Nenažraná koza

Nenažraná koza https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409735/bmid_nenazrana-koza-8jK-409735.jpg 5 100 21

Mlsnou kozu nebaví přežvykování trávy, a tak se rozhodne vyzkoušet něco nového. Obejde celý statek, kočce vypije mléko, spořádá prasátku bramborové slupky, farmářově dcerce slupne botu a farmářovi dokonce trenýrky. Není divu, že se jí udělá špatně. Zezelená, zežloutne, zmodrá… A léčí se z toho celý týden – v pondělí přestane škytat, v úterý se jí přestane motat hlava, ve středu si mohutně říhne… A o víkendu už je to zas ta stará nepoučitelná koza. Dokud nenajde opuštěnou holinku...... celý text

Přidat komentář

Máca216
10.04.2024 5 z 5

Milujeme s dětmi knížky, které jsou přečtené na jeden "zátah". Tahle byla vtipná a ilustrace jsou přímo dokonalé.

Sitting-Bull
25.01.2024 4 z 5

Jednoduchá kniha, pěkné ilustrace, vtipný text... Co více si pro prvňáčka přát?


JanaK24
04.01.2024 5 z 5

Synova nejoblíbenější knížka od pana Horáčka. Pobavilo jej, jak koza sežrala trenýrky:)

MarciLiška
30.10.2023 4 z 5

Na základě doporučení na těchto stránkách jsem knihu půjčila z knihovny dětem. Byly nadšené a rady se ke knize vracely. Krásné ilustrace a jednoduchý příběh.

simca9342
21.07.2023 5 z 5

Přečtená loni.

Byla jedna koza,
Byla hladová jako hloupý Honza.
Snědla, co mohla,
bolestem břicha se však nevyhla.

Místní byli naštvaní, neměli věci,
teď by nejraději viděli kozu v kleci.
Od neděle do soboty bylo zvířeti špatně,
cítila se trochu trapně.
V sobotu byla konečně zdravá,
Chuť do jidla nezmizela, byla žravá.

lenka0383
08.02.2023 5 z 5

Horáčkovy knihy jsou skvělé, po Huse Líze a Papuchalkovi je tahle naše nejoblíbenější. Vtipná, milá, s úžasnými obrázky. Tříletá ji miluje, už ji umí skoro nazpaměť a recituje se mnou :-)

Péťa Z.
12.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Perfektní knížka pro nejmenší děti. ;⁠-⁠)
Představila nám ji paní knihovnice při dopoledním programu S knížkou do života.
Text je vtipný, úderný. Ilustrace bezvadné.

Děti se v knihovně převalovaly na záda s nohama vzhůru. Přesně jako ta koza, které bylo špatně z toho všeho jídla, co snědla. Od pondělí do soboty se pak kurýrovala! :⁠-⁠) Dokonce měnila i barvu! Nakonec se jí udělalo líp. A víte co? Stejně to nebylo nic platné... Jako další chod si totiž vybrala holínky. Nepoučitelná a nenažraná koza. :⁠-⁠)

Knížka se dá využít třeba i v mateřské škole.
Děti poznávaly různé barvy koz, třídily stejně barevné předměty, skládaly rozstříhané obrázky různě barevných koziček. Zapamatovaly si, co komu koza snědla. Manipulovaly s předměty v pekáčku, aby pochopily, co jsou pomeje. A nakonec si polepily obrázek kozy útržky z barevných papírů. Knížka posloužila k hezkým aktivitám a my jsme z ní s Adélkou nadšené.

Akvabela
13.12.2022 4 z 5

Velice stručný, ale moc vtipný příběh s trefnými ilustracemi. Jednou přečíst dětem nestačilo :-). Při každém čtení jsme se moc smáli.

Knihomolka506
01.11.2022 5 z 5

Krátký, ale vtipný příběh o koze , která je jak už název napovídá nenažraná (ano, jako já, ale já mám narozdíl od ní zrychlený metabolismus :D). Sežere vše na co přijde. Kytky , mléko a dokonce farmářovy trenýrky. Pak ji pár dní není nějak nejlíp. Lidem vadí, že jim to rohaté zvíře vše sežralo. Ale za nějakou dobu je vztek přejde a jsou rádi, že je zase v pořádku. Krásné ilustrace :)

lucakuca
24.10.2022 4 z 5

To je prdlovina :-) :-)
...a farmář už nikdy nenašel své staré trenýrky.
To se dětem bude líbit.

