší druhá polovina a nechutně přeslazený konec. Asi bych vlastně ve čtení série nemusela pokračovat, ale autorka vymyslela geniální tah s lady Whistledownovou a já jsem zvědavá :)

Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Na to, že se to podobá popelce, tak je to skvělé. Pro mě to bylo skvělé od začátku do konce, styl psaní mi sedl stejně jako ty ostatní díly (což je jasné když to píše stejná autorka). U některých scén jsem dostala takový výbuch smíchu, že jsem tomu snad ani nevěřila a je pravda, že SČ bylo skvělé, protože nás bavili stejné scény. Také mě překvapilo jak byl konec dojemný. Musím říct, že se strašně těším na další díl, který si přečtu a snad budu doufat, že už příště zjistíme kdo je lady Whistledownová a pardon už jsem s těmi 5 hvězdičkami asi otravná, ale ta kniha si to zaslouží.

ElikaS
21.02.2024 4 z 5

Knížku jsem poslouchala jako audioknihu a poslouchala se velmi dobře. Ostatně to všechny knížky z této série. První část připomínala Popelku a já tyhle retellingy můžu, takže to jsem si užila :-)
Jako knížku bych to asi nečetla, ale jako audioknihu si to vždy ráda pustím.

jarkaska
09.01.2024 5 z 5

Kniha se mi dobře četla. Další pěkný příběh z této série.

veruptackova
13.12.2023 5 z 5

Audiokniha - 4,5*

Série Bridgertonovi má skvělou interpretku, jejíž přednes mě prostě baví a k příběhu opravdu sedí. 

Hlavní je ale samozřejmě příběh. Tohle trochu jiné pojetí pohádky o Popelce mě zatím ze tří dílů série bavilo nejvíc. První dva díly se vyznačovaly podobným námětem a velmi silnou první polovinou. Třetí díl měl rovněž začátek, který okamžitě vtáhl, ale děj mě bavil až do konce stejnou měrou. A vůbec mi nevadilo, že v tomto případě se rubrika lady Wistledownové objevovala v méně, i když ji všeobecně považuji za nejzajímavější prvek knižní série.

Bridgertonovi možná nejsou nějakou zvlášť hodnotnou literaturou. Pro mě jsou však velmi příjemným zpestřením čtenářské rutiny. Rozhodně tohle návykové čtení nebo ještě lépe poslech doporučuji a doufám, že se brzy dočkáme čtvrtého dílu v audioverzi.

Ailee
17.11.2023 4 z 5

Pořád dobrá oddechovka, ale charaktery postav už jsou poněkud ohrané. Předvídatelné, ale u tohoto typu knih mi to vlastně vůbec nevadí. Za přečtení to stojí, i když vím, že podruhé se ke knize nevrátím.

jana1874
31.10.2023 4 z 5

První část knihy se podobá Popelce. Sophie je nemanželská dcera hraběte, který se později znovu ožení. Tím Sophii získá macechu a dvě nevlastní sestry. Snila o tom, že se budou mít rádi, ale bohužel její sny se nesplnily. Po smrti hraběte je se Sophií zacházeno hůř než se služkou.
Jednou večer se jí podaří dostat na maškarní bál, kde ji nikdo nepozná a ona se seznámí s Benedictem. Okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra, ale s úderem půlnoci se musí Sophií vytratit.
Když její macecha zjistí, kde večer byla, vyhodí ji a od teď je to všechno na Sophií.

Ve druhé části se náhodou potkají znovu, Benedict zachrání Sophií ve velmi nepříjemné situaci.
A jak se to vyvine dál? Pozná v ní tajemnou krásku se kterou se seznámil na maškarním bále nebo ne? Co udělá Sophie?

Autorka píše moc pěkně, mám ráda tohle období.

Sophie si nejde neoblíbit, je moc milá, se svým se osudem se popasovala, jak nejlépe mohla, přestože ji v určitém směru dost ovlivnil, čemuž se nejde divit. Zná svou cenu, má své zásady. A tady mi trochu vadilo na Benedictovi, že to nepochopil. On vyrostl úplně jinak než Sophie - v milující rodině s bezpečným zázemím, a jelikož ví, jaká je společnost a co se vše může stát, mohl pochopit její rozhodnutí a smířit se s tím a ne na ni dál tlačit a naléhat. Naštěstí později to napravil a u mě si to vylepšil

Miluji sourozence Bridgertonovic, jsou úžasní, každý je jedinečný, neváhají si ostatní dobírat, ale přesto jsou si oporou a milují se

Nifgai
08.10.2023 4 z 5

Na začátku mě dost vyděsilo, že to bude příběh o Popelce (evidentně jsem si měla nejdřív přečíst komentáře zde..) Naštěstí po plese se příběh proměnil a už to byli moji oblíbení Bridgertonovi. Čtivé, poutavé a už se těším na další díl v sérii.

Tereziee
18.09.2023 4 z 5

Sérii Bridgertonů jsem nechala skoro rok u ledu, než jsem se pustila do dalšího dílu a pauza prospěla. Konečně jsem se pustila do příběhu Benedicta, který neznám ze seriálového zpracování. Je cítit, že je příběh inspirovaný Popelkou, ale jen ze začátku. Bavilo mě to. Postava Sophie se mi moc líbila a fandila jsem jim.

Fidibus
17.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Jak Popelka, tady s rukavičkou, ke štěstí přišla, byť se mu bránila... Sophie se po zamilování po plese a vyhození od nevlastní matky protlouká jako služebná a náhodou opět potká Benedicta, který ji zachrání. Pak zase zachrání ona jeho a on ji přinutí odjet společně do Londýna do domu jeho matky, kde je komornou a závidí mu tuhle rodinu, z níž občas není moc nadšený on :-). Pak se rozhodne raději odejít, protože do tohohle světa nepatří, a do toho ji nevlastní matka nařkne z krádeže. No a matka B. zasáhne.
Dobře se to čte, vtipné dialogy a i přes jasný konec jsou postavy dobře popsané.