Možná tentokrát

Možná tentokrát https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472649/bmid_mozna-tentokrat-VCB-472649.jpg 4 234 49

Jeden rok. Devět událostí. Devět šancí.. se zamilovat? Svatby. Pohřby. Grilovačky. Novoroční párty. Je jedno, jakou událost vyjmenujete, Sophie Evansová tam bude. No, musí tam být. Sophie pracuje pro místní floristku, takže ji můžete najít na každé větší události v jejím malém městečku, jak aranžuje květiny a hasí rodinná dramata. Přidejte Andrewa Harta. Syn nového nóbl kuchaře, je najednou nucen účastnit se stejných událostí jako Sophie. Myslí si, že má na vše nárok, je arogantní a konzervativní. Sophie chce jen dělat svou práci a dokončit své skici, aby se mohla přihlásit na školu designu. Ale pokaždé, když se otočí, tak je tam Andrew, který se jí staví do cesty a komplikuje jí život. Až do dne, kdy začne přemítat o tom, jestli je komplikované až tak špatné…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Maybe this time , 2019


více info...

Přidat komentář

knizky.na.dlani
15.11.2023 5 z 5

Od autorky jsem už četla knihu Kluk odvedle, ale tahle se mi líbila víc.
Střídání prostředí, jednou jste v domově důchodců a podruhé se ocitnete na svatbě.
Před každou další akcí v knize je malý popisek květiny, která je typická pro tu určitou událost.
Jako letní čtení, je tahle kniha ideální a můžu ji jedině doporučit.

Petra-1
19.07.2023 5 z 5

Já jsem si čtení moc užila. Zajímavý nápad, kdy se příběh odehrává během roku na společenských akcích.


KateTheBlogger
27.08.2022 3 z 5

Knížka mi nějak nesedla. Oceňuji nápad, ale i přesto, že jsem věděla, že jdu do oddechovky, tak se mi příběh tolik nelíbil. Za mě rozhodně jedna ze slabších westovek.

kimChristopher
21.06.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila. Mám ráda všechny knížky od Kasie West, které jsem doposud četla. A tahle nebyla výjimkou. Byla to příjemná oddychovka, ke které jsem se vždy s radostí vracela. Doporučuji!!

aquaver
10.05.2022 4 z 5

Už ani nevím kolikátá v pořadí je to má přečtená kniha od autorky... Ale v podstatě až na Okamžik pravdy a té, která ještě nevyšla, jsem přečetla všechny co jsou přeloženy. Možná tentokrát není sice její nejlepší kniha (stále za mě vede Náhradní kluk a P.S. Líbíš se mi), ale jsem s ní spokojená. Je pravda, že kdybych to četla ty 2-3 roky zpátky, líbilo by se mi to asi více. Přeci jen teď už jsem trošku starší a nejsem už tak úplně cílovka. Micahino "co kdyby" jsem chápala a něco na ten způsob vedu taky. Jako oddechovku určitě doporučuji a obzvlášť těm co zbožňují či zbožňovali knihy Kasie West.

Miška935
01.05.2022 5 z 5

Dokonalá oddechovka, která je velmi příjemná. Kniha se četla rychle a i se mi příběh dost líbil. :)

zsykorova
27.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Každý příběh od Kasie West je prostě oddechovka. Romantická linka dobrá a předvídatelná (od nepřátel k lásce můžu vždycky). Líbilo se mi prostředí a krátké popisky ke květinám. Bylo to milé, klidné čtení, které mi po předchozích knížkách bodlo. Knížka se četla sama, stačily mi tři dny. Možná tentokrát se mi asi líbilo nejvíc ze všech příběhů, co jsem od Kasie četla. Ale samozřejmě, najdou se i nějaká mínus - hlavní postava Sophie mě občas štvala, hlavně to, jak se pořád hádala s Micah a jak vyjížděla po Andrewovi. Andrew byl sice úžasný, ale taky na zabití. A nehorší ze všech byl Jett Hart, pasáže s ním jsem nesnášela. Vadilo mi jeho protivné chování a to jak byl na všechny hnusný. Chápu, že toho v životě dost zažil, ale nemusel být na všechny tak zlý.

naty_z_knihy
20.03.2022 5 z 5

Knížky od Kasie West mám moc ráda, tahle byla oproti ostatním trošku slabší, ale i tak mě bavila. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se kniha odehrávala, romantická linka byla fajn, děj hezky plynul bez nějakých větších zaškobrtnutí. Příjemná pohodovka, u které člověk nemusí moc přemýšlet a krásně se pobaví. Určitě si přečtu ještě další knížky od autorky.

