Na hraně věčnosti

Na hraně věčnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210809/bmid_edge-of-never-na-hrane-vecnosti-L6d-210809.jpg 4 457 102

Na hraně zapomnění série

< 2. díl

Camryn Bennettová nikdy nebyla šťastnější. Pět měsíců poté, co náhodou potkala Andrewa Parrishe, ji požádal o ruku a zdá se, že před sebou mají jen krásné zítřky. Společné zítřky... A přesto jejich lásce zasadí osud tvrdý úder. Andrew nechápe, jak se to mohlo stát, ale je pevně rozhodnutý jít dál, a to i ve chvíli, kdy si uvědomí, že jeho cit ke Camryn v sobě ukrývá také moře bolesti a že přetvářka začíná být smrtelně nebezpečná. Je však pevně přesvědčený dokázat, že jejich láska je osudová a přežije cokoliv... Pokračování knihy Na hraně zapomnění o dvou mladých lidech, kteří lásku rozhodně nehledali. Ona si je však našla sama.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Edge of Always , 2013


více info...

Divkazlesa
Divkazlesa
20.06.2023 4 z 5

Dle mého názoru, byl první díl silnější, ale i tak se mi to líbilo.

MAU256
MAU256
14.02.2023 3 z 5

Pokračování životního příběhu Camryn a Andrewa. Jejich příběh byl zajímavý, nechtěli se usadit, chtěli si užívat života, procestovat svět. Byli nerozluční, jako jedna duše. Pak však přišla na svět Lily a trošku zvolnili tempo a stali se z nich milující rodiče. Jakmile však nastal ten správný čas, začali si opět plnit své cestovní sny.

"Lily," řekl jsem prostě. Camryn se na mě zmateně zadívala. Pomalu jsem přikývl, jako bych chtěl potvrdit, že mě slyšela dobře. Opatrně jsem přejel po měkké hlavičce dítěte. "Pamatuješ, co jsem ti říkal v Chicagu? Když jsem našel ty pilulky?" Zavrtěla hlavou. Natáhl jsem se a pohladil ji po tváři. Pak po druhé. "Řekl jsem, že Lily ještě nebyla připravená." Odmlčel jsem se a s úsměvem dodal: "Jiné tělo, stejná duše."


Sixtínka
Sixtínka
25.11.2022 1 z 5

Vôbec ma to nechytalo, takže som sa rozhodla knihu nedočítať, nech si nekazím dojem z prvého dielu, ktorý aj tak nebol bohvieaký, ale predsa sa mi to čítalo lepšie.

havrmoni
havrmoni
25.09.2022 3 z 5

Tohle bylo rychle čtení, stačil delší epilog v předchozím díle. Tohle bylo zbytečně dlouhé. Chápu autorku, že chtěla popsat, že život zrovna této dvojice není stereotypní a že se drželi svých snů, ale tohle mě prostě nebavilo.

simona5372
simona5372
28.05.2022 3 z 5

Přišlo my to o ničem, prostě frrr...... A nic.

Kristy.Seb
Kristy.Seb
01.12.2021 4 z 5

Nikdy nevíte, jak druzí lidé žijí za zavřenými dveřmi.

Každý má právo na slabší chvilky.

Musíme žít přítomností.

Nemůžeme ovládat smrt. Nikdo z nás nemůže udělat nic, aby se jí vyhnul nebo ji oddálit. Ale můžeme ovládat naše životy - to, jak budeme žít, než si pro nás přijde Zubaté.

Život je záhadný a často nespravedlivý.

Někteří mají všechno, co kdy chtěli nebo potřebovali, na dosah ruky, ale špatně s tím zacházejí.

Máme jen jeden život. Jen jeden pokus, jak ho prožít. Takže ten pokus musíme popadnout za pačesy a běžet s ním s větrem o závod.

O dost slabší než první díl.

Malíček
Malíček
04.10.2021 2 z 5

Tak jak mě nadchla kniha Na hraně zapomnění, tak moc mě zklamal tenhle díl. Sedne mi styl psaní autorky, ale obsah mi přišel zbytečně natažený a překombinovaný. Andrew mi nesedl, dělal unáhlená a hloupá rozhodnutí, Camryn mi zase přišla příliš citlivá a nedospělá. Kdybych zůstala u prvního dílu, určitě bych měla na tuhle sérii mnohem pozitivnější názor, než mám nyní. :(

Zuzka_Zuu
Zuzka_Zuu
22.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Obě knihy si mě získali a opětovně se k nim ráda vracím a stejně tak jako Andrew s Camryn, s mužem v autě na cestách posloucháme starý rock a mezi oblíbené patří i Kansas a jejich Carry on Wayward son a nebo Dust in the wind, proto mi možná tyto knihy tak moc přirostly k srdci, kdo ví :)

lihate
lihate
07.05.2021 5 z 5

I Plutonovy tváře tvrdé smáčely slzy a peklo lásku vrátit slíbilo mu brzy.

Byly to verše z jedné z legend o Orfeovi a Eurydice.

