Muž na dně

Muž na dně https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225795/bmid_vrazdy-v-kruhu-muz-na-dne-kB5-225795.jpg 4 183 59

Vraždy v kruhu série

1. díl >

Kolik motivů může mít jedna vražda? Kolem mrtvého z jezera se vynoří plejáda svérázných osob: od pěstitele konopí přes renomovaného architekta, promiskuitního policistu až po tajemnou Kubánku. S neortodoxním kriminalistou Holinou se budeme prodírat labyrintem vyšetřování a přitom nahlédneme hluboko do životů propojených pletivem silných emocí a rozporuplných činů. Kriminální román Ivy Procházkové je předehrou seriálu Vraždy v kruhu s Ivanem Trojanem, Richardem Krajčem a Hanou Vagnerovou v hlavních rolích, jehož vysílání chystá Česká televize od ledna 2015. V románu poznáváme hrdiny s časovým předstihem dvou let, sledujeme začátky jejich vztahů, jsme u samých kořenů jejich pozdějších televizních osudů.... celý text

Přidat komentář

Merynkaw
02.04.2024 4 z 5

Pěkné, lehké čtení

Radimka
05.08.2023 5 z 5

Knížka je předehrou k tv serialu. V Holinovi jsem Ivana Trojana úplně slyšela. Super výběr. Knížka se moc hezky četla, až na mně nepochopitelné pasáže z astrologie. Vraha jsem vůbec netušila, o to větší překvapení na závěr.


IHT
02.07.2023 4 z 5

nu, co na to rict.... vlastni detektivni zapletka byla fajn. Ta se mi libila, mela spad, radu podezrelych, proste dobra prace. Ale ta astrologicko/psychologicka linka - to bylo otresne... Detektiv se zajmem o astrologii (ktera se tu vydava za "jakousi psychologii", coz je totalni nesmysl), to mi prijde uplne zbytecne. A navic, kdyz je v psychologii totalni zabar - u zadneho podezreleho se nehledal nejaky smyslupny motiv (zarlivost? haha), vysetrovani stalo na tvrdych dukazech, ale ani pri vyslesich se nikdo neobtezoval zeptat na vztah k zavrazdenemu, pripadne na duvod nenavisti...
Jinymi slovy - detektiv totalni zabar, nastesti i pres jeho "vysetrovani" se dej posouva a zapletka rozpleta.

mataj
07.04.2023 5 z 5

Docela se mi to líbilo. Motivů k vraždě i podezřelých bylo požehnaně, ale stejně jsem neuhodla. Televizní zpracování jsem neviděla ale další díly si ráda přečtu.

ninano
31.01.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila víc než televizní zpracování.

drakamena
18.11.2022 3 z 5

Celkově mi příběh připadal až moc rozvláčný, první půlka se mi však líbila. Ovšem druhá půlka a hlavně pak úplně poslední části to nějak pokazily. Marián mi byl celou dobu sympatický, jenže pak samozřejmě musel přijít zvrat ve vztahu se Sabinou, protože hlavní hrdina detektivky nemůže být nikdy šťastný. To, jak se Marián najednou začal hroutit jako domeček z karet a chovat se celkem neurvale, mi vadilo, protože zpočátku takový nebyl, byl rozvážný a klidný. Koho jsem vskutku obdivovala, byla Nina. Měla v sobě neuvěřitelnou vnitřní sílu.

Ira13
10.07.2022 5 z 5

Pěkně zpracováná domácí detektivka. Vzhledem k tomu, že jsem sledovala seriál, bylo jednoduššíi si představit hlavní postavy. Vrah mohl být kdokoli a bylo zajímavé sledovat jednotlivé nitky, příčiny a důvody.

Mudry
26.02.2022 4 z 5

Televizní seriálové zpracování neurazilo, ale ani nenadchlo. Oproti tomu mě kniha velice mile překvapila . Souhlasím s ostatními, že by se to obešlo i bez astrologie, nicméně mě to nijak "nerušilo " .

Petronela16
01.12.2021 2 z 5

Keď ja neviem.Take nemastne-neslane.Vypocula som ako audioknihu, čo je možno aj dobre, lebo počítam, že čítať by som to iste nečítala.Zaujalo ma to, že som si nemusela predstavovať hlavných hrdinov, nakoľko boli daní v seriáli ako som sa dozvedela z anotacii, hoci som seriál nevidela.Ten začiatok je fajn, úplne ma to chytilo, len postupne sa to nejak divne vyvíja.Nevravim, že úplne nezaujímave čítanie, len ma nebavili tie state o znameniach, astrológii... Možno vo filme je to také putavejsie, ale v knihe to moc vody nenamuti.Hviezdicky dávam za slovenského hlavného hrdinu knihy a hrdinu, ktorý to zvládol všetko načítať a to skvelý Jan Šťastný.
Takže shrnuto a podtrženo- taky slabší priemer, ale nevylučujem autorkin umelecký progres.

