Modrooký chlapec

Modrooký chlapec https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330027/bmid_modrooky-chlapec-YVq-330027.jpg 4 58 20

Tento román je azda to najlepšie, čo Danielle Steel vytvorila. Je to hlboká sonda do ľudskej duše, citovo pútavý príbeh o temnom tajomstve, o druhej šanci a sile lásky a odvahy, ktorú každý z nás potrebuje na prekonanie najväčších životných problémov.Ginny Carterová bola vychádzajúcou hviezdou televízneho spravodajstva. S manželom, populárnym moderátorom, a trojročným synom viedla spokojný život v Beverly Hills. Až do chvíle, keď ju osud dva dni pred Vianocami pripravil o všetko. Veľmi túži po tom, aby dala úlomky svojho života opäť dohromady a snaží sa nájsť zmysel života v humanitárnej práci v najchudobnejších častiach sveta.Na výročie osudnej nehody, keď sama zápasí s myšlienkou na smrť, stretne opusteného chlapca, ktorý sa jej dostane pod kožu. Z jeho modrých očí vyžaruje ohromná sila ducha a neodolateľná zmes nevinnosti a múdrosti. Ginny mu inštinktívne chce podať pomocnú ruku. Rozvíja sa medzi nimi zvláštne puto, obidvaja túžia po tom, aby si navzájom poskytli rodinu, ktorú každý z nich stratil. On však nikomu neverí a každého podozrieva, stále od Ginny uteká. A navyše, skrýva pred ňou tajomstvo. Zradil ju, a ona sa o tom dozvie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Blue , 2016


více info...

Přidat komentář

KatkaHutyrová
30.10.2023 5 z 5

Nad některými komentáři zde opravdu kroutím hlavou.
Za mě Modrooký chlapec úžasná kniha! Moc pěkný, procítěný příběh. Hlavní hrdinové jsou velice sympatičtí, a kdo čte opravdu pozorně, objeví mezi řádky spoustu krásných myšlenek o naději a o tom, že vždycky je možné začít znovu. Nic není nemožné.
Nezabývám se tím, na kolik je ta kniha reálná. Bavilo mě to číst a to stačí. Sedl mi styl psaní bez zdlouhavých odboček - hezká knížka.

simca9342
14.01.2023 5 z 5

"každý si zaslouží získat šanci."
Tentokrát z jiného, ale také smutného tématu. Ginny žije sama. Před třemi lety , ale tomu tak nebylo. Měla milujícího manžela a malého synka . Předvánoční autonehoda je ale stala život. Jejich společná fotografie dodnes zdobí krb. Ginny se s tím pořád nedokáže vyrovnat, smířit. Smrt Chrise a Marka si dává za vinu. Do jejího života ale v doslova život ohrožující chvíli vstoupí Modrásek - Malý chytrý kluk s neobvyklým jménem, ale smutným příběhem. Dokáže Ginny skloubit náročnou práci v humanitární organizaci spolu s péčí o malého sirotka?


knihomol1985
18.10.2022 5 z 5

Moje první úplně omylem kniha o této autorky Daniely Steelové... Musím říct, že kniha mě vzala ale malinkaté mínus za téma které se dost dlouhou dobu probíralo a konec stačil sotva na jednu kapitolu... :-))) i přesto stojí rozhodně za přečtení a doporučuji - téma tam je dané tak netřeba rozpoluplné debaty ...

Hermiona419
24.04.2022 5 z 5

Krásná kniha!

Lucc93
21.07.2021 4 z 5

Čtivá kniha plná ošklivých životních situací, ovšem zakončena happy endem. Knihy od Steelové se mi vždy pěkně četly a tato kniha není výjimka.

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Jedna z najkrajších kníh od Daniely Steelovej. Zimomriavky, slzy, úsmev...úžasná kniha.
Nevedela som sa od nej odpútať.
❤❤❤❤❤

LucieVero
21.12.2020 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, není to žádná velká romantika jak by jsme od této spisovatelky čekali, ale nahlédneme v ní do uprchlických táborů,dozvíme se něco o černých stínech církve a taky o tom jak jsou někdy rozdílné názory sourozenců.Určitě stojí za přečtení

klarkys
15.12.2020 odpad!

Tak tohle opravdu nee....asi první knížka od Steelové, kterou nedočtu... Opravdu “ Modrásek”??? To nemohli nepřekládat? I když jsem se přes to dost dlouho snažila přenést, nejde to...

Kopretina_aku
05.05.2020 1 z 5

Knihy od D. Steel jsem v 90. letech četla pravidelně. Musím uznat, že některé, jako třeba Kněžna nebo Prsten, byly velice pěkné. Postupně jsem zjistila, že dochází nápady a už je to jen mnoho knih o ničem. Po této knize bych sama nesáhla, ale dostala jsem ji darem. Řekla jsem si, že není na škodu zjistit, jestli je za těch 20 let nějaký posun k lepšímu. Už od začátku mě iritovalo jméno Modrásek. Přesně to samé jméno měl chlapec ve filmových Šmoulech a tak mi při čtení neustále běhali před očima ti modří skřítci. Příběh byl těžko uvěřitelný. Měla jsem pocit, že hraje úmyslně na city. Pořad dokola se opakovaly stejné fráze a moudra. To bych spíše začala věřit, že existují Šmoulové. A tak jsem došla k závěru, že toto bylo poslední setkání se Steelovou a za dalších 20 let už se ke čtení přemluvit nenechám.

juliesze
24.04.2020 odpad!