PeťkaW.
14.03.2022 3 z 5

Jak okomentovat a ohodnotit něco, co se vám sice dobře čte, ale přitom víte, že po týdnu si z knížky budete pamatovat možná tak základní rysy a náznak děje? Nápad, podřídit knihu oslavám a událostem, na kterých hrají prim květiny, byl určitě docela zajímavý, ale zároveň tím příběh působil trochu neuspořádaně, zkratkovitě a čtenář měl možnost vidět postavy jenom v určitých "vyzdvihnutých" situacích. Ve většině z nich se navíc hlavní hrdinka chovala vyloženě na ránu, takže sympatie, na rozdíl od všudypřítomných kytek, ve mně moc neklíčily. West píše lehce, čtivě - to se jí musí nechat, a označila bych ji za takovou světovější a modernější verzi naší Lenky Lanczové, kterou budou mladší ročníky milovat. Já knížku přečetla... a tím to asi tak končí.

mina_harker
10.03.2022 3 z 5

Zpočátku mě kniha nebavila - vadilo mi protivné chování hlavní hrdinky. Ale postupem času se začaly odhalovat motivy, proč se tak chová a taky se snažila změnit a nebýt pořád nevrlá (hlavně tedy na jednoho mládence). Nakonec se z toho vyklubal pěkný příběh o přátelství, vztazích rodičů s dětmi, lásce (ale o ní ta knížka většinu času opravdu není), o nutnosti najít vlastní cestu životem, dospět... Fajn knížka.

nela3812
21.02.2022 3 z 5

V pořadí čtvrtá Westovka, která se mi dostala do rukou a musím říct, že je to poprvé, co mě autorčin příběh nevtáhl od samého začátku. Už samotný námět neslibujte mnoho prostoru pro zvraty. A ten jeden jediný byl velmi předvídatelný. Hádka, která byla do příběhu natalačena na sílu, jen proto aby se tam něco stalo.

Ani hlavní postavy v tomto případě nereprezentují žádnou zajímavou problematiku, jako tomu u jiných westovek bývá. Jediné co na nich vidíme je velké ego, vztahovačnost a neupřímná komunikace. Hlavní hrdinka se snaží jít za svým snem, ale úplně nesmyslně kolem sebe kope do všech a všeho okolo. Tenhle příběh z mého pohledu nemůže nabídnout čtenářům tolik, co jiné autorčiny knihy.

Co se mi na příběhu líbilo bylo prostředí a také představování různých květin. V tomto ohledu jsem se, poměrně netradičním způsobem, něco dozvěděla.

Jako vždy příběh plynul na příjemné vlně a přečetla jsem ho během jednoho dne. Autorčiny knihy jsou stále jednohubkou. Moc ráda se k nim vracím, ale v tomto příběhu nevidím žádnou přidanou hodnotu nebo originalitu.

Tohle je za mě první westovka, kterou nedoporučím. Jiné autorčiny příběhy mám mnohem raději. Hodnotím tedy 3/5.

janka2000
15.02.2022 5 z 5

Příběh o dívce, která chce opustit rodnou obec, aby dobyla svět, ale vlastně zjistí, že pořádně nežije. I dnešek je důležité si užít na cestě k zítřku.

Ivet_V
05.02.2022 3 z 5

Celkově byla kniha pěkná. Autorka dokázala utvořit plynulý příběh, i když napsala jen jeho úseky. Mně se ale moc nezamlouvaly postavy, nesedly mi a nebyla jsem schopná se do nich vžít. Děj hezky pomalu plynul, ale na konci jsem čekala nějaký větší problém, všechno se vyřešilo moc snadno a to se mi nelíbilo.

PerfectionistKa
09.01.2022 4 z 5

| Sophie je na každé akci, která se v jejím okolí koná. Pracuje totiž v květinářství, což jí jde, ale nebaví - jejím životním snem je návrhářství, takže si pořád kreslí nějaké kousky oblečení. Jestli vám už tady nedojde, jak to s její “kariérou” dopadne, zažijete v knize moc hezké překvapení. Pokud vám to hned došlo (jako mně), tak se těšte aspoň na arogantního Andrewa, který se najednou začne taky všude objevovat a Sophii lézt na nervy. #hatetolove

| Těšilo mě, že i když vlastně čtu středoškolskou YA contempo, ona se fyzicky vůbec na střední škole neodehrává - a to aniž by byly letní prázdniny! - fakt osvěžující. Na základě tohoto konceptu, totiž odkrývání děje pouze pomocí několika událostí v roce, to však bylo dost povrchní a chyběla tam ta omáčka okolo. Na druhou stranu to díky tomu ale bylo aspoň v rámci možností originální a připomnělo mi to film Holidate, akorát víc teen a víc přízemní.

