Na Vánoce o den více

Na Vánoce o den více https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491231/bmid_na-vanoce-o-den-vice-HsN-491231.jpeg 3 221 52

Znáte film Na Hromnice o den více, v němž se Billy Murray probouzí opakovaně v ten samý den? Kdo z nás by si někdy nepovzdychl: „Ach, kéž bych mohl vrátit čas, udělal bych všechno jinak!“ A přesně tuhle šanci dostane hlavní hrdinka knihy Na Vánoce o den více. Maelyn se zasekne v časové smyčce, a tak se neustále vrací do 21. prosince, kdy se svými rodiči a bratrem přijíždí na milovanou chatu, kde spolu s rodinnými přáteli slaví každým rokem Vánoce. Tentokrát to ovšem mají být Vánoce poslední. Chata bude na prodej. Vánoce jsou pro rituály jako stvořené, ale skutečně by vás bavilo pořád dokola padat ze schodů, nechat si rozkousat psiskem oblíbený svetr, několikrát po sobě si vylomit zub na pekelně tvrdé nepovedené sušence, opilecky trapně se muchlovat s někým, s kým opravdu nechcete, a marně toužit po někom, o koho doopravdy stojíte? A představte si tu hrůzu, když procházíte letištním terminálem a je vám naprosto dokonale jasné, co se v příští vteřině stane. A ono se to skutečně stane. Co se to děje? To se jí snad jen zdá! Dělá si z ní vesmír dobrý den? Už nadobro zešílela? Tohle není normální! Zavolejte doktora! Do Maelyn je zamilovaný puberťák Theo, ale jak to tak chodí, Maelyn miluje jeho bratra Andrewa, který, jak se to jeví, nemiluje nikoho. Když přejde první šok z déjà vu a Mae přijme fakt, že se neustále vrací v čase, pojme to jako možnost, jak získat Andrewovo srdce – co nezabralo minule, tomu se tentokrát vyhne a zkusí to jinak. Podaří se jí sbalit Andrewa? A vymaní se někdy z časové smyčky? A co chata? Kdo ji nakonec koupí?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

In a Holidaze , 2020


více info...

Přidat komentář

janyska13
07.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi líbila, příjemná oddechovka na vánoční čas. Bohužel od autorky asi trochu slabší kniha, než jsem zvyklá.
Celou dobu jsme čekala, jestli se zase něco nepokazí nebo ne. Každopádně konec mne potěšil.

Nattali.ka
06.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Pěkné pohodové čtení na Vánoce. Oceňuji, že konec není jasný hned od začátku a čtenář neví, proč se tato situace děje a jaký je její důvod. Také čtenář spolu s hlavní hrdinkou tápe, co se má změnit a je fajn, že nevíme se kterým z bratrů hrdinka tedy skončí. Kniha ale vlastně má téměř nulovou zápletku, čtenáři jsou pouze celou dobu napjatí, zda se děj opět nevrátí na začátek, ale ono nic a zápletkou nakonec je pouze to, že si hrdina potřebuje srovnat myšlenky po tak rychlém vzplanutí vášně a lásky s kamarádkou z dětství. Je to možná až moc přeslazené, ale nic konkrétního mi na knize nevadilo, četla se velmi dobře, kapitoly jsou krátké a svižné.


miskami19
29.12.2023 4 z 5

Kniha byla jako všechny od Christiny Lauren romantická oddechovka. Co bylo tady v komentářích hodně vyčítáno, ale mě se naopak líbilo, bylo, že se k postavám hodně přistupuje jako k dětem a chovají se spíše jako puberťáci. Bylo hezké, že byla hrdinům poskytnutá právě tato podpora bez souzení, vyhrazována pro děti. Člověk sebe starší stále dělá chyby a občas se i chová jako náctiletý, obzvlášť v lásce.
Co mě na knize hodně mrzelo bylo rozuzlení zápletky. Jakoze vysvětlení, že se Theo naštval protože jeho bratr byl hodně šťastný, nebo Andrew. Celkově to bylo zvláštně urovnáno, možná až moc rychle a všechno najednou i s tou chatou.
Každopádně kniha dává spíše zimní než vánoční vibe. I přesto nabízí příjemné rozptýlení.

dencazrnu
27.12.2023 3 z 5

Achjoooo. Ponaučení z tohoto čtení je pro mě jednoznačné – číst anotace knih! Protože kdybych tušila, že tady budeme cestovat časem, do knihy bych se určitě nepustila! Já prostě nemám ráda věci, které nejdou vysvětlit a jsou nadpřirozené, což cestování časem určitě je. Takže v první části knihy jsem byla naprosto rozčarovaná a měla jsem strach, že ji ani nedočtu. Naštěstí autorky po čase přestaly tolik skákat v ději a příběh se nakonec ustálil. Ve finále to bylo celkem milé a oddechové čtení, ale rozhodně to nebyla kniha, která by mě posadila na zadek. Myslím, že za pár týdnů si na ni ani nevzpomenu, ale na druhou stranu, účel to splnilo. Jen teda ta vánoční atmosféra mě úplně nedostala, tak nějak jsem čekala, že na mě ty Vánoce víc „dýchnou“.