To byl teda žvást! Jak něco takového může mít tak vysoké hodnocení? Nejsem si jistá, jestli to bylo překladem nebo čím, ale literární stránka na absolutním minimu. Krátké a holé věty bez krásné větné kontrukce. Nepíše tahle paní scénář pro Ulici? Vždyť tam snad nefigurovala jediná reálná skutečnost. Tohle by se snad nestalo ani v americkém filmu! Dítě bez domova, které je zachráněno deprimovanou ženskou, co se potlouká světem. Děj se od půlky knihy začíná točit kolem znásilňování dětí farářem? Za mě asi jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla. Žádný potěšení, vůbec!

lucie9998
12.04.2020 4 z 5

Moje první kniha od Steelové a líbila se mi moc. Rozhodně se nejedná o klasický "sladký" román. Jedná se o nevšední a dojemný příběh.

HancaB82
06.09.2019 5 z 5

Nádherná knížka od Danielly Steel. Přečetla jsem ji jedním dechem. :-) Moc hezky napsaná! Za mě jedna nejlepších.

DeKo1996
28.02.2019 5 z 5

Nádherná kniha s nádhernym příběhem...
Tahle autorka u mě boduje..

Betyna79
17.08.2018 1 z 5

Knížka mě byla doporučená jako úžasné čtení na dovolenou.Červenou knihovnu rozhodně nevyhledávám,ale zkusila jsem.Vyděsila mě už obálka,kde byla vypsaná autorčina díla. Je mi líto,ale nedočetla jsem.Jedním slovem -kýč.

Mandlevest
12.08.2018 1 z 5

Americká matadorka pohádek pro nejen americké ženy bohužel nepřekvapila. V devadesátých letech jsem četla spoustu jejích knih a některé se mi docela líbily, některé méně. Vzhledem k teplotám, cca 38 stupňů Celsia ve stínu, jsem se nechala nalákat jednoduchým příběhem, navíc, dle anotace, jde o jeden z autorčiných nejkrásnějších příběhů. Opravdu nejde. Klišé, klišé, klišé. A tak přemýšlím, jestli se za těch 25 let, tak diametrálně změnil můj vkus, byť se jedná o romantickou literaturu pro ženy, anebo autorka už píše jen z podstaty, což se při počtu jejích knih nemohu divit. Ale konec dobrý ,všechno dobré. Kniha si určitě své čtenářky najde. A já si, i při tropických teplotách, raději přečtu romantiku od J. Moyes.

kika 13
10.07.2018 5 z 5

Nádhera nádhera nádhera.

hruskovalucie93
05.05.2018 4 z 5

Čtivá kniha plná ošklivých životních situací, ovšem zakončena happy endem. Knihy od Steelove se mi vždy pěkně četli a tato kniha není výjimka.

niknikita
29.01.2018 3 z 5

"Byl by to hotovej námět pro román, dostat to do ruky pořádnej spisovatel" - snad mi pánové Šimek a Grossmann prominou, že jsem si půjčila jejich slova, ale líp bych to nevyjádřila.

alnahu
20.10.2017 5 z 5

Další poutavě napsaný příběh o temném tajemství, který začíná lidskou tragédií. Příběh Ginny a chlapce- sirotka bez domova Modráska, který Ginnu zachrání před sebevraždou a ona mu na oplátku pomůže z ulice a i dále mu vstoupí do života, snaží se mu nahradit rodinu o kterou přišel. Stanou se z nich přátelé a on Ginně svěří své tajemství, proč nechce chodit do kostela. Jaké děsivé tajemství v sobě chlapec ukrývá si přečtete v této knize. Tentokrát nejde o žádnou romantiku ,jak jsme zvyklý od této autorky ,ale o docela drsný příběh .

dorkas
17.04.2017 3 z 5

Steelová patrí medzi autorky, ku ktorým raz za čas zablúdim, keď potrebujem vypnúť od každodenných starostí a naladiť sa na riadnu dávku romantiky - bohužial v tomto prípade bolo romantiky v knihe veľmi málo :/ Chápem a uznávam, že problémy ako týrané, opustené a zneužívanie detí (nielen sexuálne), sexuálne otroctvo, vojny a s tým spojené ďalšie problémy sa nás v dnešnom svete hlboko dotýkajú a treba ich riešiť, nie pred nimi zatvárať oči - ale skĺbené všetko v jednej "romantickej" knihe mi neprišlo ako to pravé orechové.
Za mňa tri hviezdy a knihu radím do sekcie - raz a dosť.