Myši patří do nebe

Myši patří do nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339874/mid_mysi-patri-do-nebe-Ubw-339874.png 4 194 40

Dobrodružství myšky Šupito začíná dramaticky. Myška utíká cestou necestou před lišákem, který ji pronásleduje, a zřítí se z příkrého srázu do propasti. Když se Šupito probudí, uvidí před sebou malou rozpláclou myšku. Ta myška se nehýbá a – vždyť je to ona! A kolemjdoucí sestřenice Žerebrouky, která se s ní vesele pouští do řeči, přece loni umrzla v lese! Co se to jen děje? Čtenáře čeká nejedno překvapení, protože – myši patří do nebe, ale jenom na skok!... celý text

Přidat komentář

helusa2
20.01.2024 5 z 5

Moc pěkná a nápaditá knížka se zajímavými myš/lenkami :-) Indiánská jména mě také dost bavila :-D

KlérTomson
03.01.2024 5 z 5

Knihu jsem četla až po filmu. Jak už je tu zmíněno, nejde srovnat knížka o 100 stranách s celovečerním filmem. Obojí se mi moc líbí, ale kniha je spíše volnou inspirací k filmu. Psaná velmi čtivě a citlivě.


StateOliver
13.08.2023 4 z 5

Líbilo se mi to, zavedlo mě to až do nebe . Dal jsem tomu čtyři hvězdičky, protože to bylo moc krátké.

adela2316
10.06.2023 5 z 5

Kniha byla zajímavá, určitě to byl pěkný příběh týkající se přímo smrti. Zpočátku to bylo hodně dojemné, pak už byl příběh veselejší. Moc se mi líbilo, jaký krásný vztah měl Bělobřich se Šupito. Konec jsem trošku tušila.

Termaap
26.05.2023 5 z 5

Vzhledem k nedávnému televiznímu zpracování jsem měla dojem, že se jedná o poměrně novou knihu, takže mě překvapilo, že jsem po ní mohla sáhnout už témeř dvacet let. Na film jsem slyšela tolik chvály ze všech stran a moje holčičky ho už i dvakrát viděly, ale jelikož pak tento volný čas využívám k úklidu, ještě jsem ho s nimi nestačila shlédnout. Proto jsem nejdříve sáhla po audioknižní verzi (při které mohu i uklízet:)) a byla jsem potěšena. Námětem, příběhem samotným, interpretací uteklo mi to hrozně rychle a já si pořád kladla otázku, zda bude přátelství hlavních hrdinů končit pohádkově či realisticky. A dopadlo to samozřejmě že neprozradím:)). Těším se na film, prý je ve srovnání s knihou dojemnější a v lecčem odlišný, teď už to budu moct posoudit také:).

capricornus
19.04.2023 5 z 5

Krásné, vtipné i k zamyšlení. Ilustrace úžasné, hlavně lišák s myškou na palubě, téměř scéna z Titanicu.

Hatshepsut
05.04.2023 4 z 5

Velmi těžké téma smrti a posmrtného života podat dětem tak, aby to co nejlépe přijali. Myslím, že krátkým příběhem myšky Šupito a lišáka Bělobřicha se o to autorka rozhodně snaží. Určitě zkusím i filmové zpracování, které tady na databázi všichni chválí.

Jenny46
18.01.2023 4 z 5

Určitě zajímavé vyprávění jasné poselství...
Film jsem zatím neviděla, ale film Coco kde bylo přirozené vzít děti do říše mrtvých a vyzkouším náš film, když byl oceněný...

Radium
12.01.2023 4 z 5

Mám trochu nevýhodu, že jsem viděla prvně film a až pak poslouchala audioknížku. Obě verze se dost liší – film je akčnější a emočně jde více na dřeň, knížka má zase kratší kapitoly a není tak strašidelná. Takže pro poslouchání před spaním je přímo ideální. Jen mě trochu mrzí, že se lišák v příběhu objevuje docela pozdě.

jasminecka
29.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Moudre, laskave, vtipne.
~~~
"Nevim, proc jsme spolu nekamaradili driv." ...
"Bala ses me, to je jasne. Kdyz se nekdo nekoho boji, nemuze se s nim skamaradit."
~~~
"..., taky jsem hodne pomlouval. O tobe jsem rikal, ze jsi nafoukana, ze ti odstavaji usi a ze mas dlouhy nos," kal se jezek zkormoucene.
"Stejne ti to nikdo neveril," zasmala se Supito. "Moje usi a nos prece byly siroko daleko nejkrasnejsi, a nafoukana jsem jakteziv nebyla!"

Pert
20.07.2022 4 z 5

Moc hezká a originální kniha.

marketa3815
24.06.2022 3 z 5

Není to špatné, ale po filmu jsme čekaly trochu víc, rozhodně se nezařadí do našeho zlatého fondu dětských knížek, takže si ji nekoupíme.

