Nad Tichým oceánem

Nad Tichým oceánem https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265923/nad-tichym-oceanem-265923.jpg 4 12 5

Volné pokračování knihy "Albatros". Opět se setkáváme s již známými postavami z této knížky. Tentokrát se vydají hledat ztracené děti milionáře Alana Sewarda. Oblétají celý svět a opět prožívají spoustu dobrodružství a příhod v civilizovaných i pustých oblastech. Bohatě ilustrováno Václavem Junkem.

Přidat komentář

Rozari
03.03.2024 4 z 5

V naší městské knihovně jediná kniha tohoto autora, tak jsme vzali, co bylo :) Každopádně jsme ji se syny půjčili na doporučení našeho dědy, který říkal, že Flos kluky zcela určitě bude bavit, že on to jako dítě “žral. Začali jsme číst a moc je ten začátek nezaujal, asi že jsme měli rozečtené i jiné příběhy, takže to odložili.

Tak jsem se začetla sama a mě to teda překvapivě docela chytlo :D Příběh je tedy slabší, co si budeme povídat, ale bavily mě popisy Tichomoří, jaké ostrovy navštívili, jak dlouho jim trvalo přeletět z kterého ostrova na další, až jsem si musela vytáhnout svůj starý atlas světa ze školy a na mapě jsem zkoumala, kde zrovna jsou a kudy letěli.
Přišlo mi to takové roztomile naivní. Aspoň jsem si trochu zopakovala zeměpis :D
Proč ne :-)

Blue
18.11.2020 3 z 5

Určitě dobře míněný úmysl, dokonce chvályhodný, napsat českou obdobu verneovek. Ale už ve své době to byla možná trochu školometská kniha, což podtrhuje i slabší příběh, a dnes je pro svou cílovou skupinu už dokonale mrtvá. Stále ale určitě jsou nadšenci, kteří ji dokážou shovívavě ocenit.


kokrokr
17.08.2020 2 z 5

Hodně popisné až nudné čtení. Slabší pokračování knihy „Albatros”. F.Flos napsal mnoho zábavnějších románů, ale jeho zastaralý styl třicátých let pobaví jen úzký okruh čtenářů dobrodružné klasiky.

danny_21
07.09.2019 3 z 5

Pamatuji se jak jsem kdysi tuto knížku náhodou objevil u babičky v knihovně a začal j číst až na několikátý pokus. Pokračování dobrodružství Pavla v Tichomoří ve společnosti výborného amerického pilota - dnešní mládeži už možná zůstane neobjevená - 70 %

Mira7m
24.03.2018 2 z 5

Prave mi prisla, presne s touhle zlutou obalkou. V dospelosti se to uz moc neda, susti to papirem, mapami (pan autor v popisovanych krajich nikdy nebyl) a stereotypy/predsudky.
Ale jako kluk jsem predchozi Albatros hltal, trochu jsem se poucil, tudiz vim, ze malajci rikaji tuan. Takze ve srovnani s nejakymi krvaky vlastne fajn.
Ty Karavanni sesity s pane Burianovymi ilustracemi (5 tusim) jsou ozdobou kazde klukovske knihovnicky.
Jo a Mr. Turbulent (!) je obcas na facku ;-)