Charmedka
26.12.2023 3 z 5

Příběh je hodně zaměřen na lásku a rodinu, avšak ta vánoční atmosféra tomu nechybí. Stavění soch, koulování, teplá chata a další tradice, je to milé. Stejně tak se mi líbí i romantická linka, ve které nechybí i menší erotika, což beru jako další plus. Dobře napsané, vzrušující, ale zároveň ne vtíravé.

Jediné, co bych vytkla...Postavy jsou sympatické, ale působí mnohem mladším dojmem. Podle jejich chování a vyjadřování jsem měla kolikrát spíše dojem, že čtu o pubertální lásce, než o lidech, kterým je nad 26 let.

Ve výsledku ale kniha splnila očekávání. Je to miloučké vánoční čtení, které doporučím.

adrianna0305
17.12.2023 1 z 5

Já nějak doufala, že to po hodně špatných knihách bude od autorek něco lepšího, ale zase je to skoro odpad. :-( Nebylo to nijak zábavné, bez jiskřivosti mezi hrdiny a jen samé blbiny. Tak aspoň, že ten obal je hezký. :-)

knihomolkaJani
14.12.2023 3 z 5

Cestování v čase? "Na displeji vidím, že je dvacátého prosince. Jenže ráno bylo šestadvacátého." Ve filmu asi fajn, ale v romantické knize spíš nee..
Jsem ráda, že se hlavní hrdinka vrátila jen párkrát a pak se na to autorky vyprdly, jinak by totiž kniha měla letecký den.. A to jsem veliký odpůrce násilí na knihách!
.
Kniha je založená nejen na cestování časem, lásce, ale hodně se zaměřuje i na přátelství a rodinu. To je část, která se mi moc líbila. Oblíbila jsem si i vztah hlavní hrdinky Maisie s rodinným přítelem Bennym, je to takový rádce do pohody i nepohody..
.
Maisie, Andrew i Theo se ani trochu nechovali na svůj věk. Spíš jako kdyby všem bylo 15 a ne 26 a výš..
.
Je zde romantická linka, která je opravdu milá, ale má opravdu absurdní zápletku.. 
.
"Nikdy mě nenapadlo, že bys mohla být moje holka."
.
Jako celek je kniha spíš průměrná a až tak mi nesedla. Kupovala jsem jí ve slevě a jsem ráda, že jsem si příběh přečetla..

Andynka
10.12.2023 4 z 5

Překvapilo mě, že má kniha celkem nízké hodnocení. Při tom, mě se moc líbila. A hlavně byla originální.
Na Vánoce prostě příběhy o lásce být musí. A i když je pravda, že až tolik z této knihy Vánoce nedychaji. I tak má kniha svoje kouzlo.
Děj se sice převážně odehrává kolem Vánoc, ale více se věnuje štěstí a lásce. A to mě vážně bavilo. Je zde od všeho trochu. A dohromady to tvoří milý příběh o přátelství a pevném poutu.

adela2230
04.12.2023 4 z 5

Kniha je jiná, než klasika. Je to dobrá oddechovka, která vykouzlí vánoční atmosferu.

1259
18.08.2023 2 z 5

Teda tohle bylo hodně slabí oproti předchozím knihám, ale i tak se to dalo číst.

Lucia1989
26.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Príjemná vianočná oddychovka. Škoda, že cestovania časom nebolo viac. Koniec som očakávala iný, márne som dúfala, že nastane nejaký zvrat a Mae neostane s tým, s kým to na prvý pohľad tak vyzeralo. V určité chvíľky ma hlavná hrdinka dosť štvala. Verím, že jej bolo ľúto, keď sa bála, že príde o každoročnú tradíciu kvôli predaju chaty, ale nemusela kvôli tomu tak vyvádzať. Je dospelá a mala sa zamyslieť nad tým, že sa svet netočí len okolo nej.

pip11
10.01.2023 4 z 5

Jelikož ,Na Hromnice o den více’ je můj oblíbený film, neodolala jsem tomuto příběhu s časovou smyčkou. Dle recenzí jsem toho moc neočekávala, ale byla jsem mile překvapená. Je to příjemná kniha se zmíněnou specifickou zápletkou, i když toho cestování časem tam mohlo být klidně více.