Nejhorší na tom, že prožijte nějakou ne zrovna pozitivní zkušenost je, že se tím všechno změní. Všechno! A vy ze všeho nejmíň toužíte po změně. Lidi kolem se chovají jinak, události se vyvíjí jinak. Všechno je ve vteřině jiný.
Je třeba vrátit se, klidně i tisíce kilometrů, na to jedno místo. I když nevíte proč, prostě to potřebujete. A pak zjistíte že... že je to třeba špatně tam být, ale... Cyklus se završil. Opsal kruh. A to je to nejdůležitější. Najít harmonii života. Je zvláštní jak jsou lidi rozdílní, někteří hledají klid v chaosu, jiní chaos ve svém klidném životě. Tahle kniha je pro mě tolik inspirativní, při hledání svého chaosu. Moc se mi líbil příběh, lehce a rychle se četl a byl zábavný.

„Nemůžeme ovládat smrt,“ začal jsem. „Nikdo z nás nemůže udělat nic, aby se jí vyhnul nebo ji oddálil. Ale můžeme ovládat naše životy – to, jak budeme žít, než si pro nás přijde Zubatá."

"Kdo potřebuje psychiatry? Kdo potřebuje terapeuty, životní kouče a motivační
řečníky? Ať jdou všichni k čertu. Stačí sem tam zírat na oblohu a ztrácet se v ní."

Nicolka77
Nicolka77
07.04.2021 5 z 5

podle mého názoru, byl tento díl o malinko slabší než první díl, ale i tak to bylo velmi ctive napsané. Prakticky jsem se nemohla od knizky odtrhnout. :)

happy19
happy19
23.12.2020 5 z 5

...slibné pokračování...pátá☆ je za epilog...jak jinak,-)

"Láska vám dává svobodu být sebou samým."

Jeanine8
Jeanine8
19.09.2020 3 z 5

Přečetla jsem ji, protože první díl je pro mě jedna z nej knih.....Neurazilo, ani nenadchlo....

mStationka
mStationka
10.07.2020 4 z 5

No tak jasně,že jejich život nemůže být jen růžový ikdyž tedy - konečně... Začátek knihy nás hned smete. Kniha se čte dobře tak jako první díl,nakonci tohoto jsem si však uvědomila ,že by mi vlastně stačil jen ten první díl

petulkapeta
petulkapeta
18.06.2020 5 z 5

Pro mě bylo pokračování úžasné..
Scenka se spanim pod širakem byla fakt vtipna a epilog okouzlující miluju takove a takovou lásku jako meli mezi sebou tu bych chtela v příštím životě zažít :)

Myška43
Myška43
08.06.2020 5 z 5

Moc krásné pokračování knihy. Kéž by jsme si vždy mohli určit cestu, kterou se ve svém životě dáme. Upřímně závidím Lily, protože kdybych měla rodiče jako ona, můj život by určitě nabral jiný směr. Ne vždy můžeme jít cestou, kterou chceme, protože život nám staví různé překážky, no můžeme snít třeba prostřednictvím tohoto příběhu.

FairyD.
FairyD.
03.05.2020 5 z 5

To je tak krásna kniha, stále sa k nej rada vraciam. Už som ju čítala niekoľko krát a neustále vo mne dokáže vyvolať silne pocity.

Evaho73
Evaho73
13.04.2020 2 z 5

Trochu prepracovanejší koniec prvého dielu by úplne postačoval iba na jednú knihu.
Mám pocit, že sa autorka dopustila zásadnej chyby a napísala druhý diel, ktorý iba zhoršuje kvalitu a renomé toho prvého.
Nič nové som sa nedozvedela, iba som si prečítala trápnu snahu napodobniť alebo rozšíriť originalitu toho, čo už raz bolo vypovedané, ale na tomto sa už spálilo mnoho aj skúsenejších autorov.

Catyna
Catyna
01.02.2020 5 z 5

Výborná

Monka0901
Monka0901
17.01.2020 2 z 5

prevej knihe som dala 5 hviezdičiek, tejto len dve, pričom som knihu ani nedočítala, nakoľko ma už asi v polovici úplne prestala baviť

blonďatá.luc
blonďatá.luc
02.09.2019 2 z 5

To zklamání, když druhý díl nedosahuje kvalit dílu prvního - a nebo jsem na tuto duologii už moc stará ????. Druhý díl mi přišel takový ... možná zbytečný. Byl až moc přeslazený, dějem ani vtipem se nevyrovnal dílu prvnímu. Myslím si, že by bylo mnohem lepší, kdyby byl první díl třeba o 50 stránek delší a byl by nějak ukončen. Tady to mi přišlo takové asi až zoufale nereálné (ještě víc jak první díl a už ten byl takový hodně originální). Naštěstí aspoň hlavní hrdinové zůstali povahově hodně podobní, takže mi stále byli sympatičtí a jejich osud mě zajímal. Přesto už teď vím, že se ke knize znovu nevrátím - od knih očekávám něco trochu jiného.

Štítky knihy

láska pro ženy cestování Amerika touha

Autorovy další knížky

Jessica Ann Redmerski
americká, 1975
2014  85%Na hraně zapomnění
2014  80%Na hraně věčnosti
2016  77%Skok do neznáma

Kniha Na hraně věčnosti je v

Právě čtených9x
Přečtených705x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených60x
Knihotéce365x
Chystám se číst264x
Chci si koupit35x
dalších seznamech4x