DK197
23.06.2022 4 z 5

E-KNIHA: Bohužel jsem viděla film a ten se mi líbil o trošičku víc. Knížka mi přijde taková moc rychlá, mající jeden jediný úkol - naťuknout s dětmi téma života a smrti, posmrtného života, popřípadě reinkarnace. Záslužný záměr a i povedené zpracování, ale proč to i přesto všechno nemůže mít trochu košatější děj? Chápu, že skrz počet stran to není úplně možné, ale to je právě to, protože délku příběhu přece rozhoduje ve většině případů autor. Knížka není rozhodně špatná, rozhodně ji dětem klidně přečtěte. Ale já sama za sebe od ní čekala trošičku víc.

Booky84
12.06.2022 5 z 5

Krásný a poetický příběh - smrt je pouze začátek a v nebi je možné naprosto cokoliv i to, aby se z úhlavních nepřátel stali přátelé i pro další život.

ddkk
07.05.2022 4 z 5

Knížku jsem vnukům koupila hlavně kvůli povědomému filmovému titulu, i když ten jsme (zatím?) neviděli.

Je to dost zvláštní kniha. Už začátek i mne trochu zaskočil - uff, říkám si, hned v první kapitole mrtvá, ale asi ne tak úplně mrtvá, myš.. Jak tohle asi sedmiletý a ještě ne čtyřletý, asi dají? Chvilku jsme si museli vysvětlovat, co se to té malé Šupito vlastně stalo a kde vlastně je, když leží rozpláclá na tom šutru a přitom kamsi letí. No, bylo to zajímavé i pro mne. Vysvětlovat tak křehkou a těžko uchopitelnou věc, jakou je duše (notabene, myší!), nebylo úplně jednoduché. Ale hošíci jsou chytří, moc se s filosofickou stránkou věci nemazali, a příběh zhltli až do konce.

Máme poslední vydání s krásnými poetickými ilustracemi Denisy Grimmové. Knihu mohu jen doporučit.

Kristyna_Bubu
28.03.2022 5 z 5

....kniha, která se možná dostala povědomí díky filmu, kterej běžel nedávno v kinech... Já jsem film neviděla, chystám se na něj, můžu tedy hodnotit jen knihu a nemám srovnání - zatím. Moc, moc se mi líbila!! Pravda, hned na začátku mě trošku zarazilo, jak se okamžitě objevuje smrt, říkala jsem si, a jééje, to bude pochmurné a negativní... Ale nebylo. Naopak, ta kniha je plná lásky, naděje. Dokazuje, že přáteli se mohou stát i ti, do kterých bychom řekli, že se budou spíš nenávidět. Připomíná nám, jak je důležité věřit tomu, co si přejeme a chceme. Myši patří do nebe rozhodně stojí za přečtení a jako bonus nás celou knihu provází nádherné ilustrace. Moc doporučuji!

Kopta
19.03.2022 3 z 5

Po filmovém zážitku došlo i na knihu. Jasně, je to pohádka, takže je to rychlé a jasné. Premisa díla je také jasná, ale bylo až s podivem jak se příběh lišil od filmu. A to i tak, že knížka docela utrpěla. Aby byl film filmem, musel se napasovat do svých zákonitostí a tvůrci si museli vymýšlet. A výsledkem byl někdy zmatený, ale kvalitní děj. Zde se mnoho věcí děje zvláštně, zbrkle. Je to pravdu jen anotace na mnohem komplexnější film. Je super, že toto existuje, ale kupodivu opět nie, radšej film.

Anitram22
06.03.2022 5 z 5

Knížku si vybral syn včera v knihkupectví. Řekla jsem si, že do ní jen nakouknu a do hodinky jsem ji měla přečtenou. Krásný naučný příběh, nejen o kamarádství dvou odlišných zvířátek. Uvidím, co na ni řekne po přečtení syn. Ale za mne určitě pro děti i dospěláky doporučuji.

O tom, že byl natočený i film, jsem se dozvěděla až včera večer z televize.

hermína14
05.03.2022 5 z 5

Svěží příběh o smrti, v němž všechno plyne prostě a zapadá do sebe jemně a bez nátlaku. Takový malý pokorný životabudič:).
"Každý, kdo žije, se přece ušpiní, to dá rozum."
"Řekli mi, abych před tebou utíkala, tak jsem utíkala."

Jessybelle
19.02.2022 5 z 5

Četl mi ji syn 8 let. Použiji jeho hodnocení. Mami, je to zatím nejlepší knížka jako jsem četl.

To je pro mě známka dobré knihy.
Mě se ale také líbila.