Briv
21.10.2022 4 z 5

* Měli jsme ji půjčenou vlastně dvakrát, jednou nám ji přihodili v anglickém oddělení ke knížkám, že se nám bude také líbit a v té době měl syn (cca 2,5 roku) od Horáčka jednu knížku velmi oblíbenou, ale Nenažraná koza jej tehdy nezaujala vůbec, těžko říct proč. Jestli už měl těch kreseb prostě dost, nebo mu vadilo, že to říkáme s manželem každý trochu jinak:). Teď po roce jsem si na ni znovu vzpomněla, půjčila jsem mu ji v češtině a měla u něj trochu větší úspěch, ale řekla bych, že mě bavila více:). Jednoznačně u synka vyhrává Papuchalk Petr. Koza má prostě smůlu, přitom si myslím, že nápad je opravdu povedený a vtipný. Syn dává 3 *.

86_luca
16.09.2022 5 z 5

Když jsem knihu dostala do rukou, nijak zvlášť mě nenadchla, na první prolistování nic moc ilustrace (pro mě), text taky nic moc. Když jsem ji četla s tříletým synem a pak ještě s rok a půl "starou" neteří, nemohli jsme se knihy všichni nabažit. Ilustrace na mě na jednu stranu působí tak neesteticky a na druhou stranu jsou krásně barevné a překvapivě reálné. Text je prostý (jako četba na večer za mě super:-), ale vtipný, uvěřitelný a takový ze života, řekla bych. Je v něm plno možností na úpravu, dovyprávění, převyprávění. Původně jsem nechtěla, ale nakonec jsem ji koupila i tomu mému skoro čtyřleťákovi, byť se mi na ni zdál už starý, prostě tu knihu miluje. A já vlastně taky, i když o mě to samozřejmě není.

Elen.aja
16.01.2022 5 z 5

Pobavila nás. Líbí se mi, jak v Horáčkových knihách je ukrytá pointa, abychom si vážili sebe takoví, jací jsme a nesnažili se měnit nemožné.

Víí
02.05.2021 5 z 5

Líbila se mi ta knížka na začátku i na konci i uprostřed.

Viky007
03.04.2021 5 z 5

Synovec za mnou s touhle knihou přiběhl, abych mu ji přečetla. A musím říct, že jsem se fakt bavila - hlavně když koza sežrala chlápkovi trenýrky :-D. Je to jednoduchý příběh, spíš pro menší děti do 3 let, ale je to moc hezky zpracované.

Jane007
29.03.2021 5 z 5

Naprosto úžasná a vtipná knížka pro malé děti. Četla jsem synovi a měla jsem co dělat, abych udžela vážnou tvář. Hlavně ilustrace jsou skvělé

Aknel26
31.01.2020 4 z 5

Opravdu byste řekli, že je to knížka pro děti od tří let? Příběh je velmi jednoduchý a srozumitelný i bez textu (kterého je stejně maličko), poučení jednoznačné, podle mě je to určené dětem spíš menším. Ilustrace jsou krásné, hlavně ta koza s nohama vzhůru.

bibi.r
28.11.2019 5 z 5

Kniha je vhodná pro děti od 3-4 let.
Jak zařídit, aby bylo koze špatně? Nechte ji sežrat naprosto všechno :D.

Litocha
10.11.2019 5 z 5

Jsem moc ráda, že se Horáčkových knih chopilo nakladatelství a po odmlce znovu začínají vycházet, je to pro mě totiž sázka na jistotu. Nenažraná koza mě bavila náramně (spolu s Husou Lízou se u mě dokonce drží na vrcholu žebříčku jeho knih). Je nejhumornější, vycizelovaná (opravdu tam není ani slovo navíc), s tradičně úžasnými ilustracemi i grafikou. Jsem ráda i za větší formát, takže ilustrace více vyniknou. Pro děti je přehledná, hned při prvním čtení zvládl syn doplňovat, co se s kozou po žracích orgiích dělo a po čem se kdo sháněl.
Za mě nejvyšší hodnocení a nedočkavě čekám na další knížku.

kamibe
13.10.2019 5 z 5

Mám ráda Horáčkovy knihy. I u téhle jsem se při čtení usmívala a už se těším, jak jí potěším svá vnoučata.