Arsi007
02.01.2023 3 z 5

Začátek je opravdu kulervoucí a vy čtete a čtete a těšíte se na každou další stranu. Jak se ale Mae po několikáté vrací v čase, říkáte si, že by to už stačilo a jste stejně frustrovaní jako sama hrdinka Pak se ale vše ustálí a i romantická linka začíná nabírat grády.

Jak se příběh blíží ke konci tak už jste vším tím cukrovím, vánoční atmosférou a láskou lehce opilí a máte dost Moje chyba byla, že jsem ho nečetla přímo o svátcích a při rozsvíceném stromku. Knihu moc doporučuji, ale je potřeba si jí vzít v ten správný okamžik. Je to zatím nej vánoční kniha, kterou jsem četla.

Více na IG: @hanybooks

Přečti_si
30.12.2022 2 z 5

První kniha od Christiny Lauren, která mě nebavila. :( Neměla tolik tu romantiku, co ostatní její "neerotické" knížky a měla jsem problém se do ní začíst. Postav jak na orloji, vůbec jsem se neorientovala ve vztazích.

SarkaStang
29.11.2022 4 z 5

Není to žádné náročné čtení, ale klasická oddechová romantika s happyendem. Ideální čtení v předvánočním shonu, kdy člověk potřebuje úplně vyčistit hlavu.
Takže, kdo rád proloží své oblíbené žánry něčím jednoduchým, doporučuju. Tuhle autorku mám moc ráda a vždy po jejích knížkách sáhnu, když jsem ze všeho kolem už unavená.

DiaBook424
27.11.2022 5 z 5

Čtu tady jen samé negativní komentáře a jsem ráda, že jsem na ně nedala a knihu si přečetla bez vlivu ostatních. Neříkám, nebylo to nic světoborného, ale účel kniha splnila na jedničku. Četla se moc hezky, lehce, taková ideální oddechovka na Vánoce. Na rozdíl od jiných knih autorek tam ani nebyla pořádná erotika (což by mi asi i mělo vadit, ale světe div se, užila jsem si čtení i bez ní). Samozřejmě, dějová linka je předvídatelná, časová smyčka není moc vysvětlená (což by mi asi taky mělo vadit, ale furt jsem z knihy moc nadšená na to, abych ji za tuhle ,,hrubku" pokárala), ale příběh je i tak prostě skvělý. Postavy jsou úžasné (i když fakt nechápu anotaci, kde chudáka Thea nazvali puberťákem), děj se vyvíjí postupně, celé je to čtivé, chvílemi úsměvné i dojemné, ... Myslím si, že je to ideální knížka na vánoční svátky.

lucka1998
27.10.2022 2 z 5

Bez té pitomé časové smyčky by to byl moc pěkný vánoční pohádkový příběh, člověk by prostě nevěřil, co vše se dá stihnout během vánočních prázdnin.

Pert
06.09.2022 1 z 5

(SPOILER) Na začátku mi to přišlo dobré, ale pak hrůza. A ten proslov Andrewa, když Maelyn na konci knihy žádal o ruku, to mě dostalo.
Hvězda za některé celkem sympatické postavy ( Benny, Ricky atd.)
Takový happyend se na konec vážně nehodil.
P.S. Na obálce knihy je napsáno, že do Maelyn je zamilovaný puberťák Theo. Ale jemu bylo asi? dvacet šest let a byli pokřtěni spolu, takže tohle jsem nepochopila.

havrmoni
15.08.2022 3 z 5

Kdyby vynechaly tu zbytečnou časovou smyčku, která byla stejně nedotažená, tak by to bylo mnohem lepší. To platí i pro postavy. Opět mě přišlo, že nejsou dostatečně popsané, prostě jakoby odbyté. Chování ,,dětí" ( 2x 26 a 29.let) ani občas neodpovídalo věku a u Maelyn zvlášť. Tenhle příběh, tedy bez časové smyčky, s partou pohodových celoživotních přátel a romancí jejich potomků by vůbec nemusel být špatný, kdyby byl víc propracovaný. Mohl to být takový ten romatický vánoční příběh, který je sice přeslazený, ale k tomu vánoč. času se hodí.

andreamrs
12.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Představte si, že byste se dostali do časové smyčky jako hlavní hrdinka Maelyn. Šance návratu k důležitém okamžiku, možnost změnit svá rozhodnutí - odmítnul by vůbec někdo?

Kniha se četla sama a nabídla hodně úsměvných i lehce dojemných momentů. Co mě ale zklamalo a za co jsem knize nakonec ubrala dvě hvězdičky z hodnocení bylo to, že autorky ani zdaleka nevyužitý potenciál toho, do čeho hlavní postavu hned v začátku uvrtaly. Bohužel se v druhé polovině téma opakujícího se návratu už téměř vůbec neřešilo, ani nevysvětlilo, a to byla velká škoda. Navzdory tomu se ale jedná o moc příjemnou vánoční oddechovku s romantickou zápletkou