Vsuvky o kytkách byly úžasné, vůbec se nedivím, proč to obyvatele tolik bavilo. Mě bavila i Sophie obecně, protože jsem se v ní viděla. Vím, že spousta čtenářů měla problém právě s jejím chováním, ale já ne - vyjadřuju se a jednám podobně jako ona, přestože si uvědomuju, že se obě občas chováme zbytečně útočně a sarkasticky.

Naposledy jsem od Kasie West četla Kluka odvedle, který byl z mého pohledu průměrný a přišel mi zbytečně nadhodnocený. Jako jo, ty rodinné vztahy tam byly super, ale já moc nemusím romantické linky friendship to love, takže romantika byla za mě lepší zde a moc nechápu tak nízké hodnocení. Ona ani tohle není žádná světoborná literatura, pořád je to Kasie West žejo, nicméně já do toho šla s jistým očekáváním, a přesně to jsem taky dostala - uvolnění, předvídatelnost a konstantní uculování, takže si nemám na co stěžovat.

Damonka12
08.01.2022 3 z 5

3,5 příjemný oddechový romantický příběh na jaký jsem u autorky zvyklá. Už jsem na tyhle příběhy asi trochu stará, protože mi přijdou hodně jednoduché, ale i tak si je ráda přečtu.

Lucyk01
29.12.2021 4 z 5

Tohle byla moje první knížka od Kasie West a mě se hrozně líbila. Jsem ráda, že zrovna tato knížka byla moje první od autorky.
Kniha se četla sama a hlavní postavu jsem si hned oblíbila, i když tam měla nějaké né moc hezké chvilky. Ale to k tomu patří. A Andrew byl zlatíčko. Jsem ráda, že se postavil svému otci.
Kasie má zajímavý a poutavý styl psaní. Určitě si chci přečíst další její knihy.
Každopádně by mě zajímalo, jak to se Soph a Andrewem bude pokračovat a jestli spolu budou až do smrti. Ale bohužel to si budu muset domyslet.

Ale bohužel nedávám plný počet hvězd, protože věřím autorce, že ostatní vydané knížky můžou být lepší a lepší.

ElessaRiverbow
16.12.2021 4 z 5

Od autorky jsem četla zatím jen P.S. Líbíš se mi a bylo to dobré, tak jsem si chtěla přečíst i její další knihy. Až na pomalejší začátek, kdy jsem se nemohla začíst, byla kniha fajn. Sophie jsem si oblíbila, stejně tak i Andrewa. Ale úplně nejvíc jsem měla ráda Micah. Naopak pak tu byly postavy Jetta Harta a Sophiiny mámy, které jsem vyloženě nesnášela. Líbilo se mi, jak autorka dokázala na akce navazovat, i když mezi nimi bylo i několik měsíců a pak také popisy u jednotlivých květin, ty byly vážně dokonalé. Konec byl přesně takový, jaký jsem očekávala. Určitě si od autorky ještě ráda něco přečtu.

laura
05.12.2021 3 z 5

Hravý, čtivý a úsměvný příběh, který by byl o moc lepší, kdyby nebyl roztříštěný do kratičkých setkání během jediného roku - a mezi těmi setkáními nezůstalo jedno velké prázdno...

Celkově se mi příběh líbil, střety dvou hlavních postav mě bavily, ačkoli Sophie byla občas zbytečně moc ostrá, nicméně jsem ji tak nějak dokázala pochopit - ve světle toho, jaký život žila a co chtěla získat. Chápala jsem vlastně i Andrewa. Většinu nedorozumění mezi lidmi způsobuje to, že spolu nemluví. Že nemluví o tom, co cítí, co je trápí, co myslí tím, když říkají: Nezáleží mi na tobě, ačkoli ve skutečnosti vlastně křičí: Neopouštěj mě...

Takže ano, bylo to dobré, ale mohlo to být ještě lepší.

tereza7804
29.11.2021 4 z 5

Zastávám názor, že Kasie West prostě nikdy neomrzí. Všechny knížky jsou sice na stejné brdo, ale touha číst dál a dál se nikterak nezmenšuje. Možná tentokrát patří sice ke slabším knihám od ní, ale za mě to bylo i celkově odlišné od jejich předchozích děl. Kniha by se dle mého obešla bez dobrých osmdesáti stran, i přesto to bylo vážně fajn a oddechové čtení.
4,2/5

loty13
24.11.2021 5 z 5

Podlouhlé době kniha u které jsem se dokázala odreagovat.
Přečetla jsem ji jedním hltem.