Napriek všetkým nástrahám

Napriek všetkým nástrahám https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400339/bmid_napriek-vsetkym-nastraham-rlX-400339.jpg 4 42 15

Kate Madisonová vlastní v New Yorku vychytený secondhand. Vďaka obchodu vychovala štyri deti, na ktoré zostala po manželovej predčasnej smrti sama. Deti dospeli a úspešne sa postavili na vlastné nohy, lenže k nevôli svojej matky sa vrhajú do vzťahov, ktorých budúcnosť je viac než otázna. Dcéra Isabelle, právnička so sľubnou kariérou na Wall Street, sa zaľúbi do klienta, ktorého zastupuje. Verí, že po jeho boku nájde šťastie, no stanú sa jej nádeje skutočnosťou? Mladá módna návrhárka Julie podľahne čaru muža, ktorý je až neskutočne dokonalý. Po krátkej známosti sa zaňho vydá, opustí skvelú prácu a presťahuje sa s ním do Los Angeles. Je však ich vzťah naozaj taký, aký sa na prvý pohľad zdá? Syn Justin sa snaží presadiť ako spisovateľ. Dotlačí svojho partnera k tomu, aby mali deti, keď na to ešte nie sú pripravení. Vyžiada si táto skúška ich vzťahu privysokú daň? A najmladší Willie, odborník na počítačové technológie, sa dá dokopy so ženou staršou o dvanásť rokov. Kate svoje deti miluje a podporuje, no nevie im zabrániť, aby nerobili rozhodnutia odsúdené na neúspech. Podarí sa im nakoniec všetko zvládnuť?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Against All Odds , 2017


více info...

Přidat komentář

Pechule
11.07.2022 4 z 5

Tuto autorku nijak nevyhledávám, ale tento román pro ženy nebyl špatný. Pro mě byl rozjezd pomalejší, ale jak se rozvíjel děj, bavilo mě to víc a víc. Takže ve finále spokojenost.

dqenisa
17.06.2022 5 z 5

Příběh byl zajímavým pohledem do jedné rodiny . Líbilo se mi že se dotkl i témat, která nejsou moc příjemná. Postavy byli velmi propracované a je to dobré čtení.


LeHor
11.05.2022 4 z 5

Příběh plný zvratů, tak jako život sám.
Oddychové čtení.

pip11
26.03.2022 3 z 5

Knihy Steelové se mi líbí, tento příběh mě však nijak zvlášť nezaujal.

Mrňous1
20.03.2022 3 z 5

Tak autorka asi nebude úplně můj šálek kávy, kniha to nebyla úplně špatná, příběh zajímavý, i když na jednu rodinu mi těch "sociálních" problémů najednou přece jen přišlo trochu moc. Ale styl vypravování mi úplně nesedl. Knihu jsem dočetla, ale myslím, že v brzké době knihy od autorky vyhledávat nebudu.

Mruskulka
10.04.2020 5 z 5

V knihkupectví vídám od autorky knihy. Napsala jich teda spoustu. Já od ní četla poprvé tuhle a líbilo se mi. Fajn oddychovka, kde nechyběla romantika, svatba, pohřeb, splněné sny...

Hrozienko
28.01.2020

Je mozne, ze je to skvele citanie pre zrele zeny, ktore uz co to prezili a maju s cim porovnavat , DS pise z moderneho prostredia o sucasnych problemoch v nejednej z rodin. Myslim, ze kazdy si v Steelovej romanoch moze najst to svoje.
Mam velmi rada jej romany a rozsiruju mi obzor a citanie je prijemne.

IrenaLuzarová
04.01.2020 3 z 5

Vzala jsem si jako vánoční čtení, které splnilo mé očekávání, dobře napsaný ženský román, který popíše život matky a rozvine rozdílné osudy jejich dospělých dětí. Ve svém žánru bezpochyby dobré čtení.

Kačí96
13.12.2019 5 z 5

Dobře čtivá kniha plná nečekaných zvratů.

JessieEx
19.09.2019 3 z 5

2,5*
S Danielle Steel jsem bohužel šlápla vedle. Ještě nejsem cílová kategorie, protože - a tím se opravdu nechci nikoho dotknout - mi přijde, že toto je četba pro staré báby. Skutečně si myslím, že se k autorce ještě někdy vrátím, ale až mi bude 45+.
A to už proto, že hlavní hrdinka sama je vyššího věku a má dospělé děti. Naštěstí se to četlo o něco líp díky tomu, že se jedná o příběh celé rodiny a tak autorka vypráví i o dětech Kate. Nejvíce jsem byla zvědavá jak to dopadne s Izabellou a čekala jsem, kdy konečně přijde ta "nepřízeň osudu" z názvu.

Celkově, a to mi na knize vadí úplně nejvíc, byl příběh vyprávěn stylem komentátora fotbalového zápasu. Kdybych u toho byla, když autorka knihu psala, nejspíš bych na ni křičela: Zpomal už trochu! Jak si má člověk vytvořit k hrdinům nějaký vztah, když jejich životy pozoruje z velké vzdálenosti a z rozjetého vlaku? Navíc styl vyprávění byl takový škrobený a tahle rodina žije poněkud snobským životním stylem se kterým se neztotožňuji, nebo spíše je to prostě vyšší třída a Kate mi připadala neskutečně pokrytecká. Třeba když se "plácala po ramenou" že je naprosto ok s tím, že je její syn homosexuál - a potom se mohla zbláznit, že si její dcera přivedla potetovaného týpka v kožené bundě...

Naštěstí druhá polovina knihy nabrala trochu spád a číst se to dalo, jen přemýšlím, jestli bylo opravdu nutné psát tak sáhodlouhý komentář k tak průměrné knize... :D občas si nemůžu pomoct :)

perpe2a
08.08.2019 4 z 5

Moc krásný ženský román, velmi čtivé, doporučuji.

zdehan
19.07.2019 5 z 5

Moc pěkná kniha ze života četla se jedním dechem.

alnahu
18.07.2019 5 z 5

Také se mi kniha líbila a dobře četla .Rodinný příběh Kate Madisonové,osud k ní byl nemilosrdný a ona ještě mladá ,krátce po narození čtvrtého dítěte ovdoví.Žila jen pro své děti a prožívala s nimi jejich starosti i radosti.Děti jí celý život připravovali jen samé překvapení a konečně pro ni nastal také čas ,aby i ona připravila překvapení jim.Další z příběhů ze života od této spisovatelky,které ráda čtu.

sabca
13.07.2019 5 z 5

Mě se kniha moc líbila. Tolik děje v jedné knize, že by to stačilo na 3 romány. Knihu jsem měla problém odložit. Osudy všech 4 dětí Katy byly tak zajímavé, že bych klidně bych brala i pokračování. Jsem ráda, když mohu kriminálky proložit těmito romány od Steelové. Mám jich ještě dost nepřečtených. Doporučuji

bookcase
16.05.2019 4 z 5

Typická Steelová jak ji známe. Rodinný příběh v němž není nouze o lásku i trápení.

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino

Kniha Napriek všetkým nástrahám je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce86x
Chystám se číst22x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x