V Mitfordu je nejlíp

V Mitfordu je nejlíp https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258922/mid_v-mitfordu-je-nejlip-258922.jpg 4 23 8

Mitford série

< 12. díl >

Pravda, ten poznávací zájezd do země Timových předků se moc nevydařil. Kde jinde se tedy zotavit a nabrat síly než ve známém prostředí domova – v bezpečném Mitfordu, kde už na Tima a Cynthii čeká nejen pes Barnabáš a kočka Violeta, ale i všichni staří přátelé a známí. Není však všechno tak poklidné a růžové, jak by se mohlo zdát. Hned po návratu Tima čeká nemilá zpráva: jeho dlouholetý přítel a rodinný lékař Hoppy Harper se rozhodl odejít za prací do Jižního Súdánu. Timův adoptivní syn Dooley řeší závažné dilema, zda dát přednost vztahu s krásnou a nadanou Lace Turnerovou, nebo svému snu stát se uznávaným veterinářem. Ani sympatická majitelka knihkupectví Hope Murphyová nemá na růžích ustláno, určité napětí panuje i mezi Dooleyho sourozenci a jejich matkou.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: ekniha , Vyšehrad
Originální název:

Somewhere Safe with Somebody Good , 2014


více info...

Přidat komentář

pepa4081
03.12.2023 4 z 5

Kéž by to tak fungovalo. Téměř idylická série.
Velmi uspokojivé.

Janka7
03.07.2023 4 z 5

Úsměvné příběhy sympatických "rázovitých" lidiček z Mitfordu a jejich otce Tima. Milé čtení, které mě bavilo, i když se vlastně skoro nic neděje. Ale Jan Karonová dokáže vykouzlit úsměv na rtech..., těšila jsem se na každou další kapitolu a zasmála jsem se... Čtení vyznívá optimisticky, i když chvílemi je Mitford až příliš zalitý sluncem... No lepší, než si pustit zprávy.


bruntal
12.01.2021 4 z 5

Laskavé, milé, hřejivé...

Ladislav73
09.03.2019 5 z 5

Po předchozích knihách série Mitford, které se odehrávali ve staré vlasti v Irsku a "doma" v Holly Springs a které mě tolik nebavily, jsem si opět rád přečetl nové události z Mitfordu. Kniha mě moc bavila. Mám rád příběhy z malých městeček nebo vesnic, kde se všichni znají, pomáhají nebo i naopak. A hlavně to není detektivka, kterých je teď nějak všude moc. Jakoby se všude jenom vraždilo. Příběh o životě , lásce, přátelství a vzájemné pomoci.
"Láska je akt nekonečného odpouštění".

Heyhey
11.06.2016 2 z 5

Buď byla v dřívějších dílech laťka nastavena moc vysoko nebo už je to nastavovaná kaše. Nedočetla jsem.

megi
24.05.2016 3 z 5

Knihy o Mitfordu doma milujeme, některé díly jsem četla vícekrát. Bohužel musím říct, že tento mě jaksi nudil. I když je to samozřejmě opět velmi milé, pohodové čtení, pro mě je tam to "ale"...Chyběla mi tam nějaká zásadnější dějová zápletka. Pohled na celou serii to ale ve výsledku nezkazilo a budu se k ní pořád ráda vracet.

mikika
26.10.2015 5 z 5

úsměvná série pokračuje a hladí po duši. nejlepší je "děsivá hrozba samoopalovacích nástřiků"...

sykomora
18.07.2015

Tuto laskavou serii mám moc ráda a už se těším na ohromné čtení.
Šetřím si to na dovolenou.

Kniha V Mitfordu je nejlíp je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x