Knihozrout177
29.11.2021 3 z 5

Čtivá detektivka se sympaťákem Mariánem Holinou, výborná charakteristika postav policistů a uvěřitelně popsaný proces vyšetřování. Astrologie v příběhu působí násilně, jako pokus za každou cenu příběh ozvláštnit. Ke konci přišla únava z přemíry ingrediencí zla, které autorka použila. Posuďte sami: smrt dítěte, znásilnění, zneužívání mladistvých, drogy, vydírání, patologický vztah k matce a ženám, požár, nádor v mozku, udavačství, špiclování, výhrůžky, rodinné trauma ústící ve lhaní a mlčení mezi nejbližšími, úplatky, sebevražda, pád z okna způsobující jednu smrt a jedno ochrnutí a navrch tři pokusy o vraždu od tří různých pachatelů v necelých dvou dnech.

kahoma
03.05.2021 4 z 5

Audiokniha dobrá. Líbila se mi. Řešení mě překvapilo - ale to je dobře, autorce se hezky podařilo čtenáře držet v napětí až do konce. Ráda si od ní přečtu // poslechnu něco dalšího.

berila
06.01.2021 4 z 5

Velice dobrá česká detektivka. Televizní seriál mám moc ráda a tady jsem se dozvěděla vše, co tomu předcházelo.

Pragy
06.11.2020 5 z 5

Kniha se pěkně čte, navíc si vybavuji jednotlivé herce z TV seriálu.

jprst
10.11.2019 5 z 5

Pokud hledáte dobrou českou detektivku z tvorby našich současných autorů, tak tato je podle mě jedna z nich. Dobrý námět,poutavě zpracovaná činnost vyšetřovatelů a ta trocha astrologie opravdu neotráví.

Kerberos
14.07.2019 4 z 5

Dobrá detektivka,ale čekala jsem o malinko víc.Takový úvod před seriálem a té astrologie by mohlo být míň,trochu mi vadila i v seriálu.

Joges
28.04.2019 4 z 5

Velmi dobrá a precizní jako vždy. Propracovaný text Ivy Procházkové se dobře čte, stále baví a v ničem neruší. Kniha má zajímavý nápad i děj, astrologie nevadila, postavy v pohodě, ovšem jako detektivka tentokrát příliš nepřekvapila.

Lucek
23.04.2019 5 z 5

Seriál mě moc nezaujal, knížka mile překvapila!

Atanone
22.04.2019 5 z 5

Souhlasím, že lepší, než seriál, který podle mě dělal astrologii trochu medvědí službu (podobně jako například seriál “Vražedná čísla“ matematice). Četlo se to dobře a pro mě bonus v podobě překvápka, vraha jsem neuhodla.

eliska2669
21.03.2019 4 z 5

Od třetí stránky až do pár předposledních stran totální zábavná jízda, každá postava je zajímavá, zavražděný je zaplatený do tolika hnusnejch věcí, je strašně napínavý to rozkrývat. Astrologie byla sice divná, ale nějak extra silně jsem ji tam, narozdíl od ostatních komentujících, nevnímala, naopak jsem na ten aspekt už zpětně skoro zapomněla. Co mi ale vadilo byla pointa, která, stejně jako ve všech ostatních pitomých detektivkách, nedává žádný smysl, vůbec dopředu nejde zjistit a jde tady jen o to, aby čtenář na konci dělal "WOW, to jsem teda nečekal." A mě to vždycky akorát tak vytočí.

Tyrkysová
18.05.2018 4 z 5

Rozjezd je pomalejší, ale ke konci děj vtáhne a závěr rozhodně nečekáte :) Až na pár drobností, které mě při čtení rušily, mohu s klidem doporučit nejen milovníkům seriálu :)

Štítky knihy

české krimi české detektivky

Autorovy další knížky

Iva Procházková
česká, 1953
2006  88%Myši patří do nebe
2011  78%Uzly a pomeranče
2006  81%Únos domů
2009  74%Nazí
2014  83%Muž na dně

Kniha Muž na dně je v

Právě čtených1x
Přečtených254x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených15x
Knihotéce140x
Chystám se číst79x
Chci si koupit5x